Marskidata logo
Marskidata logo
Ota yhteyttä
Blogi

Kuusi syytä, miksi SharePoint on viestijän paras kaveri

Alkuvuosi lähti osaltani vauhdikkaasti käyntiin, kun aloitin Marskidatalla modernin työn dynaamisessa tiimissä. Marskidatan rentoon ilmapiiriin on ollut helppo solahtaa. Noin 60 hengen yritys on itsessään jo kokonsa puolesta tiimimäinen, ja kollegat oppii nopeasti tuntemaan yhteisiä asiakkaita palvellessa. Oma kiinnostukseni moderniin työhön sai alkunsa SharePoint Onlinesta. Viestintätaustaisena tykästyin Microsoftin modernin intraympäristön mahdollisuuksiin sujuvoittaa ihmisten välistä yhteistyötä […]
Lue lisää

Alkuvuosi lähti osaltani vauhdikkaasti käyntiin, kun aloitin Marskidatalla modernin työn dynaamisessa tiimissä. Marskidatan rentoon ilmapiiriin on ollut helppo solahtaa. Noin 60 hengen yritys on itsessään jo kokonsa puolesta tiimimäinen, ja kollegat oppii nopeasti tuntemaan yhteisiä asiakkaita palvellessa.

Oma kiinnostukseni moderniin työhön sai alkunsa SharePoint Onlinesta. Viestintätaustaisena tykästyin Microsoftin modernin intraympäristön mahdollisuuksiin sujuvoittaa ihmisten välistä yhteistyötä ja vuorovaikutusta.

Tässä blogitekstissä seuraa erilaisia perusteluita sille, miksi muidenkin viestijöiden kannattaisi tutustua SharePoint Onlinen ihmeelliseen maailmaan.

1. Koko organisaatio voi viestiä

Modernina pilvipalveluna Microsoft SharePoint tukee hienosti vuorovaikutteisuutta ja osallistavan viestintäkulttuurin luomista. Viestintä ei ole enää aikoihin ollut viestintäosastoille keskitettyä, yksisuuntaista tiedottamista, ja tämä näkyy hyvin SharePointin ja siihen kytköksissä olevan Teamsin ominaisuuksissa. SharePoint Online antaa muillekin kuin ammattiviestijöille helpon ja nopean mahdollisuuden jakaa työhönsä liittyviä ajankohtaisia asioita.  Vuorovaikutus Teamsissa alkaa olla monille arkipäivää, mutta myös SharePointin puolelle saa luotua elementtejä, jotka tekevät viestinnästä monisuuntaista.

2. Uutispohjilla pääsee alkuun

Modernin SharePointin sivustot mahdollistavat sen, että työyhteisön eri tiimit ja osastot saavat tilaisuuden viestiä omasta työstään nykyaikaisella ja visuaalisesti miellyttävällä tavalla. Kaikkea ei kuitenkaan tarvitse lähteä itse luomaan alusta saakka, ellei erityisesti halua. Esimerkiksi SharePoint-uutisiin saa pohjia, jotka nopeuttavat ja helpottavat uutisen tekoa. Samalla pohjat luovat työpaikan digitaaliseen työympäristöön visuaalista tunnistettavuutta ja yhtenäisyyttä.

3. Kaikkea ei tarvitse nähdä

Vaikka uutisia voikin tehdä matalalla kynnyksellä, kaikki tieto ei välttämättä ole jokaisen työn kannalta yhtä oleellista. Informaatiotulvaa voi rajata muun muassa ohjailemalla uutisia näkymään oikeissa paikoissa ja sopiville yleisöille. Näin ollen kukin työntekijä saa juuri heille tärkeintä tietoa. Tämän ohella jokaiselle käyttäjälle tarjotaan SharePointin omalla henkilökohtaisella sivulla uutisia ja muuta sisältöä muun muassa sen perusteella, miten he ovat käyttäneet intraa. Eikä siinä vielä kaikki: myös muun muassa SharePointin hakutoiminto näyttää kullekin käyttäjälle yksilöityjä hakutuloksia. Oleellisen tiedon tarjoileminen on siis monella tapaa SharePointin ytimessä!

