Tietoturva on ensisijaisen tärkeää joensuulaiselle Mainostoimisto Fabrikille, koska yrityksen tietoturva on myös laadun tae sen omille asiakkaille. Fabrik halusi myös reagoida ajoissa EU:n GDPR-asetukseen, jonka tarkoituksena on asettaa standardit yritysten tietosuojille ja yhdenmukaistaa tietoturvaa EU:n alueella.

– Aikaisempi yhteistyö Marskidatan kanssa oli toiminut sujuvasti. Marskidata on huolehtinut Fabrikin tulostimista, puhelinliittymistä  sekä palomuurin konfiguroinnista. Olikin luonnollista, että myös päätelaitteiden endpoint-suojaus hankittaisiin tutulta yhteistyökumppanilta, kertoo Mainostoimisto Fabrikin ICT-hankinnoista vastaava Jarmo Jääskeläinen.

Päätelaitteiden tietoturva kuntoon

Puutteelliset tietoturvaratkaisut henkilökunnan tietokoneilla asettivat tietoturvariskin. Mainostoimisto Fabrikin tietokoneilla on yrityksen omien tietojen lisäksi myös sen asiakkaiden markkinointimateriaalia, joiden suojeluun tarvittiin laadukas ja kattava tietoturvaratkaisu. Päätelaitteiden virusturva oli ensisijaisen tärkeä päivittää, mutta pelkona oli laitteiden hidastuminen raskaan ohjelmiston myötä.

– Työntekijöiden laitteille asennettiin virusturva, jonka käyttöönotto ei hidastanut päätelaitteita. Käytännössä työntekijät eivät edes huomaa ohjelmistoa, mutta laadukas virusturva auttaa ennaltaehkäisemään mahdollisia tietoturvariskejä. Tämän lisäksi saimme samalla kattavan laiterekisterin käytössä olevista laitteista, sillä yksikään työntekijä ei työskentele ilman yhdenmukaista aktiivista virusturvaa, kertoo Jääskeläinen.

Tehokas palomuuri sujuvoittaa etätyötä

Seuraavassa vaiheessa päivitettiin yrityksen palomuuri, joka ei enää vastannut Fabrikin tarpeita tietojen suojaamisen ja sujuvan etätyön kannalta.

– Tarvittiin järeämpi palomuuri, joka mahdollistaa sujuvan etätyön, Jääskeläinen kuvailee.

Palomuurin asennus sujui näppärästi eikä haitannut Fabrikin työntekijöiden flow’ta: asennus ajoitettiin perjantai-iltapäivään.

– Marskidatalta tuli asiantuntija tekemään asennuksen alusta loppuun. Yhdessä tehtiin, ei niin, että minä en tietäisi tekniikasta mitään.  Kun kysyin, minkälainen aikataulu sinulla on, vastaus oli: “semmoinen aikataulu, että saadaan tää tänään kuntoon!”, Jääskeläinen kehuu asennusta.

Kun Fabrik on keskittänyt tietoturvaratkaisunsa Marskidatalle, kommunikoi palomuuri aiemmin päätelaitteille asennetun virussuojauksen kanssa saumattomasti. Marskidata tarjoaa myös ylläpitopalvelut palomuuriin.

– He hoitavat, että palomuuri toimii oikein, Jääskeläinen kertoo.

– Marskidata on osoittanut, että se pystyy vastaamaan meidän tarpeisiin mutkattomasti. Lähes päivittäinen kommunikaatio kertoo, että Marskidata haluaa ylläpitää laadukasta palveluaan ja huolehtia teknisistä ratkaisuistamme, kiteyttää Jääskeläinen

Mainostoimisto Fabrik on vaikuttanut markkinoinnin ja mainonnan alalla jo vuodesta 1996 lähtien. Vuonna 2017 Fabrik työllisti yli 40 eri alojen ammattilaista, joiden tavoitteena on yhteistyöllä kehittää markkinoinnin maailmaa.

Lisätietoja antavat:

Jouni Rupponen, 050 302 1034, asiakkuuspäällikkö, Marski Data Oy

Jarmo Jääskeläinen, jarmo.jaaskelainen@fabrik.fi, Mainostoimisto Fabrik Oy