Kaikki yritykset kamppailevat nykyisin sen faktan kanssa, että tiedon turvaaminen on yhä vaikeampaa. Verizonin 2016 tekemässä Data Breach Investigation -tutkimuksen mukaan keskivertoyrityskäyttäjällä on kolme toisiinsa yhteydessä olevaa laitetta, ja keskisuuri yritys käyttää 16 pilvipohjaista ohjelmistoa. Jos yrityksen suojaus on hajanainen, tietosuojariski kasvaa tällaisessa it-ympäristössä merkittäväksi.

Erityisessä vaarassa ovat pk-yritykset, joissa ei ole investoitu kattavaan tietosuojaukseen. Samaisen brittitutkimuksen mukaan jopa 20 prosenttia hyökkäyksistä kohdistuu alle 1 000 henkilöä työllistäviin yrityksiin. Kun hyökkäysten motiivina on suurimmassa osassa tapauksista raha, pienet yritykset ovat niiden edessä kaikista haavoittuvimpia.

Monilla ensimmäinen reaktio on palkata it-osastolle lisätyövoimaa. Pienissä yrityksissä tämä voi kuitenkin tarkoittaa jopa osaston henkilöstömäärän tuplaamista, mikä on taloudellisesti kestämätön ratkaisu. Lisäksi tietosuojaverkon rakentaminen on aikaa ja rahaa vievää, hidasta ja monimutkaista työtä. Siihen ei monilla ole varaa, etenkään, kun hyökkäysten muoto muuttuu ja kehittyy jatkuvasti uuden teknologian myötävaikutuksella.

 

Toivo ei ole mennyt

Onko kaikki toivo turvallisesta tiedonhallinnasta sitten mennyt maailmassa, joka pyörii maailmanlaajuisen verkon ympärillä? Ei suinkaan. Synkronoitu turvajärjestelmä, Syncronized Security, on uudenlainen lähestymistapa yritysten tiedon turvaamiseen. Tämä tarkoittaa järjestelmää, jonka laitteet osaavat keskustella keskenään ja aloittaa tarvittavat toimet, jos joku niistä joutuu hyökkäyksen kohteeksi.

Sophoksen Synchronized Security on ekosysteemi, joka mahdollistaa eri tietoturvatuotteiden keskinäisen kommukoinnin. Synchronized Security -konseptissa organisaation tietoturvalaitteet kommunikoivat keskenään käyttäen Security Heartbeat -kanavaa, jota pitkin jaetaan tietoa mm. uhista, applikaatioista ja salausavaimista. Security Heartbeat tekee sekunneissa työn, joka ihmisvoimin huomattavasti pidempään.

 

 

Miten Syncronized Security toimii käytännössä?

Esimerkiksi kun yrityksellä on Sophos Endpoint Prevention ja Sophos XG -palomuuri, voidaan päätelaitteen ja muurin välisen uhkatiedonjakaminen ottaa käyttöön nappia painamalla, ilman lisäkustannuksia. Käyttöönoton jälkeen päätelaitteet kommunikoivat reaaliajassa palomuurille, onko kaikki kunnossa tai onko jotakin epäilyttävää ilmennyt. Jos koneelle pääsee havaitaan epäilyttävää, Sophos Endpoint Prevention paitsi pysäyttää uhan, myös kommunikoi tämän palomuurille ja suorittaa automaattisen järjestelmän siivouksen.

Sophos-tuotteiden lähtökohta on se, että ne ovat helppokäyttöisiä eikä käyttöönottoa varten tarvitse käydä päiväkausien kursseja. Käyttäjän kannalta myös iso etu on se, että tuotteiden hallinta tapahtuu samasta pilvipohjaisessa Central-hallinnasta, jolloin riittää, kun tuntee yhden hallintaympäristön. Centralista löytyvät tuotteet mm. päätelaite- ja palvelinsuojaukseen, levysalaukseen ja mobiilihallintaan. Suojaukset ovat asennettavissa niin on-premise- kuin pilviympäristöihinkin.

 

Lue lisää Sophoksen tuotteista oheisista linkeistä.

Sophos-palomuuri yrityksille

https://www.sophos.com/en-us/products/next-gen-firewall.aspx

Sophos Central -hallintajärjestelmä

https://www.sophos.com/en-us/products/sophos-central.aspx

Sophoksen endpoint-suojaus

https://www.sophos.com/en-us/products/endpoint-antivirus.aspx

 

Kysy yrityksellesi sopivat ratkaisut myynti@marskidata.fi