Marskidata logo
Marskidata logo
Ota yhteyttä
Blogi

Miksi Marskidata?

”Tää pöytä hankittiin meille, kun muutettiin Mikkeliin ja äiti haluaa tästä pöydän graniitista itselleen hautakiven.” Oli Marskidatan Mikkelin toimipisteen ”Tiimit vaihtaa paikkaa” -hässäkän välipäivä. Jos jonkinlaista tavaraa seilasi ympäriinsä toimistolla. Olimme repeilleet kaikenlaisten firman historian aamuhämäristä asti jemmattujen aarteiden äärellä. Nyt söimme keittiönurkkauksessa pöydän ääressä, joka oli ollut siinä aina, enkä ollut koskaan kiinnittänyt siihen […]
Lue lisää

”Tää pöytä hankittiin meille, kun muutettiin Mikkeliin ja äiti haluaa tästä pöydän graniitista itselleen hautakiven.”

Oli Marskidatan Mikkelin toimipisteen ”Tiimit vaihtaa paikkaa” -hässäkän välipäivä. Jos jonkinlaista tavaraa seilasi ympäriinsä toimistolla. Olimme repeilleet kaikenlaisten firman historian aamuhämäristä asti jemmattujen aarteiden äärellä. Nyt söimme keittiönurkkauksessa pöydän ääressä, joka oli ollut siinä aina, enkä ollut koskaan kiinnittänyt siihen sen suurempaa huomiota. Nyt kuitenkin pöytä sai osakseen kaikkien kiinnostuksen. Olimme juuri kuulleet toisen firmamme omistajan, Toni Salon, tarinan tuon pöydän vaiheista firmassamme. Hänen äitinsä, Armi Salo-Oksa, oli vuonna 1994 astunut syöksykierteeseen ajautuneen, tuolloin Mikkelin Toimistoautomaatio -nimisen, firman johtoon.

Se miten Armi loi periksiantamattoman luonteensa ja omistautuneen henkilökunnan kanssa konkurssikypsästä firmasta kukoistavan perheyrityksen, on huima tarina. Sen voi kokonaisuudessaan lukea firmamme historiikista: Tulosta kanssamme – Marski Data 30 vuotta (Emmi Eronen, 2015). Yritän nyt tässä blogissa sulloa historiamme pähkinänkuoreen: vuosien varrella firman ydinbusiness toimistotulostaminen eli kopiokoneet ja faksit saivat rinnalleen ATK:n ja internetin, ja nimikin vaihtui Marski Dataksi.  Samaan tahtiin firman nousujohteisen kehityksen kanssa kouliutui nuoresta Petri ”Pete” Erosesta, juniorimyyjästä ensin operatiivinen johtaja ja lopulta firman toinen omista ja Group CEO.

Nyt meitä marskilaisia on yli viisikymmentä, toimipisteitä Mikkelin lisäksi Helsingissä, Joensuussa ja Savonlinnassa, ja firmamme on valittu yhdeksi Suomen parhaista työpaikosta jo kuusi kertaa!

Peten ja Tonin luotauksessa perheyritys on jatkanut kasvuaan kesästä 2019 asti, jolloin Armi myi Marskidatan liiketoiminnan Petelle ja Tonille.

Marskidata_yrittäjät

Itse olen tullut Marskidataan vuonna 2015 ja olen ehtinyt olla mukana ”Armin aikakaudella”, sekä nähdä uuden sivun kääntyvän firmamme tarinassa Peten ja Tonin myötä. Marskidatan historiasta ja draivikkaasta yrityskulttuurista ylpeänä haluan kertoa niistä elementeistä, joista syntyy Marskidatan omaleimaisuus ja se ”jokin”, minkä ansiosta asiakkaamme sekä yhteistyökumppanimme meihin luottavat.

