Marskidata logo
Marskidata logo
Ota yhteyttä
Blogi

Toimivilla työvälineillä sujuvaa työntekoa

Mikään ei ole turhauttavampaa kuin tilanne, kun jotain tärkeää pitäisi saada hoidettua ja yhteydet eivät toimi tai kone hidastelee. Tästä syystä kunnollisten työvälineiden hankinta onkin asia, jota ei kannata valita ensimmäiseksi säästökohteeksi yrityksessä. Loppupeleissä toimivat välineet ja tätä kautta sujuva työskentely säästää erittäin paljon aikaa (ja hermoja) ja tätä kautta myös rahaa, kun työajan voi […]
Lue lisää

Mikään ei ole turhauttavampaa kuin tilanne, kun jotain tärkeää pitäisi saada hoidettua ja yhteydet eivät toimi tai kone hidastelee. Tästä syystä kunnollisten työvälineiden hankinta onkin asia, jota ei kannata valita ensimmäiseksi säästökohteeksi yrityksessä. Loppupeleissä toimivat välineet ja tätä kautta sujuva työskentely säästää erittäin paljon aikaa (ja hermoja) ja tätä kautta myös rahaa, kun työajan voi käyttää tehokkaasti omiin työtehtäviin eikä taistella laitteiden kanssa.

Ensin perusasiat kuntoon

Tietokone on tietysti suurimmalle osalle se tärkein työväline ja siksi sen päivittämisestä kannattaa aloittaa. Esimerkiksi meillä Marskidatalla työntekijöiden tietokoneet uusitaan kolmen vuoden välein, jolloin varmistetaan laitteiden toimivuus ja ajantasaisuus. Lisäksi ainakin omassa työssäni taloushallinnon parissa tärkeitä työvälineitä ovat kaksi isoa näyttöä. Ne nopeuttavat työntekoa huomattavasti. Omasta työpisteestä ja -tehtävistä riippuen monet oheislaitteet (muun muassa telakka, näppäimistö, hiiri, kuulokkeet) tulevat myös usein tarpeeseen. Myös laadukas tulostin tekee työnteosta miellyttävämpää ja monilla aloilla onkin vielä välttämätön työväline.  Meiltä Marskidatalta löydät kaikki yllä mainitut ja juuri omiin tarpeisiisi sopivat työvälineet.

Sujuvaa viestintää Microsoftin työvälineillä

Meillä Marskidatalla hyödynnetään laajasti Microsoftin työvälineitä. Yksi tärkeimmistä on Microsoft Teams, jolla esimerkiksi saa työkaverin näppärästi kiinni tarvittaessa ja on muutenkin hyödyllinen työväline sekä sisäisessä että ulkoisessa viestinnässä.  On muutenkin kätevää, kun kaikki ohjelmat juttelevat keskenään ja tiedostoja voi muokata yhdessä. Myös näitä Microsoftin työvälineitä voit hankkia käyttöösi kauttamme.

Ergonomiaa ei kannata unohtaa

Työergonomia on asia, johon on viime vuosina alettu kiinnittää entistä enemmän huomiota. Meillä Marskidatalla asia on myös huomioitu, sillä kaikki työntekijät saavat halutessaan käyttöön sähköpöydän ja muita ergonomisia työvälineitä. Näitä ovat muun muassa rullahiiri ja seisontamatto. Tietysti myös laadukas työtuoli on hyvän työntekoasennon edellytys. Oma kokemukseni on, että kun esimerkiksi sähköpöytään on tottunut omalla työpisteellä, mistään hinnasta sitä ei antaisi enää pois. Niin suuri vaikutus sillä on ollut omaan jaksamiseen.  Tutkimustenkin mukaan työn tekeminen osan ajasta seisaallaan parantaa tuottavuutta ja vähentää sairauspoissaoloja.

Puitteet kuntoon myös etätoimistolle

Mikäli työskentelet paljon etänä, kotitoimistolla tulisi myös olla yhtä lailla työvälineet kunnossa. Monet mieltävät, että etätyöskentely on paljon tehokkaampaa, koska keskeytyksiä ei tule niin paljon ja työtila on kenties rauhallisempi. Jos kuitenkin kotitoimistolla työskennellään vain pienen kannettavan tietokoneen näytön kanssa, voi tehokkuus loppupeleissä kärsiä, jos tämän vuoksi työskentely hidastuu. Puhumattakaan siitä, jos töitä tehdään jatkuvasti esimerkiksi sohvalla maaten tai muussa epäergonomisessa asennossa. Muita kotitoimistossa työskentelyssä huomioitavia asioita on tietysti toimiva Internet-yhteys ja etäpalavereihin mahdollisesti tarvittavat välineet ja ohjelmat (esimerkiksi jo aiemmin mainittu Microsoft Teams). Joka tapauksessa on siis täysin perusteltua hankkia myös kotitoimistolle kaikki sujuvaan työntekoon tarvittavat välineet.

Taloushallinnon alalla toimivat laitteet ja välineet välttämättömiä

Taloushallinnon tehtävissä työskennellessäni, toimivien työvälineiden merkitys on erittäin suuri, kun suuri osa tai lähes kaikki työtehtävät tehdään tietokoneen ääressä. Varmaan muutkin erityisesti samalla alalla työskentelevät pystyvät samaistumaan tilanteeseen, jossa esimerkiksi yrität selvittää jotakin asiaa useasta eri paikasta tai järjestelmästä pieneltä näytöltä tihrustaen. Tai vaihtoehtoisesti tilanne, jossa koko työpäivä on mennyt koneen ääressä istuen ja kahdeksan tunnin jälkeen olo on puutunut ja tukala. Toivottavasti esimerkiksi tilitoimistoissa on huomioitu työntekijöiden hyvinvointi ja työn tehokkuuden maksimointi myös tästä näkökulmasta. Kuten aluksi mainitsin, työvälineiden hankinta tai niiden päivittäminen säästää rahaa pitkällä aikavälillä katsottuna.

Jos mieleesi heräsi ajatus jonkin työvälineen hankinnasta tai päivittämisestä uuteen, niin meiltä Marskidatan kautta saat ratkaisun kaikkiin yrityksesi IT-asioihin. Kaipasit sitten IT-kumppania, tukea moderniin työhön tai tulostusratkaisuja, me olemme apunasi. Ota rohkeasti yhteyttä Account Managereihimme, niin katsomme juuri sinulle parhaan ratkaisun. 

Laura Sulku

Business Controller

044 320 6037

laura.sulku@marskidata.fi

Kiinnostuitko kattavista IT-ratkaisuistamme? Ota yhteyttä, olemme täällä sinua varten!

1.
Ota meihin yhteyttä lomakkeella, soittamalla tai sähköpostilla.
2.
Käydään yhdessä läpi IT-tuen ja laiteratkaisuiden tarpeesi. Kartoitamme nykytilanteesi esimerkiksi ohjelmistojen, päätelaitteiden, tietoturvan tai työn tehostamisen näkökulmasta.
3.
Annamme sinulle sopivan ratkaisuehdotuksen.  Toimitamme tarvitsemasi laitteet ripeästi, ja palvelumme käynnistyy nopeasti sopimuksen jälkeen.
4.
Me palvelemme myös silloin, kun kaikki toimii hyvin – olemme vain yhden yhteydenoton päässä.

Yhteydenottolomake

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Marskidata logo

Marskidata Oy

SaapumisohjeetLaskutustiedot
SaapumisohjeetLaskutustiedot

SaapumisohjeetLaskutustiedot
envelopephone-handsetchevron-downarrow-down