Marskidata logo
Marskidata logo
Ota yhteyttä
Blogi

Mobiililaitteet hallintaan Intunen avulla

Miten yrityksenne dataa käytetään mobiililaitteilla? Onko yrityksenne sähköposti mahdollista avata mistä vain laitteesta? Avataanko mobiililaitteilla yrityksenne arkaluontoista dataa sisältäviä dokumentteja? Onko yrityksen dataa mahdollista suojata mobiililaitteissa? Kyllä vain! Microsoft Intunen avulla! Nykyisin miltei jokaisella yrityksen työntekijällä on älypuhelin tai jokin muu mobiililaite, johon on mahdollista asentaa käyttöön sovelluksia, joilla päästään kiinni yrityksen järjestelmiin sekä dataan. […]
Lue lisää

Miten yrityksenne dataa käytetään mobiililaitteilla? Onko yrityksenne sähköposti mahdollista avata mistä vain laitteesta? Avataanko mobiililaitteilla yrityksenne arkaluontoista dataa sisältäviä dokumentteja? Onko yrityksen dataa mahdollista suojata mobiililaitteissa? Kyllä vain! Microsoft Intunen avulla!

Nykyisin miltei jokaisella yrityksen työntekijällä on älypuhelin tai jokin muu mobiililaite, johon on mahdollista asentaa käyttöön sovelluksia, joilla päästään kiinni yrityksen järjestelmiin sekä dataan. Järjestelmien käytön suoraviivaistaminen sekä käytön helppous luo paljon mahdollisuuksia, mutta myös tietoturvariskejä ja haasteita esimerkiksi laitteiden vaihdoissa. Microsoft Intunen avulla voimme suojata yrityksesi datan jopa sovellustasolla, koventaa tietoturvaa sekä automatisoida uusien mobiililaitteiden käyttöönottoa. Microsoft Intune on suunniteltu vastaamaan nähin haasteisiin!

Microsoft Intune, mikä se on?

Microsoft Intune on täysin pilvipohjainen mobiililaite (MDM)- sekä mobiilisovellusten (MAM) -hallintapalvelu, joka mahdollistaa täysin hallittavien laitteiden, kuin myös BYOD-laitteiden (Bring Your Own Device) hallinnan, unohtamatta tietoturvaa, jota voidaan koventaa tarpeen mukaan laiteprofiilien, laitekonfigurointien, Conditional Access- tai App Protection- asetusten avulla.

Microsoft Intunen avulla voidaan myös ylläpitää laiterekisteriä kaikista mobiililaitteista, joita yrityksen työntekijöillä on käytössä ja joissa käsitellään yrityksen dataa, sekä tarvittaessa lukita tai jopa tyhjentää kadonneen mobiililaitteen sisältämä yritysdata täysin etänä. Microsoft Intune kerää vain tarvittavat tiedot laitehallintaa varten joten käyttäjien yksityisyys on myös huomioitu.

Microsoft Intune tukee näitä mobiililaitteiden käyttöjärjestelmiä:
Apple

  • Apple iOS 12.0 ja myöhemmät versiot
  • Apple iPadOS 13.0 ja myöhemmät versiot

Google

  • Android 5.0 ja myöhemmät versiot

Yrityksen mobiililaitteet hallintaan

Yrityksen käyttäjien mobiililaitteet voidaan liittää laitehallintaan dynaamisesti asiakkaan tarpeiden sekä vaatimuksien mukaisesti. Mobiililaitteet voidaan ottaa esimerkiksi täysin yrityksen hallintaan tai antaa työntekijöiden liittää omia henkilökohtaisia laitteita, joiden avulla työntekijät voivat käyttää yrityksen dataa sekä resursseja määritettyjen asetusten perusteella. Kun mobiililaite liitetään Microsoft Intune -laitehallintaan niin palvelun järjestelmänvalvoja voi:

  • Nähdä laitteet, jotka on liitetty Microsoft Intuneen.
  • Konfiguroida laitteet niin, että ne täyttävät yrityksen tietoturvavaatimukset.
  • Määrittää laitteisiin SSL-sertifikaatit esimerkiksi yrityksen WLAN- tai VPN-yhteyksiä varten
  • Nähdä kattavan raportin yhteensopivista sekä yhteensopimattomista laitteista Microsoft Intunessa määritettyjen asetusten perusteella.
  • Poistaa yrityksen data laitteesta, jos laite häviää, laite varastetaan tai se poistetaan käytöstä.

