Marskidata logo
Marskidata logo
Ota yhteyttä
Blogi

Viisi vinkkiä kotitoimiston tulostimen valintaan

Muutama vuosi sitten koronavirusepidemia pakotti monet työntekijät siirtymään kotitoimistojensa uumeniin. Tämä tarkoitti keittiön kovalla tuolilla kiikkumista, päänsärkyä ja silmien kirvelyä, kun etätöihin pakotetut toimistotyöntekijät tihrustivat pientä läppärin näyttöä. Tulostustarpeen iskiessä kotitoimistolta piti raahautua yön pimeinä tunteina toimistolle tulostamaan. Rajoitusten poistuminen vie meitä vahvasti kohti hybridityöskentelyä, jossa siirtyminen koti- ja toimistotyöskentelyn välillä on entistä tärkeämpää. Täydellinen […]
Lue lisää

Muutama vuosi sitten koronavirusepidemia pakotti monet työntekijät siirtymään kotitoimistojensa uumeniin. Tämä tarkoitti keittiön kovalla tuolilla kiikkumista, päänsärkyä ja silmien kirvelyä, kun etätöihin pakotetut toimistotyöntekijät tihrustivat pientä läppärin näyttöä. Tulostustarpeen iskiessä kotitoimistolta piti raahautua yön pimeinä tunteina toimistolle tulostamaan.

Rajoitusten poistuminen vie meitä vahvasti kohti hybridityöskentelyä, jossa siirtyminen koti- ja toimistotyöskentelyn välillä on entistä tärkeämpää. Täydellinen kotikonttori ei ole valmis ilman hyvää tulostinta.

Mielen selkeyttä tulostamalla

Tulostustarve huomataan usein jonkun määräajan lähestyessä tai juuri ennen kokouksen alkamista. Osalle meistä asioiden omaksumista helpottaa näytöltä lukemisen sijaan konkreettisesti paperilta lukeminen. Paperiin on helpompi tehdä merkintöjä, alleviivauksia ja lisätä kysymyksiä. Muuan muassa kaavioiden ja käyrien tuloksia on helpompi katsoa paperilta ja näin vertailla tietoja, eikä selata dioja, koska silloin voi katsoa vain yhtä asiaa kerrallaan. Erityisesti luovien alojen työssä niin sanottu paperin visuaalinen pyörittely lisää tehoa ja tuo monipuolisempia näkökulmia ja vivahteita.

Monipuolisuutta kotona tulostamiseen

Monipuolisen tulostimen ansiosta kotona työskentely on yhtä aktiivista mitä toimistolla. Langaton tulostaminen mahdollistaa sen, ettei sinun tarvitse jumiutua yhteen ja samaan paikkaan. Voit tulostaa, vaikka pihakeinusta ja toiselta puolelta taloa.

Toimistolla usein liikutaan paikasta toiseen, jotta työskentelyyn tulee vaihtelua. Työpöydän luota siirrytään taukotilaan tai neukkariin. Kotona toimitaan täysin samalla tavalla. Asiakirjoja tulostetaan ja samalla siirrytään pois kannettavan tietokoneen ääreltä, koska myös etätöissä tulee jatkuvasti puheluja ja viestejä. Lähtemällä pois läppärin äärestä, pääset pois häiriötekijöistä. Voit tulostaa tekstin ja lukea sen, vaikka alakerran keittiössä tai olohuoneen sohvalla, jos tämä auttaa keskittymään paremmin. Tapoja ja tyylejä on monia ja meidän tehtävämme Marskidatalla on ottaa nämä asiat huomioon, kun tarvitset apuamme tulostimen hankintaan.

Toimistolla työskennellessä ei yleensä tarvitse huolehtia tulostimen asentamisesta, papereista ja väriaineista. Tämä sama pätee myös kotonakin. Marskidata tarjoaa jokaiseen tarpeeseen sopivia laitteita, joilla onnistuu niin tulostus, kopiointi kuin skannauskin. Mahdollisen toimintahäiriön sattuessa etähuolto rientää apuun ja värikasetin loppuessa uusi toimitetaan kotiovelle.

