Marskidata logo
Marskidata logo
Ota yhteyttä
Blogi

Moderni työ - mitä se on?

Ajasta, paikasta ja laitteesta riippumatonta. Etänä, toimistolla tai vaihdellen molemmissa tapahtuvaa tiimi- ja tietotyötä. Mökkilaiturilta maailman toiselle puolelle, kotitoimistolta kotitoimistoille. Joustavasti, digitaalisesti ja teknologiavälitteisen vuorovaikutuksen ehdoilla. Kuulostaako lähestulkoon täydelliseltä? Sitä moderni työ parhaimmillaan onkin, jos viestintä- ja yhteistyöympäristöt ja ihmisten osaaminen vastaavat ajan vaatimuksia. Meillä Marskidatalla moderni työ tukee muun muassa yritysten ICT-, viestintä- ja […]
Lue lisää

Ajasta, paikasta ja laitteesta riippumatonta. Etänä, toimistolla tai vaihdellen molemmissa tapahtuvaa tiimi- ja tietotyötä. Mökkilaiturilta maailman toiselle puolelle, kotitoimistolta kotitoimistoille. Joustavasti, digitaalisesti ja teknologiavälitteisen vuorovaikutuksen ehdoilla.

Kuulostaako lähestulkoon täydelliseltä? Sitä moderni työ parhaimmillaan onkin, jos viestintä- ja yhteistyöympäristöt ja ihmisten osaaminen vastaavat ajan vaatimuksia. Meillä Marskidatalla moderni työ tukee muun muassa yritysten ICT-, viestintä- ja HR-prosesseja ja johtamista. Onko teillä otettu Microsoft 365 -ympäristö käyttöön pandemia-ajan paineessa, ja nyt tuntuu siltä, että sekä ympäristö että osaaminen kaipaavat päivitystä?

Teams on nopeimmin kehittyvä viestintä- ja yhteistyöalusta modernin työn mahdollistamiseksi. Videotapaamisten järjestäminen on vain pieni osa sen potentiaalia organisaatiokulttuurin rakentajana. Parhaimmillaan Teams toimii vuorovaikutus- ja tiedonhallintaympäristönä, joka mahdollistaa sisäisen viestinnän tehokkaasti ja tarkoituksenmukaisesti, jättäen kuitenkin yksilölle tilaa ilmentää omaa identiteettiään organisaation asettamisen rajojen sisällä.

Moderni työ - mitä se on2

Teams kaipaa jatkuvaa kehittämistä

Pahimmassa tapauksessa Teams on levinnyt hallitsemattomaksi kokonaisuudeksi, joka ei tue yrityksen liiketoiminnan tavoitteita ja viestintästrategiaa. Näin on päässyt käymään useimmilla meistä kuluneen vuoden aikana. Hyvä uutinen on se, että apua on saatavilla, eikä Teamsin rakentamisen kanssa kannatakaan jäädä yksin.

Pelkästään tänä vuonna Teamsissa otetaan merkittäviä harppauksia, jotka vaativat sekä teknistä että vuorovaikutusosaamista kaikille ympäristössä työskenteleville. Tällaisia ovat esimerkiksi pian lanseerattava Viva, josta voit lukea lisää Emmin blogista. Marskidatan modernin työn asiantuntijat huolehtivat siitä, että asiakas on ajan tasalla ympäristön ja osaamisen kehittämisessä, ja voi näin keskittyä omaan ydinosaamiseensa.

7 askelta Teamsin haltuun ottoon

Modernin työn kumppanuus on Marskidatalla täysin skaalattavissa yrityksen kokoon ja tarpeisiin pohjaten. Liikkeelle lähdetään kuitenkin aina samankaltaisin, hyväksi havaituin ja yhdessä asiakkaidemme kanssa kehitetyin askelmerkein. Kasasimme tähän 7 askelta tehokkaaseen Teamsin haltuun ottoon:

 1. Maksuton kartoitus nykytilasta ja ratkaisuehdotus parannuksista
 2. Konsultointituki päätöksentekijöille
 3. M365-ympäristön konkreettinen kehittäminen työpajoissa
 4. Asiantuntijatuki M365-rakentamisessa
 5. Yhteisten pelisääntöjen muodostaminen pelikirjaan
 6. Osaamisen kehittäminen koulutuksilla
 7. Jatkuva kehittäminen ja ylläpito tutun asiantuntijatiimin tuella
Moderni työ - mitä se on3

