Marskidata logo
Marskidata logo
Ota yhteyttä
Blogi

Opas kuulokehankintoihin – hyvä äänenlaatu kuuluu kaikille

Hybridityön aikaa on nyt eletty viimeiset kaksi vuotta ja se alkaakin olemaan monille arkipäivää. Koska hybridityöskentely tulee varmasti olemaan läsnä myös tulevaisuudessa, on tärkeää, että työvälineet pidetään ajan tasalla ja työn laatua parantavia ratkaisuja tehdään jatkossakin. Laitteet päivittyvät huimaa tahtia ja ne vastaavat aina vaan paremmin työn vaatimuksia. Kun siirryimme etätapaamisiin, useissa yrityksissä hankittiin pika-aikataululla […]
Lue lisää

Hybridityön aikaa on nyt eletty viimeiset kaksi vuotta ja se alkaakin olemaan monille arkipäivää. Koska hybridityöskentely tulee varmasti olemaan läsnä myös tulevaisuudessa, on tärkeää, että työvälineet pidetään ajan tasalla ja työn laatua parantavia ratkaisuja tehdään jatkossakin. Laitteet päivittyvät huimaa tahtia ja ne vastaavat aina vaan paremmin työn vaatimuksia.

Kun siirryimme etätapaamisiin, useissa yrityksissä hankittiin pika-aikataululla kotitoimistoille kuulokemikrofoneja, jotta päästiin jatkamaan töitä Teamsin välityksellä. Nopeimmat ehtivät hankkia tarpeeseen sopivia välineitä, mutta monet joutuivat ostamaan sitä mitä oli saatavilla, koska kysyntä oli niin valtavaa. Joku saattoi peräti kaivaa kotoa työpöydän laatikosta omat vanhat kuulokkeet, jotka olivat sopiva väliaikainen ratkaisu.

Täysin etänä työskentely on muuttumassa hiljalleen hybridityöksi, jossa osa työajasta tehdään kotona ja osittain ollaan toimistolla. Jotkut ovat siirtyneet kokonaankin takaisin toimistoihin, jolloin kuulokkeilta vaaditaan hieman eri asioita kuin hiljaisessa kotitoimistossa työskennellessä. Nyt onkin siis erinomainen paikka miettiä, onko aikaisemmin hankitut laitteet enää tarkoitusta vastaavia, vai pitäisikö muuttuneisiin ympäristöihin hankkia sopivammat laitteet.

Mitä kuulokehankinnoissa tulee ottaa huomioon?

Kuulokemikrofonin hankinnassa on hyvä ottaa huomioon se, missä ja minkälaista työtä tehdään. Hybridiajassa on ominaista, että töitä tehdään kotona, toimistossa sekä esimerkiksi kahvilassa tai junassa. Siksi onkin tärkeää, että käytettävien laitteiden ominaisuudet vastaavat useita ympäristöjä, ettei työn laatu kärsi paikan vaihtuessa. Kotitoimistolla toimiva ratkaisu ei välttämättä ole paras hälyiseen toimistoympäristöön.

Taustamelu

Kuulokkeiden hankinnassa on hyvä miettiä, kuinka paljon taustahälyn vaimennusta haluaa. Mikäli taustaääniä on paljon, vastamelukuulokkeet ovat silloin paras valinta. Kun ulkopuolista ääntä ei ole paljon, vastameluominaisuuden voi kytkeä pois päältä tai ulkopuolisia ääniä voi jopa korostaa. Jos tekee pääasiassa hiljaisessa paikassa töitä, riittää taustamelun vaimennus blokkaamaan ylimääräiset äänet pois.

Mikrofoni

Etäpalavereissa käyttäjälle itselleen näkyvin osa on se, miten ääni kuuluu vastapuolelta. Jos ääni kuuluu tarpeeksi hyvin itselle, ei ehkä tule ajatelleeksi, miten palaverin vastapuolelle oma ääni kuuluu. Oman äänen kuuluminen laadukkaasti kokouksen toisille osapuolille on helpompi unohtaa, koska sitä ei välttämättä itse huomaa. Yleensä palautteen saa vasta, jos ääni pätkii pahasti. Kuulokkeiden mikrofonit kehittyvät myös hyvää vauhtia ja ne pystyvät jo tehokkaasti poistamaan taustamelua, jolloin vastapuolelle kuuluu vain käyttäjän oma ääni, ei taustamelu. Puomimikrofonilliset kuulokkeet ovat aina lähtökohtaisesti parempia hälyiseen ympäristöön, koska ääni otetaan läheltä suuta. Parhaissa kuulokkeissa puomin saa kokonaan piiloon, silloin kun siirrytään hiljaisempaan ympäristöön.