Marskidata – Osaamisen aarreaitta

”Tietotekniikan on tarkoitus luoda mahdollisuuksia, ei haasteita. Marskidata keskittyy siihen, että tietotekniikka palvelee yritystäsi ja sen työntekijöitä parhaalla mahdollisella tavalla: kun tietotekniikka on kunnossa, pysyy työelämän draivi päällä. Innostuksella ja toimivilla ratkaisuilla päästään tuloksiin, jotka muuten jäisivät saavuttamatta.”

Jotta voimme lunastaa edellä mainitut suuret tavoitteet, tarvisemme paljon erilaista osaamista ja huolellisesti organisoitua tiimityötä. Firmamme myyntitiimissä nohevat Account Managerit huolehtivat, että asiakkaillemme räätälöidään parhaiten soveltuvat palvelut ja laitteet, sekä esitellään aina teknologian uusimmat virtaukset. Kollegani Börje Sten avaa blogitekstissään, mistä on Marskidatan myyjät tehty.

Taitavat System Specialistimme puolestaan ninjailevat asiakkaiden IT-ympäristöissä, toteuttaen niitä ratkaisuja, joita me myyjät olemme asiakkaille tarjonneet. Service Manager Marko Pajarinen avaa arjen supersankarien toimenkuvaa omassa blogipostauksessaan, josta käy ilmi, miten tärkeää meillä asiakaslähtöisyys on kaikessa tekemisessämme. Samalla pieteetillä myös printtipuolen System Specialistit pitävät huolta asiakkaidemme Canon-laitteista aina asennuksesta ja käyttöönottokoulutuksesta tarvittaviin huoltotoimiin.

Miksi_Marskidata_blogi

IT- ja huoltotiimien vahvistukseksi on vastikään lanseerattu Marskidatan HelpDesk -porukka, joka ottaa ensimmäisenä koppia jos asiakkaan IT- tai tulostusympäristössä havaitaan häiriöitä. Usein nämä virhetilat taklataan jo ennen kuin asiakas itse edes havaitsee, että jotain on tekeillä.

Uusimpia aluevaltauksiamme on myös Modernin työn -konsepti, jonka veturiksi on vastikään valjastettu Modern Work Specialist Emma Klén. Hän kouluttaa asiakkaitamme Microsoft -työkalujen pro-käyttäjiksi. Jos tarvitset jeesiä, vaikkapa Teams-sovelluksen käyttöönotossa tai haluat järjestää (etä)tiimipäivän Microsoft 365-työpajan merkeissä, voit varata ajan kätevästi tästä.

Kaikkien tiimiemme ja asiantuntijoidemme työn ohjenuorana on Marski-tapa toimia -menettelyohjeet. Näiden ohjeiden mukaan me toimimme, jotta asiakkaamme saavat varmasti tasalaatuista ja parasta mahdollista palvelua ja meillä pysyy draivi päällä kaikessa tekemisessämme. Firmassamme panostetaan yhteen hiileen puhaltamiseen ja siihen kannustetaan, vaikka toimimme neljällä eri paikkakunnalla, fyysisesti kaukana toisistamme.

Jo ennen korona-aikaa meille oli tuttua etänä tiimiytyminen. Kaikki tiimit pitävät kerran viikossa omat palaverinsa Teamsin välityksellä, ja kerran kuukaudessa koko firma aloittaa perjantain yhteispalaverilla, aamiaista nauttien eri toimipisteiden neukkareissa tai kotitoimistoilla. Tuolloin käymme läpi firmaa koskevat ajankohtaisuudet, juttelemme paikkakuntien kuulumiset, katsomme Pulssi-kyselyn tulokset ja jännitämme, kuka voittaa lahjakortin.

Marskidata – Välittämistä ja vastuullisuutta

”Kun työntekijöiden draivi pysyy päällä, pysyy asiakkaiden työvälineet ja -ympäristö kunnossa.”