Ja mitä tämä sitten käytännössä voi tarkoittaa;

 1. Modernin työn asiantuntijamme ja asiakkuuksista huolehtiva Account Managerimme tapaavat sinut Teamsissa 30 minuutin maksuttomassa kartoituksessa, jonka pohjalta saat asiantuntijoidemme laatiman ratkaisuehdotuksen haasteidesi ratkaisemiseksi.
 2. Johtotiimisi voi tilata modernin työn asiantuntijan tukemaan M365-ympäristön kehittämiseen liittyvää päätöksentekoa konsultointia hyödyntämällä.
 3. Kehitystiimisi pääsee kehittämään M365-ympäristöä modernin työn ja ICT -asiantuntijoidemme kanssa tarpeesi mukaisesti yhteisissä työpajoissa.
 4. Modernin työn asiantuntijamme rakentavat tehokkaasti esimerkiksi modernin SharePoint-intran Teams-käyttöliittymällä suunnitelmiesi mukaisesti.
 5. Osallistamme ja sitoutamme henkilökuntasi muutokseen pelikirjaprojektilla, jossa kirjataan työyhteisönne pelisäännöt ja odotukset Teamsissa ja muissa sovelluksissa toimimiselle. Jatkossa pelikirja toimii sisäisen viestintänne perehdytysmateriaalina ja ohjeena yhteiseen tekemiseen.
 6. Modernin työn asiantuntijamme kouluttaa organisaatiosi eri käyttäjätasot toiveiden ja tarpeenne mukaisesti.
 7. Kun Teamsiin tai muihin sovelluksiin tulee uusia merkittäviä ominaisuuksia, jotka voivat tehostaa myös sinun toimintaasi, kerromme niistä sinulle ja toteutamme kehittämisen ja koulutukset tarpeesi mukaisesti myös jatkossa!

Hyödynnä ihmislähtöistä asiantuntijatukea ICT- ja viestintäkehittämisessä

Toimivaksi koetun viestinnän ja tiedonhallinnan kannalta on ensisijaisen tärkeää, että viestintä- ja yhteistyöympäristö rakennetaan vastaamaan loppukäyttäjän tarpeita. Modernin työn tiimin muotoilu- ja viestintäosaamisemme varmistaa, että emme puhu ainoastaan tekniikkaa.

Pysy aallon harjalla, ja mahdollista työn muotoilun avulla henkilökuntasi tyytyväisyys ja työhyvinvointi. Modernin työn asiantuntijamme palvelevat pienissä ja isoissa projekteissa ihmislähtöisesti ja teknistä huippuosaamistamme hyödyntäen.

Marskidatan Modernin työn kehittämisen tavoitteena on laaja yhteiskunnan toimijoiden kilpailukyvyn tehostaminen. Tavoitteeseen päästään rakentamalla asiakaslähtöisiä moderneja työympäristöjä, jotka tehostavat asiakasorganisaation toimintaa ja tavoitteiden saavuttamista. Modernin työn keskiössä on viestinnän ja tiedonhallinnan tehostaminen. Asiakkaamme ovat osa modernin työn kokonaisuuden laajempaa tavoitetta ja siten edistämässä koko yhteiskunnan kasvua uudessa ajassa.

Varaa aika kartoitukseen, työpajoihin ja koulutuksiin ja ota yhteyttä meihin!

Emma Klén

Kiinnostuitko kattavista IT-ratkaisuistamme? Ota yhteyttä, olemme täällä sinua varten!

1.
Ota meihin yhteyttä lomakkeella, soittamalla tai sähköpostilla.
2.
Käydään yhdessä läpi IT-tuen ja laiteratkaisuiden tarpeesi. Kartoitamme nykytilanteesi esimerkiksi ohjelmistojen, päätelaitteiden, tietoturvan tai työn tehostamisen näkökulmasta.
3.
Annamme sinulle sopivan ratkaisuehdotuksen.  Toimitamme tarvitsemasi laitteet ripeästi, ja palvelumme käynnistyy nopeasti sopimuksen jälkeen.
4.
Me palvelemme myös silloin, kun kaikki toimii hyvin – olemme vain yhden yhteydenoton päässä.

Yhteydenottolomake

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Marskidata logo

Marskidata Oy

SaapumisohjeetLaskutustiedot
SaapumisohjeetLaskutustiedot

SaapumisohjeetLaskutustiedot
envelopephone-handsetchevron-downarrow-down