Tämä mahdollistaa helpon tavan saada kattava inventaario yrityksen nykyisestä mobiililaitekannasta ja kerätä tietoa laitteiden suojaustasoista sekä varmistua siitä, että laitteet ovat yrityksen tietoturvapolitiikan mukaisia!

Turvaa yrityksesi data mobiililaitteissa

Microsoft Intunen avulla yrityksenne data voidaan suojata mobiililaitteiden laiteasetuksilla, laitteen yhteensopivuuden asetuksilla, Conditional Access:in sekä App Protection-asetusten avulla. Microsoft Intune tukee suoraan melkein kaikkia Microsoft 365 -pilvisovelluksia ja mahdollistaa sovellustason suojauksen näissä sovelluksissa natiivisti.

Microsoft Intunen avulla voimme myös määrittää datan käsittelyyn liittyviä rajoitteita esimerkiksi niin, että yrityksen dataa mobiililaitteessa ei voi kopioida tai varmuuskopioida muihin kuin sallittuihin lokaatioihin tai vaikka sovelluksen avaamiseen vaaditaan PIN-tunnus ja, että yrityksen data pidetään laitteessa salattuna. Näillä asetuksilla saadaan jo hyvä baseline-suojaus yrityksenne datalle, jolloin voitte huoletta avata sen Word- tai Excel-dokumentin Intunella suojatussa mobiililaitteessa.

MD Turva 365 + Intune-lisäpalvelu

Marskidatan MD Turva 365 -palveluun on mahdollista konfiguroida Intune käyttöön lisäpalveluna, jolloin yrityksenne saa erittäin hyvän suojan yrityksenne datalle koko Microsoft 365 -ympäristössä.

MD Turva 365 sisältää hyvän kattauksen tietoturvaominaisuuksia ja määrittelyt on mahdollista räätälöidä yrityksenne tarpeiden mukaisesti. Näitä ovat esimerkiksi monivaiheisen tunnistautumisen (MFA) käyttö, tietojen luokittelu ja suojaus, arkaluontoisen datan menetyksen esto, sähköpostin linkkien sekä liitetiedostojen skannaus, salattu sähköposti, sähköpostien sekä OneDrive-dokumenttien varmuuskopiointi.

Intune yksin mahdollistaa paljon, mutta liitettynä MD Turva 365 -palveluun saat käyttöösi kokonaisvaltaisen turvapalvelun mobiililaitehallinnalla ja voit olla varma, että yrityksesi data on suojattu ja sitä käsittelevät vain henkilöt, joille data on tarkoitettu käsiteltäväksi.

Jos haluat tietää Intunesta tai Marskidatan MD Turva 365 -palvelusta lisää, niin otathan meihin yhteyttä, niin kerromme mielellämme lisää näistä palveluista!

Draivi päällä!
Tomas Wiik
System Specialist

Tomas Wiik

System Specialist

040 178 9809

tomas.wiik@marskidata.fi

Kiinnostuitko kattavista IT-ratkaisuistamme? Ota yhteyttä, olemme täällä sinua varten!

1.
Ota meihin yhteyttä lomakkeella, soittamalla tai sähköpostilla.
2.
Käydään yhdessä läpi IT-tuen ja laiteratkaisuiden tarpeesi. Kartoitamme nykytilanteesi esimerkiksi ohjelmistojen, päätelaitteiden, tietoturvan tai työn tehostamisen näkökulmasta.
3.
Annamme sinulle sopivan ratkaisuehdotuksen.  Toimitamme tarvitsemasi laitteet ripeästi, ja palvelumme käynnistyy nopeasti sopimuksen jälkeen.
4.
Me palvelemme myös silloin, kun kaikki toimii hyvin – olemme vain yhden yhteydenoton päässä.

Yhteydenottolomake

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Marskidata logo

Marskidata Oy

SaapumisohjeetLaskutustiedot
SaapumisohjeetLaskutustiedot
SaapumisohjeetLaskutustiedot
envelopephone-handsetchevron-downarrow-down