Marskidata logo
Marskidata logo
Ota yhteyttä
Blogi

Konesalipalvelut - kustannussäästöä pilven reunalta katsoen

Yritysten päättävien henkilöiden olisi hyvä välillä pysähtyä miettimään missä se yrityksen tärkein ja kriittisin data oikein majailee? Onko se kenties vanhentuneella ja pölyttyneellä palvelimella, jota on kahvihuoneen nurkassa taukojen välissä potkittu? Entäpäs löytyvätkö ne edellisen vuoden tilinpäätöstiedot vielä kopioituna USB-kovalevylle, joka sattumoisin on hautautunut paperipinon alle eikä sijainnistakaan ole aivan tarkkaa tietoa? Jos jo näihin […]
Lue lisää

Yritysten päättävien henkilöiden olisi hyvä välillä pysähtyä miettimään missä se yrityksen tärkein ja kriittisin data oikein majailee? Onko se kenties vanhentuneella ja pölyttyneellä palvelimella, jota on kahvihuoneen nurkassa taukojen välissä potkittu? Entäpäs löytyvätkö ne edellisen vuoden tilinpäätöstiedot vielä kopioituna USB-kovalevylle, joka sattumoisin on hautautunut paperipinon alle eikä sijainnistakaan ole aivan tarkkaa tietoa? Jos jo näihin kysymyksiin tuli myöntävä vastaus, on hälyttävä tilanne jo päällä!

Koronapandemian myötä on yrityksissä jouduttu adaptoitumaan vallitsevaan tilanteeseen nopeutetulla digitalisaation hypyllä. Toimistolla ei välttämättä enää tehdäkään töitä samalla tavalla kuin ennen, vaan etäyhteyksiin ja etätyöskentelyyn on täytynyt tuoda lisää panostusta. Tästä syystä on ollut myös hyvä pysähtyä miettimään omien palvelimien, varmuuskopioiden ja yhteyksien tilannetta.

Kotimaisuus edellä konesalipalvelussa

Marskidatan virtuaali- ja pilvipalveluympäristö sijaitsee Suomessa ja täyttää viestintäviraston määräämän korkean 54A/2012M turvaluokituksen. Konesalin sijainnin vuoksi on mahdollista tuottaa energiatehokkaita ratkaisuja kotimaisesti. Tästä syystä esimerkiksi hukkalämpöä pystytään uusiokäyttämään ja jäähdytystä on mahdollista tehostaa kylmällä järvivedellä.

Marskidatan konesalissa sähkönsyöttö on kahdennettu, sillä se on palvelun katkeamattomuuden kannalta erittäin tärkeässä roolissa. Mahdollisissa tulipalotilanteissa konesalin sammutusjärjestelmä on toteutettu tehokkaalla Argon-kaasujärjestelmällä. Konesalissa on myös huomioitu vahvasti fyysiset uhat, joita on pyritty rajaamaan tehokkaalla ympärivuorokautisella kulunvalvonnalla. Myös tietoliikenneverkkojen maantieteellinen hajauttaminen sekä useiden operaattoreiden käytön mahdollistaminen konesalin yhteyksiin tasapainottaa riskiprofiilia.

Pilviräätäleinä asiakasta kuunnellen

Marskidatalla konesalipalvelut räätälöidään aina siten, että asiakas saa irti parhaimman hyötysuhteen valittujen palveluosa-alueiden ulkoistamisesta. Näitä voivat olla esimerkiksi perinteisesti palvelin- ja tallennuskapasiteetti sekä varmistuspalvelu ja tietoverkkopalvelut. Voidaan siis puhua kokonaisvaltaisesti palveluiden ulkoistamisesta pilveen ja asiakas voi näin ollen keskittyä oman liiketoimintansa pyörittämiseen.

Palvelin- ja tallennusratkaisut toteutetaan Marskidatan hallinnoimasta ja ylläpitämästä modernista palvelinalustasta. Palvelinalustaa käsitetään resurssina, jota voidaan lohkoa asiakaskohtaisesti ja asiakastarpeen mukaan. Palvelimista sekä tiedostoista saadaan automaattisesti varmuuskopiot automatiikan avulla, jolloin asiakas voi keskittyä huolettomasti liiketoimintaansa eikä tiedostojen varmuuskopiot löydy enää unohtuneena paperipinojen alta.

