Marskidata logo
Marskidata logo
Ota yhteyttä
Blogi

Servicedeskin viisi vinkkiä tietoturvaan

Tietoturvaan liittyvät uutiset ovat lisääntyneet huomattavasti, ainakin kirjoittajan näytöllä, eikä syyttä. Tällä hetkellä tietoturva on uutisten keskiössä maailmanlaajuisesti monista syistä, esimerkiksi maailmanpoliittinen tilanne, laajat roskapostikampanjat ja erilaiset tietojenkalastelusähköpostiviestit. Uutisissa pyörii vähän väliä miten eri yritykset, organisaatiot ja yksityishenkilöt joutuvat tietomurtojen, -vuotojen ja haittaohjelmien uhreiksi. Lataa PK-yrityksen tietoturvaopas täältä Digitaalisuus on arkipäivää yrityksissä. Microsoftin palveluissa sähköpostit […]
Lue lisää

Tietoturvaan liittyvät uutiset ovat lisääntyneet huomattavasti, ainakin kirjoittajan näytöllä, eikä syyttä. Tällä hetkellä tietoturva on uutisten keskiössä maailmanlaajuisesti monista syistä, esimerkiksi maailmanpoliittinen tilanne, laajat roskapostikampanjat ja erilaiset tietojenkalastelusähköpostiviestit. Uutisissa pyörii vähän väliä miten eri yritykset, organisaatiot ja yksityishenkilöt joutuvat tietomurtojen, -vuotojen ja haittaohjelmien uhreiksi.

Lataa PK-yrityksen tietoturvaopas täältä

Digitaalisuus on arkipäivää yrityksissä. Microsoftin palveluissa sähköpostit liikkuvat nopeasti, tiedostot sijaitsevat pilvipalveluissa ja tiedostoja jaetaan helposti muutamalla klikkauksella. Viime aikoina tuskin on kulunut päivääkään ilman, etteikö jokainen meistä olisi saanut erikoisia sähköpostiviestejä, joissa väitetään salasanojen vanhentuneen, tai epäilyttäviä tekstiviestejä, joissa luvataan voittoja tai ilmoitetaan erikoisista maksuista. Yhteistä näille viesteille on pyrkimys saada haltuunsa käyttäjän arkaluonteiset tiedot, kuten salasanat, pankkitunnukset tai jopa pankkikortin tiedot.

Lue blogi: Marskidata – Suomen tyytyväisimpien Microsoft-asiakkaiden koti

Huijausviestejä voi toisinaan olla tosi hankala tunnistaa aidoista viesteistä, ja siksi vahinkoja sattuu. Monissa tilanteissa saattaa herätä kysymys: minne voi ilmoittaa tietoturvaan liittyvistä poikkeamista? Ei nimittäin ole itsestään selvää, että jokaisella yrityksellä olisi omaa IT-palvelua, -tiimiä, tai muutoin asiantuntevaa henkilöstöä tätä varten.

Tässä blogissa perehdytään siihen, miten me marskilaiset voimme auttaa yrityksesi tietoturvassa, ja mikä rooli tarjoamallamme Servicedesk-palvelulla on tietoturvan kanssa.

Nopea reagointi tietoturvaongelmiin

Servicedesk ei ole pelkästään apu unohtuneille salasanoille. Olemme ajan tasalla uusimmista järjestelmien ja laitteiden haavoittuvuuksista, ja me myös saamme päivittäiset tiedotteet kyberturvallisuuskeskukselta. Servicedeskissä on laaja käsitys eri organisaatioiden päivittäisestä toiminnasta, joten osaamme huomata erilaiset poikkeamat ja huijausviestit.

Yhden yhteydenottopyynnön avulla voit helposti ilmoittaa, jos olet vahingossa klikannut epäilyttävää liitettä tai joutunut syöttämään salasanasi ulkopuoliselle hämäräsivustolle. Ongelmiin reagoidaan nopeasti, ja voimme tarvittaessa ottaa muiden tiimien apua käyttöön, jotta suuremmilta vahingoilta vältytään. Meidän tavoitteenamme on pitää organisaatiosi tietoturva huippuhyvänä!

