Marskidata logo
Marskidata logo
Ota yhteyttä
Blogi

On Premise-, Pilvi- ja Hybridiratkaisut – mikä on paras valinta yrityksellemme?

Nykyään puhuttaessa konesalien käytöstä ja paikasta, keskusteluissa nousee esille kustannusten ennustettavuuden vaikeus julkipilvissä ja vaihtoehtoisten ratkaisujen sopivuus omiin tarpeisiin. Onko kumppanien tarjoamissa vaihtoehdoissa hyviä ja kattavia ratkaisuja juuri meidän organisaatiollemme. Vai olisiko oma konesali edelleen paras ratkaisu yrityksen tarpeille? Päätöstä tehdessä pitää toki olla hyvät perusteet omalle konesalille. Monesti tärkeimmät perusteet ovatkin joko kustannukset tai […]
Lue lisää

Nykyään puhuttaessa konesalien käytöstä ja paikasta, keskusteluissa nousee esille kustannusten ennustettavuuden vaikeus julkipilvissä ja vaihtoehtoisten ratkaisujen sopivuus omiin tarpeisiin. Onko kumppanien tarjoamissa vaihtoehdoissa hyviä ja kattavia ratkaisuja juuri meidän organisaatiollemme. Vai olisiko oma konesali edelleen paras ratkaisu yrityksen tarpeille?

Päätöstä tehdessä pitää toki olla hyvät perusteet omalle konesalille. Monesti tärkeimmät perusteet ovatkin joko kustannukset tai datan yksityisyyden luonne.

On Premise -ratkaisu

On Premise -ratkaisulla tarkoitetaan sitä, että laitteet sijaitsevat oman yrityksen tiloissa. Se on järkevä vaihtoehto silloin, kun organisaatiossa on IT-osaamista ja IT-infrastruktuuriin on sijoitettu.

Milloin ja miksi yrityksen kannattaisi valita On Premise -ratkaisu?

  • Kun yrityksessä halutaan, että tieto sijaitsee omissa käsissä mahdollisimman lähellä.
  • Kun yrityksessä halutaan tietää tarkasti kulujen määrä, kuormituksesta riippumatta.
  • Kun yrityksessä halutaan olla riippumattomia ulkoisista yhteyksistä.

Yleensä omissa konesaleissa datan halutaan olevan myös lähellä käyttäjää, mikä antaa hyvän käyttäjäkokemuksen. Tämä näkyy loppukäyttäjille lyhyinä vasteaikoina ja nopeina verkkoyhteyksinä. Tällöin ohjelmat aukeavat nopeammin ja tiedonsiirto on nopeampaa.  

Mikäli palvelua/sovelluksia/resurssia tarjotaan omista konesaleista, niin tällöin tarvitaan järjestelmien ylläpitämiseksi teknistä tietämystä joko yrityksen omasta henkilökunnasta tai kumppanin toimittamana siten, että järjestelmät pystyvät luotettavasti toimimaan omassa käytössä.

Me tarjoamme Marskidatan konesalipalvelua jaettuna privaattipilvenä, joka sijaitsee Suomessa sekä vuokrakonesalimallia, josta voidaan tuottaa asiakaskohtaista palvelua tai vaihtoehtoisesti asiakkaan palvelimet voidaan siirtää meidän konesaliimme. Autamme myös asiakkaitamme ylläpitämään laadukkaasti omissa konesaleissa olevia laitteistoja ja ohjelmistoja.

Julkipilven ratkaisu

Julkipilven kustannukset muodostuvat käyttöön perustuvasta veloituksesta (käyttöaika tuntipohjaisesti, kuormitus) ja välittömistä ja välillisistä kuluista, joita ovat esimerkiksi tietoliikennekulut. Usein pitkäaikaisissa sopimuksissa hinnoista on mahdollista saada alennusta. Kustannukset ovat omassa tai kumppanin konesalissa yleensä paremmin ennustettavissa, kuin julkipilven yleensä kuormitukseen perustuvassa laskutuksessa.

Me Marskidatalla pystymme myös arvioimaan olemassa olevan virtualisoidun ympäristön kustannuksia julkipilvessä käytettävissä olevilla työkaluilla ja vertaamaan niitä kustannusmielessä meiltä tarjottavaan kapasiteettiin tai omaan konesaliin sijoitettuun vaihtoehtoon.