Kytkettävyys

Kuulokkeiden hankinnassa kannattaa miettiä myös niiden kytkettävyys muihin laitteisiin. Hyvät Bluetooth-kuulokkeet voi kytkeä yhtä aikaa tietokoneeseen sekä matkapuhelimeen ja kuulokkeet ottavat automaattisesti äänen siitä laitteesta, josta ääni milloinkin kuuluu. Tämä ominaisuus helpottaa työskentelyä, kun ei tarvitse jatkuvasti vaihdella äänilähdettä eri laitteisiin.

Kuulokkeet Teams käytössä

Kuulokemikrofoneja saa myös Microsoft-sertifioituna, jolloin ne sopivat optimaalisesti Teamsin käyttöön. Yhdellä napin painalluksella kuulokkeista saa esimerkiksi vastattua Teams-puheluun, jolloin yhteistyö on saumatonta.

Itselleni kuulokemikrofonissa on tärkeää, että ne istuvat hyvin päähän ja mikrofoni ja äänenlaatu ovat hyviä. Toimistolla ollessa vastameluominaisuus on useimmiten päällä ja puomimikki suun vieressä. Kun taas siirryn kotitoimistolle, puomi siirtyy sivuun, mutta äänenlaatu pysyy kuulokkeissa silti hyvänä.

Marskidatan valikoimaan kuuluu useiden eri valmistajien kuulokemikrofoneja, joten pystymme valitsemaan kuhunkin tilanteeseen sopivat laitteet. Kouluttaudumme myös jatkuvasti ja pysymme kartalle uusista malleista ja ominaisuuksista mitä kuulokkeiseen tulee. Siksi on järkevää ottaa mukaan ammattilainen, jotta ei tule turhaan hutiostoksia.

4 tärkeää asiaa hyvien toimistokuulokkeiden valinnassa:

  1. Vastameluominaisuus vai taustamelun vaimennus – kuinka kovaäänisessä ympäristössä teet töitä
  2. Mikrofonin laatu – puomimikrofonit ovat laadukkaampia kuin sisäänrakennetut ja toimivat paremmin hälyisessä ympäristössä
  3. Korvatyyny – Kun pitää kuulokkeita pitkään päässä, on tärkeää, etteivät ne ala painaa korvia ja aiheuta turhaa pään puristusta. Vastamelukuulokkeet menevät korvan ympäri, muut yleensä korvan päälle
  4. Marskidata tuntee kuulokkeet – ota meihin yhteyttä niin autamme valitsemaan teidän hybridiympäristöönne sopivimmat ratkaisut
Eelis Välisaari

Eelis Välisaari

Account Manager

040 757 6034

eelis.valisaari@marskidata.fi

Kiinnostuitko kattavista IT-ratkaisuistamme? Ota yhteyttä, olemme täällä sinua varten!

1.
Ota meihin yhteyttä lomakkeella, soittamalla tai sähköpostilla.
2.
Käydään yhdessä läpi IT-tuen ja laiteratkaisuiden tarpeesi. Kartoitamme nykytilanteesi esimerkiksi ohjelmistojen, päätelaitteiden, tietoturvan tai työn tehostamisen näkökulmasta.
3.
Annamme sinulle sopivan ratkaisuehdotuksen.  Toimitamme tarvitsemasi laitteet ripeästi, ja palvelumme käynnistyy nopeasti sopimuksen jälkeen.
4.
Me palvelemme myös silloin, kun kaikki toimii hyvin – olemme vain yhden yhteydenoton päässä.

Yhteydenottolomake

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Marskidata logo

Marskidata Oy

SaapumisohjeetLaskutustiedot
SaapumisohjeetLaskutustiedot

SaapumisohjeetLaskutustiedot
envelopephone-handsetchevron-downarrow-down