Tietoverkkopalvelut yhdessä palvelinresurssin kanssa mahdollistavat yrityksen palomuuri- ja tietoliikenneratkaisut tietoturvallisesti toteutettuna Marskidatan konesalin kautta. Enää ei ole siis välttämättömyys hankkia palomuurilaitteita omiin toimitiloihin ja huolehtia niiden ylläpidosta, vaan Marskidata tarjoaa kokonaisvaltaisen ratkaisun kaikille osa-alueille. Tarvittaessa palvelinresursseihin päästään myös kiinni perinteisillä VPN-tekniikoilla, joten mahdollisuuksia on laajalti käytössä erinäisille toteutuksille.

Reaaliaikaisella palvelinalustan valvonnalla pystytään ennakoivasti seuraamaan palvelin- ja tehoresurssien käyttäytymistä sekä valmistautumaan laajennustoimenpiteisiin hyvissä ajoin. Jaetun resurssin ylläpidossa on erittäin tärkeä huomioida tietoturva ja asiakkaiden eristettävyys toisistaan. Jokainen asiakkuus on eristetty tietoturvallisesti omiin lohkoihin, joten asiakkaiden sekoittumista keskenään ei voi tapahtua missään tilanteessa.

Asiakkaalla on myös mahdollista tuoda omat palvelinraudat sekä tietoliikennelaitteet Marskidatan konesaliin laitepaikkapalveluna. Tässä palvelumallissa asiakkaan laitteet ovat turvallisesti ulkoistettu pois yrityksen tiloista ja ovat sijoitettuna Marskidatan omaan valvottuun laitekaappiin. Nopeat tietoliikenneyhteydet mahdollistavat asiakkaan omien palveluiden joustavan käytön, vaikka oma toimipiste olisikin satojen kilometrien päässä.

Kustannussäästöt pilven reunalta katsoen

Palvelin- ja tietoverkkoresurssien ulkoistaminen suunnitellusti tuottaa tietohallinnon henkilöiden ajan säästämisen kautta takaisin yrityksen.

"Solenovolla ollaan uudistamassa sovellusteknologiaa ja automatisoimassa käyttöönottoprosesseja. Tämä tarkoittaa myös, että konesali-infrastruktuurin täytyy pystyä skaalautumaan. Perinteisen IT-osaston näkökulmasta tämä tarkoittaa myös tutustumista uusiin ylläpito- ja asennusprosesseihin, mutta onneksemme saimme tähän helpotusta otettuamme käyttöön Marskidatan tarjoaman konesalipalvelun.

Palvelin- ja tietoverkkopalveluiden ulkoistamisen myötä huomasimme, että olemme säästäneet tietohallinnon käyttämää työaikaa ylläpidollisissa tehtävissä.”
Ensio Lehikoinen CIO, Solenovo Oy

Skaalautuvat palvelinresurssit on mahdollista laajentaa ja supistaa asiakkaan tarpeiden mukaisesti ja näin ollen tämä on joustava lähestymiskulma IT-kustannuksia laskettaessa.

Keskittämällä työpanostuksen oman liiketoiminnan kehittämiseen ja tukitoimiin, säästetään ennen kaikkea rahaa, aikaa ja hermoja.

Kiinnostuitko Marskidatan konesalipalveluista, ota yhteyttä, niin katsotaan teidän yrityksellenne paras ratkaisu!

Emmi Eronen

Emmi

Development Manager, Team Leader

050 514 0083

emmi.eronen@marskidata.fi

Kiinnostuitko kattavista IT-ratkaisuistamme? Ota yhteyttä, olemme täällä sinua varten!

1.
Ota meihin yhteyttä lomakkeella, soittamalla tai sähköpostilla.
2.
Käydään yhdessä läpi IT-tuen ja laiteratkaisuiden tarpeesi. Kartoitamme nykytilanteesi esimerkiksi ohjelmistojen, päätelaitteiden, tietoturvan tai työn tehostamisen näkökulmasta.
3.
Annamme sinulle sopivan ratkaisuehdotuksen.  Toimitamme tarvitsemasi laitteet ripeästi, ja palvelumme käynnistyy nopeasti sopimuksen jälkeen.
4.
Me palvelemme myös silloin, kun kaikki toimii hyvin – olemme vain yhden yhteydenoton päässä.

Yhteydenottolomake

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Marskidata logo

Marskidata Oy

SaapumisohjeetLaskutustiedot
SaapumisohjeetLaskutustiedot

SaapumisohjeetLaskutustiedot
envelopephone-handsetchevron-downarrow-down