Marskidata logo
Marskidata logo
Ota yhteyttä
Blogi

Windows 11 – 5 syytä innostua uudesta käyttöjärjestelmästä

Windows 10:n julkaisusta on jo kuusi vuotta, ja siinä ajassa käyttöjärjestelmästä on tullut tuttu näky lähes kaikille tietokonetta työssään tai arjessaan käyttäville. Microsoftin tie maailman käytetyimpien käyttöjärjestelmien tuottajaksi ei ole aina ollut täysin ongelmatonta ja pari sivuaskeltakin on tullut otettua (kaikella rakkaudella Windows Vistaa kohtaan). Nyt onkin aika esitellä uusi ystävämme – Windows 11. Vaan […]
Lue lisää

Windows 10:n julkaisusta on jo kuusi vuotta, ja siinä ajassa käyttöjärjestelmästä on tullut tuttu näky lähes kaikille tietokonetta työssään tai arjessaan käyttäville. Microsoftin tie maailman käytetyimpien käyttöjärjestelmien tuottajaksi ei ole aina ollut täysin ongelmatonta ja pari sivuaskeltakin on tullut otettua (kaikella rakkaudella Windows Vistaa kohtaan). Nyt onkin aika esitellä uusi ystävämme – Windows 11.

Vaan ainoa samana pysyvä asia maailmassa on se, että asiat muuttuvat. Muutos yleensä aiheuttaa ahdistusta ja vastarintaa, mutta Microsoftin julkistukset uuden käyttöjärjestelmänsä suhteen ovat saaneet meidät Marskidatalla huokaisemaan helpotuksesta.

Elähtänyt ja välillä harmaita hiuksia aiheuttavan Windows 10:n lähes futuristiselta vaikuttava seuraaja on saanut mielikuvituksellisen nimen, Windows 11.

Seuraavaksi voimmekin tutustua lyhyesti viiteen uudistukseen, joita me Marskidatalla odotamme innolla.

1. Windows 11 ulkoasu

Windows 11 herättää mielenkiintoa heti alkumetreillä, nimittäin keskittämällä perinteisesti nurkassa olevan Käynnistä-valikon. Pyöristetyillä kulmilla ja pastellin sävyillä värjätty, yksinkertaisen puhdas ulkoasu näyttää huomattavasti modernimmalta kuin mitä Microsoftin vanhemmat tuotokset ovat koskaan onnistuneet näyttämään. Jos eroahdistus kuitenkin alkaa kolkuttamaan, voi valikon siirtää takaisin kulmaan, vanhalle paikalleen. Yhtenä huomiona on, että vaalea sekä tumma teema peittää tällä kertaa kattavammin koko käyttöjärjestelmän kaikki nurkat.

2. Windows 11 ja Teams-integraatio

Hyvästi Skype ja tervetuloa Microsoft Teams! Teams toimii jatkossa Windowsin oletus viestimissovelluksena ja löytyy suoraan Tehtäväpalkista. Vaikka toki sovelluksia on moneen makuun, on Teams ehdottomasti sovellusten parhaimmistoa, varsinkin kun puhutaan yhteensopivuudesta Microsoftin muiden sovellusten kanssa, yhteistyöstä erilaisten dokumenttien luomiseen ja muokkaamiseen, aikataulutukseen sekä viestittelyyn että videopuheluihin ja -kokouksiin. Kaikki nämä aina saatavilla. Kätevää.

3. Android-tuki

Android -sovellusten tuki on saapumassa vihdoin Windowsiin ja ne tulevat olemaan jatkossa saatavilla Microsoft Storen kautta. Monet käyttäjät ovat odottaneet tätä ominaisuutta jo vuosia ja tämä kertookin paljon tietokoneiden ja mobiililaitteiden aina vain häilyvämmästä rajasta. Microsoft on erityisesti kehunut suorituskykyä laitteistosta riippumatta, joka aikaisemmin on ollut eräs isoimmista ongelmista. Vaikka monet sovellukset, esimerkkinä WhatsApp, tarjoavat myös työpöytäsovelluksen, on yhä monia, jotka eivät sellaista ole vielä ehtineet tarjoamaan.