Pilviratkaisulla tarkoitetaan yleensä julkisia pilvipalveluja. Näistä markkinoita hallinnoi tällä hetkellä kolme suurinta eli Microsoft Azure, Amazon AWS ja Google Cloud.

Milloin ja miksi yrityksen kannattaisi valita pilviratkaisu?

  • Kun yrityksessä halutaan maksaa vain käytöstä.
  • Kun yrityksessä arvostetaan nopeaa käyttöönottoa.
  • Kun yrityksessä halutaan uusimmat teknologiat käyttöön ilman suuria investointeja.

Julkipilvessä on monia hyviä ominaisuuksia, kuten SaaS-palvelut, jolloin saat sovelluksen käyttöösi vähäisellä vaivalla, eikä tarvitse huolehtia sovelluksen ulkopuolisista komponenteista.

Mikä puolestaan on Saas? Saas on lyhenne englanninkielisestä termistä Software as a Service eli sovellus palveluna. Saas-palvelulla tarkoitetaan pilvessä sijaitsevaa ohjelmistoa, jota ylläpitää palveluntarjoaja. Tällöin yritykselle voidaan perustaa esimerkiksi tietokanta ilman alla olevaa palvelinta.

Hybridiratkaisu

Hybridiratkaisussa puolestaan oma tai kumppanin konesali yhdistetään julkiseen pilvipalveluun ja molempia resursseja hyödynnetään tarpeen mukaan.

Milloin ja miksi yrityksen kannattaisi valita hybridiratkaisu?

  • Kun yrityksessä arvostetaan parempaa kustannusten ennakoitavuutta.
  • Kun yrityksessä arvostetaan mahdollisuutta hyödyntää oman konesalin lisäksi julkisia pilvipalveluja.
  • Kun yrityksessä halutaan säilyttää valinnanvapaus päättää siitä, missä tietojen halutaan sijaitsevan.

Marskidatan päämiehistä esimerkiksi Dell tarjoaa Hybridmalliaan nimellä Dell Technologies Cloud, joka pohjautuu Dell ja VMware-teknologioihin. Kokonaisuus yhdistää VMware Cloud Foundation on VxRail-, Dell Technologies Cloud Validated Designs-, VMware Cloud on Dell EMC- ja Partner Clouds -nimiset tuotteet yhden kokonaisuuden alle. Tämä yhdistelmä tarjoaa omaan konesaliin sijoitettavasta hyperkonvergenssipohjaisesta palvelinjärjestelmästä mallin, joka mahdollistaa yhteydet aina julkipilveen asti (AWS/Azure/Google Cloud). Lisätietoja Dellin ratkaisusta tästä.

Kun konesaliasiat askarruttaa, ole rohkeasti yhteydessä meihin marskilaisiin, niin laitetaan teidänkin konesaliasiat kuntoon!

Pasi Koistinen
System Specialist

Pasi Koistinen

Pasi Koistinen

Technology Manager, Team Leader

040 825 9451

pasi.koistinen@marskidata.fi

Kiinnostuitko kattavista IT-ratkaisuistamme? Ota yhteyttä, olemme täällä sinua varten!

1.
Ota meihin yhteyttä lomakkeella, soittamalla tai sähköpostilla.
2.
Käydään yhdessä läpi IT-tuen ja laiteratkaisuiden tarpeesi. Kartoitamme nykytilanteesi esimerkiksi ohjelmistojen, päätelaitteiden, tietoturvan tai työn tehostamisen näkökulmasta.
3.
Annamme sinulle sopivan ratkaisuehdotuksen.  Toimitamme tarvitsemasi laitteet ripeästi, ja palvelumme käynnistyy nopeasti sopimuksen jälkeen.
4.
Me palvelemme myös silloin, kun kaikki toimii hyvin – olemme vain yhden yhteydenoton päässä.

Yhteydenottolomake

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Marskidata logo

Marskidata Oy

SaapumisohjeetLaskutustiedot
SaapumisohjeetLaskutustiedot

SaapumisohjeetLaskutustiedot
envelopephone-handsetchevron-downarrow-down