Työergonomia

Marski Data sähköpöytä

Marski Datalta kaikki hyvään työergonomiaan aina kartoituksesta toteutukseen

Marski Datasta saat korkealuokkaiset, markkinoiden hiljaisimmilla koneistoilla ja parhailla nostokyvyillä varustetut sähköpöydän rungot! Sähkösäädettävän pöydän kaveriksi kauttamme saa laadukkaimpia ergotuoleja, kuten kotimaisia Salli-satulatuoleja ja saksalaisia ONGO-aktiivituoleja. Mousetrapper ja RollerMouse -ergohiiret sekä oikeanlainen LED-valaistus kruunaavat työpisteen ja auttavat jaksamaan paremmin kiireen keskellä.

Ergonominen palvelupakettimme sisältää kaiken aina kartoituksesta toteutukseen. Kätevästi kuukausihinnoiteltu paketti on helppo budjetoida ja kalusteiden suuri alkuinvestointi jää kokonaan pois. Paketti voidaan toteuttaa asennettuna olemassa olevaan pöytälevyyn kiinni tai tilata mittojen mukaan sopiva kokonaisuus. Pöytäkokonaisuuden lisäksi pakettiin on hinnoiteltu erikseen kaikki ergonomisen työpisteen oheistuotteet. Näin ollen asiakas saa valita varmasti oikeanlaisen ratkaisun räätälöitynä omiin käyttötarpeisiinsa.


Tutustu ergonomisiin peruspaketteihimme


10 vinkkiä ergonomiseen työntekoon

Henna ergohiiri

2. Matala ja pienikokoinen näppäimistö:
Monet tavalliset näppäimistöt ovat liian leveitä, jolloin käsivarsia on pidettävä epäergonomisessa kulmassa. Näppäimistön tulisi olla matala ja pienikokoinen.

3. Oikein säädetty työtuoli:
Varmista, että työtuoli on säädetty juuri sinulle sopivaan asentoon. Istu niin, että molemmat jalkasi ovat lattiaa vasten ja polvet noin 90-100 asteen kulmassa. Aseta sitten selkänoja ja käsituet vartaloa tukevaan ja kuormittamattomaan asentoon. Käsitukien pitäisi tukea käsivarsia niin, ettet jännitä hartioita, mutta pääset kuitenkin lähelle työpöytää. Jos käsituet oavt tiellä, voit poistaa ne ja käyttää kyynärtukia.

4. Kourkeussäädettävä työpöytä:
Ergonomisin työpöytä on sellainen, jonka korkeutta voi säätää ja jota voi käyttää niin istuen kuin seisten. Pöytä on oikealla korkeudella seisoma-asennossa, kun hartiat ovat rentoina ja käsivarret 90 asteen kulmassa. Sijoita pöytä niin, että ikkunasta tuleva päivänvalo osuu pöytään sivulta, ei suoraan edestä- tai takaapäin.

5. Kallistettava näyttö, oikealla etäisyydellä:
Kallista näyttöä pieneen kulmaan poispäin itsestäsi, ja aseta se noin 70 cm:n etäisyydelle. Näytön yläreunan tulisi olla suunnilleen silmien korkeudella.

1. Keskitetty hiiri:
Käyttäessäsi RollerMouse-hiiren kaltaista keskitettyä hiirtä kätesi pysyvät ergonomisesti katsoen oikeassa kohdassa eikä hiirtä tarvitse missään vaiheessa kurotella. Keskitetty hiiri tuo myös vaihtelua työasentoon, sillä sitä on helppo käyttää molemmilla käsillä.

6. Säädettävä valaistus:
Valaistuksen on oltava häikäisemätön ja mielellään käyttäjän tarpeiden mukaan säädettävissä. Valaistuksen heijastukset, heijastumat näytössä ja työpaikan huono valaistus lisäävät lihasjännitysten ja näköhäiriöiden riskiä. Tarkista heijastumat näin: aseta pöydällesi jotakin kiiltävää, kuten pieni peili. Jos siinä näkyy heijastumia, on valaistusta säädettävä.

salli satulatuoli

7. Ulkoinen näppäimistö ja ohjain:
Jos käytät kannettavaa tietokonetta, suosittelemme ulkoisen näppäimistön ja ohjaimen käyttöä.

8. Mukautettu työpiste:
Riippumatta siitä, työskenteletkö omalla työpisteelläsi tai jossain muussa työtilassa, pyri aina mukauttamaan työpistettä juuri sinulle sopivaksi. Varmista, että käsivarret ja työtuoli ovat hyvässä ja tukevassa asennossa ja että työpöytä on sopivalla korkeudella.

9. Ergonominen työalue:
Näin löydät hyvän, ergonomisen työalueen: Sijoita käsivartesi rennosti kylkiäsi vasten suunnilleen vyötärön korkeudelle ja siirrä kätesi eteen. Jos joudut kurottamaan pöydällä olevia asioita, ne sijaitsevat työalueesi ulkoreunoilla, joissa on hyvä säilyttää vain harvoin tarvittavia asioita.

10. Vaihteleva työasento ja arkiliikunta:
Vaihtelu on tärkeää. Nouse ylös, pidä kokoukset kävellen tai seisten, vaihda välillä työtuolia ja työpistettä, nouse bussista yhtä pysäkkiä aikaisemmin tai siirrä tulostin ja kahvinkeitin vähän kauemmaksi työpöydästä. Päivittäiseen työskentelyyn saa vaihtelua monilla konsteilla!

         Linak-logo   

Contour-logo        Stand Up -logoKysy lisää asiantuntijoiltamme   » ota yhteyttä