Kun työkulttuuri muuttuu ja ihmiset tekevät yhä enemmän töitä etänä ja useilla laitteilla, on tietojenhallintaan kiinnitettävä yrityksissä yhä enemmän huomiota. Etenkin nyt, kun EU:n tietosuojalaki GDPR puhuttaa, it-ympäristön tuntemisesta on tullut yhä useammalle yritykselle tärkeää. Tietoturvan suhteen puhelimet ovat herkästi väliinputoajia. Älypuhelimet voivat kuitenkin sisältää arkaluontoista tietoa yrityksistä. Hallitsemattomina ne muodostavat merkittävän tietoturvariskin.

100 henkilöä työllistävässä organisaatiossa voi olla parhaimmillaan yhtä monta puhelinta sekä toistasataa tietokonetta ja tablettia. Mitä enemmän laitteita on käytössä, sitä hankalampi it-ympäristöä on hallita. Miten saada kaikki laitteet hallintaan niin, että ne juttelevat keskenään, ja vieläpä turvallisesti?

 

”Saimme laitehallinnan ja virusturvan samasta tuoteperheestä”

Sophos Mobile on kokonaisvaltainen mobiilihallintaratkaisu, jonka avulla isompikin yritys saa pidettyä it-ympäristönsä kurissa. Se mahdollistaa yrityksen laitteiden, ohjelmien, dokumenttien ja tietoturvan tehokkaan hallinnoinnin. Pilvipohjaiseen käyttöönottoon ei tarvita ulkopuolista helpdeskiä, vaan sen voi hoitaa kuka tahansa. Uuden laitteen käyttöön ottamiseksi tunnistaudutaan ohjelmaan ja ladataan qr-koodi, minkä jälkeen puhelin tekee tarvittavat päivitykset automaattisesti.

Autotalo Hartikaisella huomattiin vuoden 2017 lopulla, että heidän silloinen tietoturvapalvelunsa ei tukenut laitehallintaa. 700 henkilöä työllistävässä ja 500 tietokonetta ja mobiililaitetta hallinnoivassa yrityksessä tämä oli ongelma, johon lähdettiin etsimään ratkaisua.

– Sophos Mobilen ehdoton etu oli se, että saimme sekä laitehallinnan että virusturvan samasta tuoteperheestä, mikä on meille todella kustannustehokas ratkaisu, kertoo Hartikaisen tietohallintopäällikkö Kari Westerman.

– Ratkaiseva tekijä oli myös osaava ja paikallinen tuki, jonka saamme Marskidatalta, hän lisää.

Hartikaisella Sophos Mobileen ollaan oltu tyytyväisiä. Se tarjoaa Westermanin mukaan vanhoja palveluita enemmän hallintapintaa ja mahdollisuuden muun muassa sähköiseen ohjelmistojakeluun.

– Etenkin mobiilipuolen hallinta on mielestäni erittäin kattava. Ja mainittakoon myös hinta, joka on oikein kilpailukykyinen.

Kysy lisää Marskidatan mobiilihallinnan ratkaisuista jussi.mattila@marskidata.fi, 050 365 7120