Marskidata logo
Marskidata logo
Ota yhteyttä
Blogi

Muista Microsoft 365 varmuuskopiointi, tiedätkö miksi?

Tositarina varmuuskopioinnin tarpeesta Saapuessani työpaikalleni ulko-oven edessä odotti mies ja hän kysyi minulta, onhan teillä saatavana kannettava tietokone heti matkaan. Ennen kuin kerkesin vastata, hän osoitti farmariautoaan, jossa oli hänen vaimonsa, kaksi lasta ja takakontissa joitakin jätesäkkejä. Liikuttuneena hän selosti, kuinka heidän talonsa oli juuri palanut, tässä on kaikki mitä jäljelle jäi ja onneksi niin […]
Lue lisää

Tositarina varmuuskopioinnin tarpeesta

Saapuessani työpaikalleni ulko-oven edessä odotti mies ja hän kysyi minulta, onhan teillä saatavana kannettava tietokone heti matkaan. Ennen kuin kerkesin vastata, hän osoitti farmariautoaan, jossa oli hänen vaimonsa, kaksi lasta ja takakontissa joitakin jätesäkkejä. Liikuttuneena hän selosti, kuinka heidän talonsa oli juuri palanut, tässä on kaikki mitä jäljelle jäi ja onneksi niin – kaikkein kalleimmat, vaimo ja lapset. Ensimmäisenä uutena hankintana mies halusi tietokoneen, sillä hänellä oli paljon asioita selvitettävänä, niin perheen kuin heidän maatilayrityksensä asioissa.

Jo aluksi hän kiitti suuresti, sillä hän oli ostanut meiltä nyt tulipalossa tuhoutuneen tietokoneen ja tuolloin myyjä oli ehdottanut varmuuskopiointia palveluna – onneksi! Hän vannotti, että jatkossakin myisimme sen kaikille tietokoneen ostajille. Hän oli vaimon kanssa ehtinyt pohtia, että miten kävi esimerkiksi perheen valokuville – kuinka korvaamattomia! Dramaattinen tapahtuma kaikin puolin, mutta mahtavaa, että henkilövahinkoja ei tullut ja käytännöllisellä viisaudella myös tietokoneella olevat maatilayrityksen tärkeät tiedot ja korvaamattomat henkilökohtaiset valokuvat saatiin palautettua uuteen koneeseen!

Tarvitseeko Microsoft 365 varmistuksen?

Microsoft 365 -palvelu on erittäin suosittu, eikä syyttä. Erittäin toimiva sähköposti, monipuoliset työkalut kommunikointiin, ryhmätyöskentelyyn ja yrityksen tietojenkäsittelyyn. Korvaamaton myös etätöissä! Lisää aiheesta aikaisemmin julkaistusta Juuson blogissa.

On yleinen harhaluulo, että Microsoft hoitaa kaiken, myös varmistuksen. Näin ei ole. Microsoft hoitaa alustan toimivuuden- ja tekeekin sen erinomaisesti. Datan suhteen sopimuksessa mainitaan, että se on asiakkaan vastuulla. You own it –  you control it.

Miksi varmistus on tärkeä hoitaa kuntoon?

6 kriittistä syytä, miksi varmistaa Microsoft 365 -data:

 1. Vahingossa tapahtunut poisto – Työntekijä vahingossa poistaa tärkeän tiedoston esim. SharePointista, OneDrivesta tai sähköpostista.
 2. Säilytyskäytänteiden puute – Digitaalinen aikakausi menee huimaa vauhtia eteenpäin, eri tietojen säilyttämisajan vaatimuksissa on helposti hämmentyneessä tilassa, kauanko laki vaatii mitäkin tietoa säilytettävän. Luotettava varmuuskopio ajan hämärään on ratkaisu tähän.
 3. Sisäiset turvallisuusuhat – Ajatus turvallisuusuhasta tuo helposti mieleen ensimmäisenä hakkerit tai virukset. Uhkia voi tulla myös organisaation sisäpuolelta, ja jopa useammin kuin luulet. Omat työntekijät voivat tahattomasti vuotaa käyttäjänimiä ja salasanoja tai haittaohjelmasta tartunnan saaneita tiedostoja voidaan ladata. Joissakin tapauksissa voidaan tehdä jopa täysin tahallista vahinkoa.
 4. Ulkoiset turvallisuusuhat – Haittaohjelmat ja virukset, kuten Ransomware, ovat tehneet vakavia vahinkoja lisääntyvässä määrin myös Suomessa pienillekin yrityksille. Säännöllinen varmuuskopio auttaa toipumaan nopeasti näistä uhista.
 5. Lain vaatimusten täyttäminen, mm. GDPR – Yrityksellä on oltava oma data hallussa. On tärkeää tehdä luotettava varmuuskopiointo, ja Veeam yhteistyössä Marskidatan kanssa osaa tämän. Mahdollisissa ongelmatilanteissa dataa voidaan palauttaa jopa vuosien päästä.
 6. Hybridi-sähköpostin hallinta – On mahdollista, että yrityksen sähköposteja hallinnoidaan paikallisella palvelimella ja osa on pilvessä. Varmistusratkaisun pitää pystyä tukemaan tätä.

