Marskidata logo
Marskidata logo
Ota yhteyttä
asiakastarina

Solenovo – Kustannustehokkuutta ja tarkempaa budjetointia konesalipalveluiden migraation myötä

– Marskidatan asiantuntijat ehdottavat aktiivisesti meille kustannustehokkaita vaihtoehtoja, joiden avulla olemme saavuttaneet säästöjä, kertoo Manu Ilvonen, Solenovon CTO.
Lue asiakastarina

Julkista sektoria palveleva Solenovo luottaa Marskidataan liiketoiminnalleen kriittisissä konesalipalveluissa

Solenovo on ohjelmistoyritys, joka tarjoaa ratkaisuja pääasiassa julkiselle sektorille, erityisesti koulutusalalle. Tuotevalikoimaan kuuluu koulutusjärjestelmä, jossa hallinnoidaan koko opiskelijaelinkaaren dokumentointi, sekä järjestelmät tutkimustiedon keruuseen, kansainvälisen liikkuvuuden hallintaan sekä työajan hallintaan.

Konesalipalveluiden laadun ja jatkuvuuden varmistaminen on kriittistä Solenovon liiketoiminnan kannalta, jotta yritys voi tarjota omille asiakkailleen vakaan ja luotettavan alustan, jossa ohjelmistot toimivat moitteettomasti. Kun edelliset Marskidatan tuottamat konesalipalvelut olivat tulossa tiensä päähän, Marskidata sai kilpailutuksen päätteeksi jatkaa Solenovon kumppanina monestakin syystä. Yksi näistä oli kyky sovittaa kokonaisratkaisu räätälöidysti juuri Solenovon tarpeisiin.

– Tiesimme, että valitsemalla Marskidatan, tulemme saamaan laatua, kertoo Manu Ilvonen, Solenovon CTO.

Kilpailukykyinen hinta yhdistettynä asiantuntijuuteen ja juuri oikeisiin ratkaisuihin

Solenovon ja Marskidatan ensimmäinen yhteistyö konesalipalveluiden parissa alkoi jo vuonna 2018, mutta viimeisin kilpailutus käytiin 2023, jolloin Marskidata valittiin jälleen kumppaniksi. Valinta painottui palvelun laatuun, kokonaisuuden räätälöintiin asiakkaan tarpeet kartoittaen, kilpailukykyiseen hintaan sekä asiantuntijuuteen.

– Päädyimme hankkimaan omat laitteet Marskidatan kautta ja he hoitivat meille kaiken sen byrokratian mitä tilaukseen liittyi. Marskidata oli turvallinen valinta kumppaniksi, koska he olivat meille tuttuja ja olemme aina saaneet heiltä todella hyvää palvelua. Tiesimme, että valitsemalla Marskidatan tulemme saamaan laatua, kertoo Manu Ilvonen, Solenovon CTO.

– Marskidata on meille enemmän ostaja kuin myyjä. He ovat aktiivisesti auttaneet meitä löytämään juuri meille parhaat ratkaisut.


– Marskidata on aktiivisesti auttanut löytämään juuri meille parhaat ratkaisut.

Marskidatasta suuri apu migraation aikana

Ilvonen kertoo, että yhteistyö Marskidatan kanssa on sujunut erinomaisesti. Konesalimigraatio uudelle alustalle on ollut vaativa projekti, mutta Marskidatan asiantuntemus on ollut suurena apuna prosessissa ja migraatio on edennyt tehokkaasti.

Hän kiittelee myös Marskidatan nopeaa ja ammattitaitoista tukea, joka on mahdollistanut sen, että Solenovossa on voitu keskittyä omaan ydintoimintaan.

– On ollut erinomaista, miten matalalla kynnyksellä saamme yhteyttä tukeen aina kun sitä tarvitsemme. Ei tarvitse mennä support-ketjun kautta ja odotella, vaan saamme vastaukset meidän ongelmiin ja kysymyksiin hyvinkin nopeasti, mikä on meille tärkeää. Heillä on tosi hyvät asiantuntijat ja on helppo keskustella.

– Heidän puolesta tulee myös aktiivisesti kysymyksiä meidän suuntaan. Kaikkea emme ole edes ehtineet ajatella, kun Marskidata on jo ehdottanut, miten kannattaisi toimia.