Marskidatalla panostetaan työntekijöiden koulutukseen, uralla kehittymiseen sekä työssä viihtymiseen. Meillä on muhkea kattaus työsuhde-etuja, joihin tärkeimpänä kuuluu laaja vakuutusturva, mikä on hyvä olla, varsinkin nyt kun meillä on mahdollisuus hankkia työsuhdefillari…  Lounasedut, vapaa-ajan edut (halusit sitten jumpata tai katsoa leffoja), ilmaiset juomat ja välipalat, laaja työterveyshuolto, hifeimmät työvälineet ja tulosbonukset kuuluvat kaikkien marskilaisten etuihin.

Marskidata_työsuhde edut

Kuten asiakkaista ja työntekijöistä, Marskidatalla pidetään huolta myös ympäristöstä. Olemme sitoutuneet omalta osaltamme sellaisen yhteiskunnan aikaansaamiseen, joka ottaa huomioon kestävän kehityksen periaatteet. Sen lisäksi, että pidämme ympäristöasioista huolta oman porukan kesken, kannustamme omalla esimerkillämme myös yhteistyökumppaneitamme kestävän kehityksen polulle. Toimintamme on sertifioitu ISO 14001 -ympäristöstandardin vaatimusten mukaisesti maaliskuusta 2008 alkaen. Joulukuussa 2019 saimme myös arvostetun ISO 9001 -laatusertifioinnin.

ICT:tä joka lähtöön ja kaikkiin tarpeisiin

”Toimintamme on perustunut 30 vuoden ajan laadukkuuteen, luotettavuuteen ja asiakaslähtöiseen palveluun. Tarjoamme markkinoiden parhaita tulostuksen ja tietotekniikan ratkaisuja, jotka lisäävät tehokkuutta ja kilpailukykyä.”

Meillä Marskidatalla on hyvin eri kokoisia asiakkaita, aina yksinyrittäjistä pörssiyhtiöihin, joten meille mikään tietotekninen haaste ei ole liian pieni tai iso. Haluamme tarjota asiakkaillemme vain parasta, joten olemme valinneet yhteistyökumppaneiksemme alamme parhaat päämiehet.

Huolellisesti valittujen päämiestemme parhaimmistoa ovat mm.:

Miksi valita kumppaniksi Marskidata? Top 4:

  1. Ison ICT-yrityksen osaaminen persoonallisen perheyrityksen muodossa
  2. Huippuunsa viritetyt draivikkaat asiakaspalvelijat, myyjät, insinöörit ja it-asiantuntijat
  3. Markkinoiden parhaat päämiehet
  4. Toimintamme on sertifioitu ISO 9001:2015 ja ISO 14001:2015 vaatimusten mukaisesti

Kun hakusessa on ICT-kumppani tositarkoituksella, valitse vaihtoehto, jonka draivi on aina päällä, Marskidata!

Heli Pitkänen

Kiinnostuitko kattavista IT-ratkaisuistamme? Ota yhteyttä, olemme täällä sinua varten!

1.
Ota meihin yhteyttä lomakkeella, soittamalla tai sähköpostilla.
2.
Käydään yhdessä läpi IT-tuen ja laiteratkaisuiden tarpeesi. Kartoitamme nykytilanteesi esimerkiksi ohjelmistojen, päätelaitteiden, tietoturvan tai työn tehostamisen näkökulmasta.
3.
Annamme sinulle sopivan ratkaisuehdotuksen.  Toimitamme tarvitsemasi laitteet ripeästi, ja palvelumme käynnistyy nopeasti sopimuksen jälkeen.
4.
Me palvelemme myös silloin, kun kaikki toimii hyvin – olemme vain yhden yhteydenoton päässä.

Yhteydenottolomake

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Marskidata logo

Marskidata Oy

SaapumisohjeetLaskutustiedot
SaapumisohjeetLaskutustiedot

SaapumisohjeetLaskutustiedot
envelopephone-handsetchevron-downarrow-down