Marskidata varmuuskopiointi

Voiko Marskidata auttaa?

Kyllä voi! Meillä on tuotteistettu palvelu, joka vastaa tähän tarpeeseen, ja sen palvelun nimi on MD Turva 365. Pakettiin sisältyy Microsoft 365 -varmistuspalvelu, jonka kautta koko Microsoft 365 -data (tai haluttu osa siitä) tallennetaan salattuna pilvipalveluumme.

Tai jos tarvitset pelkän Veeam® Backup for Microsoft Office 365 -varmistuspalvelun, voidaan varmistukset viedä esimerkiksi asiakkaan omaan konesaliin. Tarpeen tullen se voidaan palauttaa helposti kokonaan tai halutuilta osin.

MD Turva 365 -palvelun edut:

 1. Organisaationne tietoturva kerralla kuntoon  – Tarvittavat tietoturvaominaisuudet käyttöön ennen kuin sattuu mitään.
 2. Säästätte euroja – Oikeat lisenssit ja lisenssimäärät tarkoittavat säästöjä.
 3. Pilvivarmistus  – Voimme palauttaa vahingossa poistetut sähköpostit ja tiedostot.
 4. Jatkuvuus – Huolehdimme Microsoft 365 -ympäristönne ylläpidosta ja seurannasta.
 5. Henkilökohtainen palvelu – Me marskilaiset palvelemme asiakkaita omilla kasvoilla ja voitte aina soittaa HelpDeskiimme, jossa vastaavat tutut marskilaiset.

Mitä teen seuraavaksi?

Sovi Marskidatan asiantuntijan kanssa tapaaminen, jossa voimme kartoittaa tämänhetkisen IT-ympäristösi turvallisuus. Teemme ehdotuksen mahdollisesti tarvittavista toimenpiteistä ja laskelman käyttöönoton kustannuksista. Hyväksyttyäsi sen, laitamme asian kuntoon. Palveluumme kuuluu jatkuva tuki ja raportointi ympäristösi toiminnasta. Olet tehnyt älykkään liiketoimintapäätöksen ottaessasi käyttöön Microsoft 365 -palvelut ja varmistuksen avulla hallitset tietojasi täydellisesti!

Timo Kurikka 2

Timo Kurikka

Account Manager

044 320 6098

timo.kurikka@marskidata.fi

Kiinnostuitko kattavista IT-ratkaisuistamme? Ota yhteyttä, olemme täällä sinua varten!

1.
Ota meihin yhteyttä lomakkeella, soittamalla tai sähköpostilla.
2.
Käydään yhdessä läpi IT-tuen ja laiteratkaisuiden tarpeesi. Kartoitamme nykytilanteesi esimerkiksi ohjelmistojen, päätelaitteiden, tietoturvan tai työn tehostamisen näkökulmasta.
3.
Annamme sinulle sopivan ratkaisuehdotuksen.  Toimitamme tarvitsemasi laitteet ripeästi, ja palvelumme käynnistyy nopeasti sopimuksen jälkeen.
4.
Me palvelemme myös silloin, kun kaikki toimii hyvin – olemme vain yhden yhteydenoton päässä.

Yhteydenottolomake

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Marskidata logo

Marskidata Oy

SaapumisohjeetLaskutustiedot
SaapumisohjeetLaskutustiedot
SaapumisohjeetLaskutustiedot
envelopephone-handsetchevron-downarrow-down