4. Sitä on niin helppo muokata

Modernin SharePoint-sivun osat ja verkko-osat ovat hyvin vaivattomasti muokattavissa, vaihdettavissa ja liikuteltavissa. Vaikka aiempaa kokemusta sisällönhallintajärjestelmistä ei olisikaan kertynyt, päivittämistä ei ole lähtökohtaisesti haastavaa oppia viestintäosaston ulkopuolellakaan. Tämän ohella SharePointin sivustoihin pohjautuva rakenne tekee ylläpidosta vaivatonta. Jos vaikkapa organisaation rakenteessa tapahtuu muutoksia, SharePointin sivustot saa vähällä vaivalla muutettua vastaamaan uutta suuntaa.

5. Ominaisuudet kehittyvät jatkuvasti

Pilvipalveluna SharePointiin tulee jatkuvasti uusia päivityksiä, jotka parantavat ja monipuolistavat käyttökokemusta. Microsoft kuuntelee käyttäjiä ja tuo heidän saatavilleen toivottuja elementtejä. Uusia juttuja on paitsi hyödyllistä myös hauskaa testata erilaisissa tositilanteissa. Viestintäammattilaisille uusien viestintäkanavien ja -keinojen hyödyntäminen saattaa olla aika tuttua puuhaa, joten SharePoint Online ympäristönä tuo oivan lisän viestijöiden työkaluvalikoimaan.

6. Teams tukee tiimien viestintää

Samat tiedon jakamisen periaatteet koskevat SharePointin ohella Teamsia, jonne tiimit voivat keskittää keskinäisen työskentelynsä. Vaikka tiimi työskentelisi kuinka tiiviisti yhdessä, tämä ei kuitenkaan tarkoita kaiken tekemistä käsi kädessä: työtila- ja kanava-asetuksilla tiimiläiset voivat itse määritellä, mistä asiasta antavat tai saavat ilmoituksia. Teamsin taustalta löytyy tietenkin SharePoint, jolloin tiimityötilojen ja koko organisaation välille saa luotua saumattomuutta järkevillä viestinnän pelisäännöillä.

Kysymyksiä? Modernin työn tiimi jeesaa

Jos SharePoint ja Teams viestintäympäristöinä kiinnostavat, me Marskidatan modernin työn asiantuntijat olemme valmiita auttamaan. Räätälöimme jokaisen kokonaisuuden asiakkaan tarpeita tarkasti kuunnellen.

Meiltä löytyy osaamista muun muassa M365-ympäristöjen

  • muotoilusta
  • koulutuksista
  • työpajoista
  • valmennusohjelmista
  • konsultoinnista.

Lyhyen mutta vauhdikkaan aloituksen jäljiltä uskallan jo sanoa, että pystymme jeesaamaan aika monessa moderneihin työtapoihin liittyvässä asiassa – ihmisläheisellä asenteella ja draivi päällä!

Tiia Valkonen

Modern Work Specialist

040 691 8491

tiia.valkonen@marskidata.fi

Kiinnostuitko kattavista IT-ratkaisuistamme? Ota yhteyttä, olemme täällä sinua varten!

1.
Ota meihin yhteyttä lomakkeella, soittamalla tai sähköpostilla.
2.
Käydään yhdessä läpi IT-tuen ja laiteratkaisuiden tarpeesi. Kartoitamme nykytilanteesi esimerkiksi ohjelmistojen, päätelaitteiden, tietoturvan tai työn tehostamisen näkökulmasta.
3.
Annamme sinulle sopivan ratkaisuehdotuksen.  Toimitamme tarvitsemasi laitteet ripeästi, ja palvelumme käynnistyy nopeasti sopimuksen jälkeen.
4.
Me palvelemme myös silloin, kun kaikki toimii hyvin – olemme vain yhden yhteydenoton päässä.

Yhteydenottolomake

Marskidata logo

Marskidata Oy

Laskutustiedot
Laskutustiedot
Laskutustiedot
Laskutustiedot
envelopephone-handsetchevron-downarrow-down