“On elintärkeää, että meillä on stabiili ympäristö”

– IT-palveluiden laadulla ja jatkuvuudella on meille todella suuri merkitys. Meidän ydinliiketoimintamme on ohjelmistojen tekeminen ja toimittaminen. Mutta varsinaiset konesalipalvelut eivät ole meidän corea, joten on hyvä, että meillä on siihen erillinen kumppani. On elintärkeää, että meillä on stabiili ympäristö minkä kautta voimme palvella asiakkaitamme.

– Meidän palveluntuotanto on osittain aika kriittistäkin, sillä palveluissamme hallinnoidaan mm. opiskelijoiden todistuksia. Palveluitamme käytetään päivittäin myös esimerkiksi opiskelijoiden ruokalaetuuksien hallintaan, joten on tärkeää, että järjestelmä toimii, Ilvonen toteaa.

Leasing-pohjainen konesalipalvelu vie kustannusten ennakoitavuuden uudelle tasolle

– Leasing-pohjainen konesaliratkaisu mahdollistaa meille sen, että kustannukset pysyvät hyvin tarkasti ennustettavissa. Kun meidän asiakkaat ovat pääosin julkisen sektorin toimijoita, joilta vaaditaan ennustettavaa budjetointia, hekin arvostavat sitä, että saavat meiltä tarkan tiedon konesalipalvelun kustannuksista. Budjetointi helpottuu puolin ja toisin, kertoo Ilvonen.

– Suurin positiivinen yllätys konesalipalvelun migraatioprojektissa Marskidatan kanssa oli hinnoittelu. Odotimme, että hinnat olisivat olleet kovemmat, sillä komponenttien hinnat ovat kallistuneet. Kokonaisratkaisun hinnoittelu oli kuitenkin hyvin kilpailukykyinen.

Windows-lisenssien uudelleen tarkastelu toi huomattavia säästöjä

– Ehdottomasti suosittelen Marskidataa kumppaniksi: henkilöstö on erittäin ammattitaitoista. On selvää, että he haluavat palvella asiakasta niin, että se on asiakkaalle järkevää. He eivät tarjoa lisämyyntiä vain oman kauppansa lisäämiseen, vaan pyrkivät tarjoamaan asiakkaalle aidosti järkeviä ja kustannustehokkaita ratkaisuja, Ilvonen jatkaa.

– Esimerkiksi, meille syntyi huomattavia säästöjä, kun Marskidatan aloitteesta tarkastelimme uudelleen Windows-palvelimien lisenssit migraation yhteydessä ja päivitimme ne.

– Toisena esimerkkinä voin mainita varmuuskopiointiratkaisun. Marskidata antoi siihen meille suoraan ehdotuksen, minkä avulla saavutimme taas lisää säästöjä. Myös Ransomware-suojaus onnistui ketterästi samassa paketissa, Ilvonen kiittelee.

Kiinnostuitko kattavista IT-ratkaisuistamme? Ota yhteyttä, olemme täällä sinua varten!

1.
Ota meihin yhteyttä lomakkeella, soittamalla tai sähköpostilla.
2.
Käydään yhdessä läpi IT-tuen ja laiteratkaisuiden tarpeesi. Kartoitamme nykytilanteesi esimerkiksi ohjelmistojen, päätelaitteiden, tietoturvan tai työn tehostamisen näkökulmasta.
3.
Annamme sinulle sopivan ratkaisuehdotuksen.  Toimitamme tarvitsemasi laitteet ripeästi, ja palvelumme käynnistyy nopeasti sopimuksen jälkeen.
4.
Me palvelemme myös silloin, kun kaikki toimii hyvin – olemme vain yhden yhteydenoton päässä.

Yhteydenottolomake

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Olemme täydellinen palveluntarjoaja yrityksesi kaikkiin IT-ratkaisuihin

IT-kumppani

Tarjoamme kaikki ne IT-ratkaisut, mitä yrityksesi tarvitsee tehokkaaseen, älykkääseen ja paikkariippumattomaan työskentelyyn.
Lue lisää

Tulostusratkaisut

Tulostuspalvelu kiinteällä kuukausihinnalla, avaimet käteen -ylläpidolla ja parhailla Canon-laitteilla.
Lue lisää

Moderni työ

Ota kanssamme haltuun modernin työn kokonaisuus, kuten pilvisovellukset, digityökalut ja koko työtavan ketterä muutos.
Lue lisää
Marskidata logo

Marskidata Oy

SaapumisohjeetLaskutustiedot
SaapumisohjeetLaskutustiedot

SaapumisohjeetLaskutustiedot
chevron-downarrow-downarrow-right