Tietoturvan tason ylläpitoon ja parantamiseen meillä on myös apuna meidän oma MD Turva 365 palvelu, joka auttaa virittämään yrityksesi Microsoft 365 ympäristön turvalliseksi ja tehokkaaksi. Samalla meiltä löytyy M365 Health Check, jolla tarkastetaan Microsoft 365 ympäristön asetukset. Tämä sisältää myös Sharepoint, Teams, Onedrive ja Exchange palveluiden asetukset. M365 Health Checkin kautta saadaan kattava raportti työskentely-ympäristön tilasta ja korjaustoimenpiteet, joilla varmistetaan tietoturvallinen ympäristö.

Servicedeskin viisi vinkkiä tietoturvaan:

 1. Käytä kaksivaiheista tunnistautumista
  • Ota käyttöön kaksivaiheinen todennus (MFA) kaikille mahdollisille tileillesi. Tämä suojaa käyttäjätilisi, vaikka joku saisikin salasanasi käsiinsä.
 2. Käytä eri salasanoja eri palveluissa (ja monimutkaisia myös!)
  • Käytä vahvoja salasanoja eri palveluihin. Yleensä huijarit voivat kokeilla yleisiä salasanoja yrittääkseen murtautua käyttäjätileille. Salasanapankki-sovellukset auttavat pitämään myös monimutkaiset salasanat turvassa ja muistissa.
 3. Vaihda vanhat laitteet pois verkosta
  • Vanhoissa laitteissa voi olla sellaisia haavoittuvuuksia, joita ei enää laitevalmistaja korjaa. Varmista, että päivität ja vaihdat vanhentuneet laitteet ajoissa pitääksesi tietoturvan vahvana ja ajan tasalla.
 4. Henkilökunnalle sparrausta
  • Tsekkaa henkilöstön tietoturvan osaaminen ja varmista, että he tunnistavat yleiset huijaukset ja kalasteluyritykset. Meiltä voit kysyä lisää tietoturvakartoituksista ja testeistä!
 5. Tilaa meiltä MD M365 Health Check
  • Kattava kartoitus ja arviointi Microsoft 365-ympäristönne tietoturvan tilasta. Kätevää ja tehokasta!

Allekirjoittanutkin on kokeillut ja klikkaillut muutaman kerran tekstiviestejä, joissa luvattiin suuria palkintoja, harmikseni ne olivat liian hyvää ollakseen totta.

Lopuksi vielä: muista ilmoittaa tietoturvan poikkeamisista mahdollisimman nopeasti. Ensinnäkin nopea reagointi on olennaista, ja ilmoittaminen mahdollistaa toimenpiteet vahinkojen rajoittamiseen ja torjumiseen. Vaikka olisi klikkaillut linkkejä tai syöttänyt salasanoja epämääräisille sivustoille, ei siinä ole mitään hävettävää tai noloa, vaan nopealla ilmoituksella saadaan homma takaisin pelittämään ja korjattua.

Joonas

System Specialist

029 170 1727

servicedesk@marskidata.fi

Kiinnostuitko kattavista IT-ratkaisuistamme? Ota yhteyttä, olemme täällä sinua varten!

1.
Ota meihin yhteyttä lomakkeella, soittamalla tai sähköpostilla.
2.
Käydään yhdessä läpi IT-tuen ja laiteratkaisuiden tarpeesi. Kartoitamme nykytilanteesi esimerkiksi ohjelmistojen, päätelaitteiden, tietoturvan tai työn tehostamisen näkökulmasta.
3.
Annamme sinulle sopivan ratkaisuehdotuksen.  Toimitamme tarvitsemasi laitteet ripeästi, ja palvelumme käynnistyy nopeasti sopimuksen jälkeen.
4.
Me palvelemme myös silloin, kun kaikki toimii hyvin – olemme vain yhden yhteydenoton päässä.

Yhteydenottolomake

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Marskidata logo

Marskidata Oy

SaapumisohjeetLaskutustiedot
SaapumisohjeetLaskutustiedot

SaapumisohjeetLaskutustiedot
envelopephone-handsetchevron-downarrow-down