4. Microsoft Store

Microsoft Storesta puheenollen, sen ulkoasu on muuttunut muun Windowsin mukana entistä hiotummaksi, eikä toiminnallisuuskaan ole jäänyt jälkeen. Microsoft tarjoaa kehittäjille paikan, josta ostaa, ladata ja päivittää sovelluksia, ilman navigointia monimutkaisilla verkkosivuilla tai sähläämistä maksutapojen kanssa. Microsoft Storen kautta tehdyt ostokset sujuvat helposti ja keskitetysti, samalla tavalla kuin moni on tottunut mobiililaitteilla. Lupauksien mukaan sieltä myös tulee jatkossa löytymään suuri valikoima yleisimmin käytettyjä sovelluksia, kuten Adobe Creative Suite, Instagram sekä TikTok. Sovellusten päivittäminen automaattisesti ja keskitetysti avustaa varmasti monia päivittäisessä elämässä.

5. Windows 11 ja nopeammat päivitykset

Viimeisimpänä, vaan ei vähäisimpänä, Microsoft on jatkokehittänyt päivitysten jakelua entisestään ja Windows 11 onkin siinä nopein tähän asti. Jatkossa taustalla asentuvien päivitysten on luvattu nopeutuvan huomattavasti ja päivitysten koko itsessään on pienentynyt jopa 40 %, mikä auttaa edellä mainittua sekä vähentää verkonkaistan tukkeutumista etätoimistolla ja muuallakin. Lisäksi uutena ominaisuutena, jatkossa Windows osaa arvioida kuinka kauan päivityksen asentamiseen menee.

Siinä oli viisi ominaisuutta, jotka saavat meidät Marskidatalla odottamaan innolla Microsoftin uusinta käyttöjärjestelmää. Niin kuin kaikissa päivityksissä, tulee Windows 11 mukana monia uudistuksia, mutta kiinnostavinta on palvelujen keskittäminen yhteen paikkaan. Windows 11 julkaistaan 5. päivä lokakuuta 2021 ja samalla tulevat myyntiin myös uudella käyttöjärjestelmällä varustetut koneet.

Mikäli teitä kiinnostaa keskittää palvelunne yhteen paikkaan tai teitä arveluttaa, että voiko nykyisen laitekantanne tai yksittäisen laitteen päivittää uusimpaan Windows-versioon, ota meihin yhteyttä.

Me hoidamme asian Draivilla!

Kuvien lähde: Microsoft.

Niko Haikarainen

Niko Haikarainen

System Specialist, Team Leader

044 320 6096

niko.haikarainen@marskidata.fi

Kiinnostuitko kattavista IT-ratkaisuistamme? Ota yhteyttä, olemme täällä sinua varten!

1.
Ota meihin yhteyttä lomakkeella, soittamalla tai sähköpostilla.
2.
Käydään yhdessä läpi IT-tuen ja laiteratkaisuiden tarpeesi. Kartoitamme nykytilanteesi esimerkiksi ohjelmistojen, päätelaitteiden, tietoturvan tai työn tehostamisen näkökulmasta.
3.
Annamme sinulle sopivan ratkaisuehdotuksen.  Toimitamme tarvitsemasi laitteet ripeästi, ja palvelumme käynnistyy nopeasti sopimuksen jälkeen.
4.
Me palvelemme myös silloin, kun kaikki toimii hyvin – olemme vain yhden yhteydenoton päässä.

Yhteydenottolomake

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Marskidata logo

Marskidata Oy

SaapumisohjeetLaskutustiedot
SaapumisohjeetLaskutustiedot

SaapumisohjeetLaskutustiedot
envelopephone-handsetchevron-downarrow-down