Marskidata logo
Marskidata logo
Ota yhteyttä
Blogi

Päätelaitteiden hallinnan automatisaatio nextille levelille

Aloitetaan lyhyellä alkukartoituksella: Me Marskidatalla olemme tuoneet ratkaisun helpottaa organisaatioiden työasemien hallintaa ja valvontaa. Marski DMA-palvelun tavoitteena on palvella asiakasta koko laitteen elinkaaren ajan: tilaus – esiasennus – toimitus loppukäyttäjän pöydälle. DMA-palvelulla pyritään helpottamaan perinteistä ”työasemajumppaa” organisaation sisäisen IT-osaston harteilta, ja tuottamaan lisäarvoa hyödyntämällä automatisaatiota sekä synergiaa Microsoft-ekosysteemistä. Tällöin IT-osaston henkilöt pystyvät keskittymään oman organisaation […]
Lue lisää

Aloitetaan lyhyellä alkukartoituksella:

  • Tilataanko organisaatiossanne päätelaitteet mistä milloinkin ilman keskitettyä hankintakanavaa?
  • Onko laitteiden ylläpito ja päivitykset jääneet kiireen jalkoihin?
  • Ehdittekö seuraamaan sovellusten tietoturvapäivitysten kehittymistä tai päivitystä riittävällä tasolla?
  • Onko teillä näkyvyyttä koko laitekantaan ja sen tilannetietoon helposti luettavassa muodossa?

Me Marskidatalla olemme tuoneet ratkaisun helpottaa organisaatioiden työasemien hallintaa ja valvontaa. Marski DMA-palvelun tavoitteena on palvella asiakasta koko laitteen elinkaaren ajan: tilaus – esiasennus – toimitus loppukäyttäjän pöydälle. DMA-palvelulla pyritään helpottamaan perinteistä ”työasemajumppaa” organisaation sisäisen IT-osaston harteilta, ja tuottamaan lisäarvoa hyödyntämällä automatisaatiota sekä synergiaa Microsoft-ekosysteemistä. Tällöin IT-osaston henkilöt pystyvät keskittymään oman organisaation sisäisiin syväosaamista vaativiin toimintoihin ja ylläpitotehtäviin.

Mikä on Marski DMA?

Marski DMA-palvelu on lyhenne sanoista Device Management by Azure, ja se tarkoittaa laitehallintaa Microsoftin työkalurajapintoja hyödyntäen. Suurin osa organisaatioista, niin kuin meidänkin asiakkaista, on osana Microsoftin ekosysteemiä. Käytössä olevien Microsoft-lisenssien sisällä on palveluominaisuuksia, kuten Intune, johon DMA-palvelu perustuu. Vaikka organisaation ympäristössä olisikin käytössä tarvittava lisenssitaso Intunen hyödyntämiseen, sen ominaisuudet ei itsestään ole käytössä, tai niitä ei hyödynnetä mitenkään käytäntöön. Intune ja muut palvelukokonaisuudet sen ympärille on otettava erikseen käyttöön asiantuntijoiden toimesta.

Tässä kohtaa pystymme Marskidatalla asiantuntijoidemme kanssa auttamaan ottamalla nämä ominaisuudet ja Marski DMA -palvelun hyödyt käyttöön käden käänteessä. Näin käytössä olevien Microsoft-lisenssien sisältämiä ominaisuuksia hyödynnetään laajemmalla skaalalla organisaation hyödyksi.

Mitä ominaisuuksia Marski DMA -palvelussa on?

Marski DMA -palvelussa rakennamme tietoturvallisen kokonaisuuden asetusten ja päivitysten suhteen, sekä ylläpidämme näiden asetusten määrityksiä asiakasympäristöissä. DMA-palvelun avulla seuraamme ja varmistamme myös sen, että työasemien Windows-päivitykset on viimeisimmällä Microsoftin tuetulla tasolla.

Marski DMA -palvelussa tarjoamme systemaattisen päivityspolun yleishyödyllisten asiakaskoneisiin jaettavien sovellusten päivityksestä ja jakelusta. Tällaisia sovelluksia ovat esimerkiksi PDF-tiedostojen tarkastelusovellukset, yleiset tiedostojen jakosovellukset kuten DropBox, sekä salasanojen hallintasovellukset kuten KeePass. Sovellukset, jotka ovat DMA-palvelumme piirissä, ovat myös jatkuvan seurannan sekä valvonnan alla. Tämä tarkoittaa sitä, että tarkistamme viikkotasolla sovellusten uusimpien versioiden päivittyvyyden ja testaamme näiden päivitysten asentuvuuden vanhojen jakeluversioiden päälle omassa suljetussa hiekkalaatikossamme. Tiedotamme asiakkaitamme systemaattisesti tulevista päivityksistä ja automaattisista asennusaikatauluista.

