Marskidata logo
Marskidata logo
Ota yhteyttä
Blogi

MD Tietoturvatesti – mikä on yrityksenne tietoturvan heikoin lenkki?

Yritysten suurin tietoturvauhka on nykyisin henkilöstön tietämättömyys ja huolimattomuus. Seuraavaksi suurimpina uhkina nähdään usein troijalaiset ja muut haittakoodit. Käyttäjistä jopa 30 % avaa hyökkääjien lähettämiä sähköposteja ja 10 % napsauttaa liitteitä tai linkkejä. Koronaviruksen myötä myös erilaiset väärinkäytökset ovat nostaneet päätään ja rikolliset ovat jo keksineet käyttää koronaa myös syöttinä erilaisissa tietojenkalasteluviesteissä. Nyt onkin hyvä […]
Lue lisää

Yritysten suurin tietoturvauhka on nykyisin henkilöstön tietämättömyys ja huolimattomuus. Seuraavaksi suurimpina uhkina nähdään usein troijalaiset ja muut haittakoodit. Käyttäjistä jopa 30 % avaa hyökkääjien lähettämiä sähköposteja ja 10 % napsauttaa liitteitä tai linkkejä.

Koronaviruksen myötä myös erilaiset väärinkäytökset ovat nostaneet päätään ja rikolliset ovat jo keksineet käyttää koronaa myös syöttinä erilaisissa tietojenkalasteluviesteissä. Nyt onkin hyvä hetki tarkistaa, että yrityksen tietoturva on varmasti kunnossa, varsinkin kun monet meistä ovat nyt etätöissä ja kriittistä dataa liikkuu paljon.

Rikolliset käyttävät monia eri hyökkäystyylejä. Nämä phishing- eli kalasteluviestit saattavat näyttää salatulta sähköpostilta ja kalastelusivuston ulkoasu saatetaan räätälöidä käytettävän sähköpostipalvelun mukaan. Rikolliset kiertävät myös monivaiheista tunnistautumista käyttämällä vanhoja sähköpostiyhteystapoja.

Mitä tulee muistaa:

  • Älä avaa outoja tiedostoja, jos et ole varma lähettäjästä
  • Älä avaa huijausviestejä, vaan poista ne välittömästi.

MD Tietoturvatesti parantaa yrityksen työtekijöiden tietoturvaosaamista ja suojautumista kalasteluviestejä vastaan. Määrittelemme sähköpostitestin yhteistyössä yrityksen johdon ja tietohallinnon päättäjien kanssa. Sovitulle käyttäjäjoukolle lähetämme Marskidatan toimesta ennalta määritellyn turvallisen kalasteluviestin, jonka avulla näemme, miten henkilöstö käyttäytyy testiviestin saatuaan. Raportoimme toiminnan tulokset yritystasolla. Yhteisessä loppupalaverissa käymme asiakkaalle läpi kyseisten testiviestien avaamis- ja suoritusmäärät, eli tarkastelemme muun muassa sitä, kuinka paljon linkkejä ja liitetiedostoja lopulta avattiin. Samalla määrittelemme mahdollisesti tarvittavat jatkotoimenpiteet, joita voivat olla esimerkiksi yksittäisen henkilön tai koko yrityksen laajuinen tietoturvakoulutus. Yrityksen tietoturvaa voimme lisätä myös hankkimalla tai päivittämällä yritysympäristölle asianmukaiset tietoturvaohjelmistot ja -palvelut. MD Tietoturvatesti toteutetaan noin kuukauden aikana, tarvittaessa nopeamminkin.

Kiinnostuitko testaamaan yrityksesi tietoturvan? Ota yhteyttä ja laitamme homman kuntoon!

Emmi Eronen

Emmi

Development Manager, Team Leader

050 514 0083

emmi.eronen@marskidata.fi

Kiinnostuitko kattavista IT-ratkaisuistamme? Ota yhteyttä, olemme täällä sinua varten!

1.
Ota meihin yhteyttä lomakkeella, soittamalla tai sähköpostilla.
2.
Käydään yhdessä läpi IT-tuen ja laiteratkaisuiden tarpeesi. Kartoitamme nykytilanteesi esimerkiksi ohjelmistojen, päätelaitteiden, tietoturvan tai työn tehostamisen näkökulmasta.
3.
Annamme sinulle sopivan ratkaisuehdotuksen.  Toimitamme tarvitsemasi laitteet ripeästi, ja palvelumme käynnistyy nopeasti sopimuksen jälkeen.
4.
Me palvelemme myös silloin, kun kaikki toimii hyvin – olemme vain yhden yhteydenoton päässä.

Yhteydenottolomake

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Marskidata logo

Marskidata Oy

SaapumisohjeetLaskutustiedot
SaapumisohjeetLaskutustiedot

SaapumisohjeetLaskutustiedot
envelopephone-handsetchevron-downarrow-down