Ruggeroituja laitteita hankkiessa kannattaa olla tarkkana. Laitteen on kestettävä monta erilaista testiä hyvin tuloksin, että se todella kestää vaativissa työolosuhteissa.

Suomen ilmasto aiheuttaa haasteita työssä, jossa hyödynnetään digitaalisia välineitä kenttä-olosuhteissa. Esimerkiksi puolustusvoimien ja energialaitosten töissä on käyttöä laitteille, jotka kestävät äärimmäisiä lämpötiloja, tärinää, pölyä, likaa ja vettä. Tällaisia laitteita kutsutaan ruggeroiduiksi laitteiksi.

Ruggeroitua laitetta hankittaessa kannattaa olla tarkkana, sillä tällä nimellä kulkee monentasoisia koneita. Laitteita testataan esimerkiksi Yhdysvaltojen armeijan laitteisto-standardin mukaisilla MIL-STD -testeillä. Erot valmistajien välillä syntyvät siitä, miten monta eri MIL-STD -testiä laite on läpäissyt ja millaisin tuloksin. Laitetta saatetaan siis myydä ruggeroituna, vaikka sille ei olisi tehty esimerkiksi pudotustestiä.

Laitteen valintaan kannattaa kysyä apua

Jos työsi vaatii tavallista järeämpää tietotekniikkaa, kannattaa tarkistaa laitteelle tehdyt testit. Kun vielä kysyt valintaan apua taholta, joka tuntee laitteet hyvin, varmistut siitä, että saat todella tarpeisiisi parhaiten sopivat koneet. Meillä on kokemusta erityisesti Dellin laitteista. Valmistaja on tehnyt ruggeroituja laitteita jo yli kymmenen vuoden ajan, ja nyt valikoimissa on neljä eri laitetta tabletista 14-tuumaiseen kannettavaan.

Dellin ruggeroidut PC-koneet on testattu laite päällä äärimmäisissä lämpötiloissa: -29 asteessa 24 tuntia ja +60 asteessa viisi päivää. Ne kestävät myös hiekkapölyä, likaa ja kosteutta, ja jopa kovia iskuja ja paineistettua vettä. Dellillä on jopa testiryhmä, jonka tehtävänä on yrittää rikkoa ruggeroituja laitteita. Alla olevasta videosta pääset näkemään, miltä näyttävät mm. hiekkamyrsky- ja pudotustestit Dellin laboratoriossa.

Jos haluat apua ruggeroitujen laitteiden hankintaan, ota yhteyttä myyntiimme sähköpostilla myynti@marskidata.fi tai alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

Yhteydenottolomake