Yleishyödyllisten sovellusten lisäksi pystymme tarjoamaan kustomoitavaa sekä syventävää sovelluskehitystä asiakkaillemme. Tämä tarkoittaa sitä, että pystymme tuomaan ”älyä” tai toiminnallisuutta asennuksen yhteyteen, ja näin säästämme taas IT-organisaation henkilön tai loppukäyttäjän aikaa sovelluksen asennuksen yhteydessä. Näitä lisätoimia voi olla esimerkiksi sovelluksen tuoteavaimen syöttö, rekisterihaaran muutostoimet tai käyttöoikeudelliset lisäykset asennuksen yhteydessä.

Pelkkien sovellusten lisäksi on mahdollista tehdä konfiguraatiotyylisiä sovelluksia DMA-palvelussa oleviin laitteisiin jaeltaviksi. Esimerkkinä voisi käyttää Bitlocker-levynsuojausasetuksen käyttöönoton sekä tähän liittyvien palautusavaimien tallentamisen asiakkaan omiin järjestelmiin. Myös loppukäyttäjän käyttökokemusta, eli Windowsin ulkoasua, voidaan tehtäväpalkin, työpöydän tai käynnistysvalikon myötä muokata organisaation itsensä näköiseksi. Tällöin myös erilaiset virransäästöasetukset on mahdollista palvelun puitteissa toteuttaa organisaation päätelaitteisiin.

Tällä hetkellä erilaisia yleishyödyllisiä ja kustomoitavia sovelluksia on lähes 400kpl, ja niitä tulee viikoittain lisää!

Analytiikka ja raportointi:

Hyödynnämme analytiikkaan ja raportoinnin visualisointiin PowerBi-työkalua, joka on myöskin yksi työkalu Microsoftin ekosysteemissä. Marski DMA-palveluun liityttäessä työasemiin asennetaan kevyt valvontatyökalu, joka raportoi tarkemmin laitteen tilatietoja ja valvottavia komponentteja sekä tekee kerätystä datasta PowerBi-näkymän. Tehokkailla analytiikkatyökaluilla pystymme seuraamaan päätelaiteympäristön laitteistoja ja niiden tilaa, sekä rakentamaan kerätyn tiedon perusteella helposti lähestyttäviä raportteja.

Valvottavia komponentteja, jotka jaettu tilatietoa raportoiviin sektoreihin.
Elinkaarenhallinnallinen valvontanäkymä, jossa pystytään ennakoimaan päättyviä laitteita takuutietojen perusteella.

Lue lisää DMA-palvelusta täältä. Tai jätä yhteydenottopyyntö suoraan alla olevalle lomakkeelle, niin jutellaan aiheesta lisää!

Esa Heittokangas

Technology Manager, Team Leader

040 770 0916

esa.heittokangas@marskidata.fi

Kiinnostuitko kattavista IT-ratkaisuistamme? Ota yhteyttä, olemme täällä sinua varten!

1.
Ota meihin yhteyttä lomakkeella, soittamalla tai sähköpostilla.
2.
Käydään yhdessä läpi IT-tuen ja laiteratkaisuiden tarpeesi. Kartoitamme nykytilanteesi esimerkiksi ohjelmistojen, päätelaitteiden, tietoturvan tai työn tehostamisen näkökulmasta.
3.
Annamme sinulle sopivan ratkaisuehdotuksen.  Toimitamme tarvitsemasi laitteet ripeästi, ja palvelumme käynnistyy nopeasti sopimuksen jälkeen.
4.
Me palvelemme myös silloin, kun kaikki toimii hyvin – olemme vain yhden yhteydenoton päässä.

Yhteydenottolomake

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Marskidata logo

Marskidata Oy

SaapumisohjeetLaskutustiedot
SaapumisohjeetLaskutustiedot

SaapumisohjeetLaskutustiedot
envelopephone-handsetchevron-downarrow-down