Marskidata logo
Marskidata logo
Ota yhteyttä
asiakastarina

Ouneva Group – Konesalipalvelu vapautti resursseja ja kohensi turvallisuutta

–ICT-toiminnot ovat nykyään elintärkeä osa liiketoimintaa. ICT-osaston työmäärän kasvattamisen sijaan halusimme keskittyä ydinliiketoimintaan. Konesalipalvelu Marskidatalta on auttanut meitä tässä, ja yhteistyö on sujunut hyvin, kertoo Ouneva Groupin tietohallintopäällikkö ja tietosuojavastaava Mikko Rönkkönen.
Lue asiakastarina

Marskidata hoitaa operatiiviset toimet

Ouneva Group on kansainvälinen teollisuuden sopimusvalmistaja ja tuotekehityskumppani, johon kuuluu kahdeksan yritystä. Yritysryhmä tunnetaan innovatiivisesta otteestaan, joustavista päätöksentekoprosesseistaan sekä tehokkaista tuotantomenetelmistään​​​​.

Ouneva Groupissa konesalipalveluita pyöritettiin aiemmin omin voimin ja omissa tiloissa, mutta laitteiston tullessa elinkaarensa päähän avautui tilaisuus tarkastella yritysryhmän kokonaistarpeita uudelleen. Tämän kokonaistarkastelun tuloksena Ouneva Group päätti siirtyä Marskidatan hallinnoiman jatkuvan konesalipalvelun piiriin.

Ulkoistettu konesalipalvelu on mahdollistanut sen, että ylläpidosta ja laitevalvonnasta ei enää tarvitse huolehtia oman väen voimin, sillä Marskidata hoitaa operatiiviset toimet. Nykyisellään laitekanta sijaitsee palveluntarjoajan tiloissa. Tämä on vapauttanut Ouneva Groupilta fyysiset tilat, palvelinsaliin liittyvät tekniset resurssit ja käsiparit, jotka toimintoihin olivat aiemmin sidotut.

ICT-tiimi aloitti määrittelytyön hyvissä ajoin

Yhteinen käyttöönottoprojekti sai alkunsa helmikuussa 2023. Projektissa tehtiin huolellinen tarvekartoitus ja siirron vaatimat määrittelyt, jotta yliheitto voitiin toteuttaa hallitusti. Noin kymmenen kuukautta myöhemmin konesalitoiminnot olivat kokonaisuudessaan siirtyneet Marskidatan käsiin.

– Käymme jatkuvaa dialogia palveluista ja niiden kehittämisestä Marskidatan kanssa, Rönkkönen kertoo.

Palvelukokonaisuus sisältää konesalipalvelut ja niihin liittyvät aktiivilaitteet. Mukana yhteistyössä oli projektipäällikön lisäksi noin viiden hengen tekninen tiimi Marskidatalta.

Palvelumalli vapautti resursseja ylläpidosta muihin tehtäviin

– Olimme tilanteessa, jossa nykyisten järjestelmiemme elinkaari oli tulossa tiensä päähän. Olisimme joka tapauksessa investoineet uuteen konesaliin – nyt vain siirryimme samalla palvelumalliin, jotta pääsemme jatkossa myös ylläpitotyöstä, Rönkkönen jatkaa.

Vanha, omissa tiloissa sijainnut konesali vaati paljon ylläpitoa ja poiki runsaasti tukipyyntöjä. Marskidatan palvelumallin myötä Ouneva Group on voinut paremmin kohdentaa ICT-henkilöstön resursseja liiketoiminnan tukemiseen.

– Koko projektin idea kiteytyi siihen, että meille ei synny lisäarvoa siitä, että teemme kaiken itse. Arvostamme kumppanimme tarjoamaa palvelua, Rönkkönen sanoo.

Merkittävä parannus myös riskienhallinnan näkökulmasta

– Yhteistyö Marskidatan kanssa on vapauttanut meiltä aikaa ja jakanut vastuuta. Onkin tärkeää yrityksen toiminnan jatkuvuuden kannalta, että näin kriittisen palvelun takana on hyvin resursoitu tiimi ja vahvaa osaamista. Parannus on merkittävä, ei ainoastaan oman työarkeni kannalta, vaan myös riskienhallinnan näkökulmasta, kertoo Rönkkönen.

– Yhteistyön myötä sekä kyber- että fyysinen turvallisuus on nyt paremmalla tasolla, ja palvelumalli tuo myös uudenlaista turvaa palveluiden jatkuvuuteen.

Olemme olleet tyytyväisiä

– Halusimme keskittyä ydinliiketoimintaan. Luotettava kumppanuus Marskidatan kanssa on auttanut meitä tässä, ja yhteistyö on sujunut hyvin. He hoitivat asennukset ja käyttöönoton puolestamme.

Ulkoistetun ratkaisun positiivisiin puoliin Rönkkönen luettelee jatkuvuuden, varmuuden, turvallisuuden, yhteistyön helppouden ja taloudellisen ennakoitavuuden. Myös budjetointi on ollut helppoa, kun kiinteät kulut ovat tiedossa.

– Kyllähän minä suosittelen Marskidataa konesalipalvelun kumppaniksi, sillä me olemme olleet tyytyväisiä, Rönkkönen toteaa.

Kiinnostuitko kattavista IT-ratkaisuistamme? Ota yhteyttä, olemme täällä sinua varten!

1.
Ota meihin yhteyttä lomakkeella, soittamalla tai sähköpostilla.
2.
Käydään yhdessä läpi IT-tuen ja laiteratkaisuiden tarpeesi. Kartoitamme nykytilanteesi esimerkiksi ohjelmistojen, päätelaitteiden, tietoturvan tai työn tehostamisen näkökulmasta.
3.
Annamme sinulle sopivan ratkaisuehdotuksen.  Toimitamme tarvitsemasi laitteet ripeästi, ja palvelumme käynnistyy nopeasti sopimuksen jälkeen.
4.
Me palvelemme myös silloin, kun kaikki toimii hyvin – olemme vain yhden yhteydenoton päässä.

Yhteydenottolomake

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Olemme täydellinen palveluntarjoaja yrityksesi kaikkiin IT-ratkaisuihin

IT-kumppani

Tarjoamme kaikki ne IT-ratkaisut, mitä yrityksesi tarvitsee tehokkaaseen, älykkääseen ja paikkariippumattomaan työskentelyyn.
Lue lisää

Tulostusratkaisut

Tulostuspalvelu kiinteällä kuukausihinnalla, avaimet käteen -ylläpidolla ja parhailla Canon-laitteilla.
Lue lisää

Moderni työ

Ota kanssamme haltuun modernin työn kokonaisuus, kuten pilvisovellukset, digityökalut ja koko työtavan ketterä muutos.
Lue lisää
Marskidata logo

Marskidata Oy

SaapumisohjeetLaskutustiedot
SaapumisohjeetLaskutustiedot

SaapumisohjeetLaskutustiedot
chevron-downarrow-downarrow-right