Tietotekniikkayhtiö Dell tarttuu globaaliin ympäristöongelmaan, joka on terveysuhka niin eläimille kuin ihmisillekin.

Maailman merissä ajelehtii valtava määrä muovia, ja meriin päätyy joka vuosi jopa 8 miljoonaa tonnia lisää muovijätettä. Vedessä muovinpalaset rikkoutuvat pienempiin ja pienempiin osiin, jotka kulkeutuvat helposti merenelävien elimistöön ja sitä kautta myös meidän lautasillemme.

Huolestuttava fakta, mutta miten se liittyy tietokoneen tai muun laitteen hankintaan? Laitteet pakataan usein muoviin, mikä synnyttää koko ajan enemmän jätettä. Tietotekniikkayhtiö Dell on huomannut ongelman ja valmistaa nyt laitteidensa pakkauksia muovista, joka on vaarassa päätyä mereen.

7,2 tonnia muovijätettä uusiokäyttöön

Jotta estettäisiin tehokkaasti uuden muovijätteen päätyminen mereen, on jätettä kerättävä rannikko- ja jokialueilta. Dell hankki projektinsa alkajaisiksi yli 7,2 tonnia muovijätettä, joka kerättiin näiltä riskialueilta. Tämä muovi sekoitettiin muun kierrätetyn muovin kanssa.

Näin syntyi täysin kierrätysmuovista valmistettuja pakkauksia, jotka kuluttajat voivat jälleen kierrättää. Näin muovi päätyy uudelleen ja uudelleen käytettäväksi ja pysyy poissa meristä ja kaatopaikoilta. Esimerkiksi uuden eXPS 13 2-In-1 -tietokoneen pakkausmateriaali valmistetaan täysin kierrätetystä muovista.

Lisää tietoa Dell:n kierrätyskampanjasta tai tuotteista saat ottamalla yhteyttä Marski Datan myyntiin!