Entäs tulostimen ulkonäkö?

Yhä useampi kiinnittää huomiota ulkonäköön valitessaan tavaroita kotiinsa. Toimiston kopiohuoneessa laitteen ulkonäöllä ei ole juurikaan merkitystä, mutta kotiin ei mitä tahansa sisustukseen sopimatonta laitetta kelpuuteta. Laitteen tulee siis olla tyylikäs ja sulavalinjainen. Yhtä tärkeää on myös tulostusjälki. Canonin tulosteissa yhdistyvät pitkäkestoinen tulostuslaatu, jossa erottuvat upeat yksityiskohdat, väri ja laadukas teksti.

Skannaus pilvipalveluun Canonin kotitulostimella

Esimerkiksi Canonin PIXMA TR4650 -tulostimen PIXMA Cloud Link -ominaisuus, on sellainen, jolla voi tulostaa pilvipalvelusta ja skannata pilvipalveluun. Tämä sopii täydellisesti pienyrityksille, jotka jakavat ja tallentavat sisältöä jaettuihin pilvipalveluihin, kuten SharePointiin, Google Driveen tai vaikka Dropboxiin. Tällöin tiedostoja voi tulostaa käyttäjän sijainnista riippumatta.

Mitä käyttäjän kannattaa ottaa huomioon tulostimen tai monitoimilaitteen valinnassa

Tulostinvaihtoehtojen kirjo on todella laaja ja tulostimen hankkija voikin helposti hämmentyä tässä tulostinviidakossa. Kokosimmekin sinulle viisi vinkkiä, jotka kannattaa miettiä kohdilleen kotitoimiston tulostinta hankkiessa:

  1. Tulostusmäärä: Mieti, minkä verran suurin piirtein tulostat sivuja kuukaudessa.
  2. Langattomuus: Onko langattomuus sinulle tärkeää?
  3. Monitoimilaite vai tulostin: Tarvitsetko tulostamisen lisäksi myös kopiointi- ja skannausominaisuuksia?
  4. Värillinen vai mustavalko-tulostin: Tulostatko minkä verran värillisiä ja minkä verran mustavalkoisia tulosteita. Ota huomioon, että nykyään laadukas värituloste on erottautumistekijä.
  5. Palvelu: Oletko valmis miettimään tulostinasioita itse vai haluatko, että kun jotain haastetta tulee, niin asiantuntija tulee paikan päälle ja korjaa asian?

Kompaktit, tyylikkäät ja tehokkaat Canon-tulostimet tuottavat loistavia tuloksia – töissä ja kotona. Kun tarvitset apua kotitoimistosi tulostimen valintaan, ole yhteydessä meihin marskilaisiin ja katsomme sinun tarpeitasi parhaiten tukevan laitteen.

Silver Palmiste

System Specialist

029 170 1727

servicedesk@marskidata.fi

Kiinnostuitko kattavista IT-ratkaisuistamme? Ota yhteyttä, olemme täällä sinua varten!

1.
Ota meihin yhteyttä lomakkeella, soittamalla tai sähköpostilla.
2.
Käydään yhdessä läpi IT-tuen ja laiteratkaisuiden tarpeesi. Kartoitamme nykytilanteesi esimerkiksi ohjelmistojen, päätelaitteiden, tietoturvan tai työn tehostamisen näkökulmasta.
3.
Annamme sinulle sopivan ratkaisuehdotuksen.  Toimitamme tarvitsemasi laitteet ripeästi, ja palvelumme käynnistyy nopeasti sopimuksen jälkeen.
4.
Me palvelemme myös silloin, kun kaikki toimii hyvin – olemme vain yhden yhteydenoton päässä.

Yhteydenottolomake

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Marskidata logo

Marskidata Oy

SaapumisohjeetLaskutustiedot
SaapumisohjeetLaskutustiedot
SaapumisohjeetLaskutustiedot
envelopephone-handsetchevron-downarrow-down