Marskidata logo
Marskidata logo
Ota yhteyttä
Blogi

7 vinkkiä Canonin pöytätulostimen parempaan toimintaan

Talviaamu, heräät sängystäsi ja kävelet kahvinkeittoon. Avaat verhot ja huomaat että yön aikana on satanut puoli metriä lunta, eikä aura-auto ole vielä ehtinyt pihatiellesi. Päätät jäädä kotikonttorille ja avaat tietokoneen. Saat uudet työvuorolistat tehtyä ja nämä pitäisi toimittaa firmalle iltapäivällä, paperimuodossa tällä kertaa. Rakas pöytätulostin hyrähtää käyntiin ja muutaman sivun jälkeen tulostin herjaa paperitukosta. Avaat […]
Lue lisää

Talviaamu, heräät sängystäsi ja kävelet kahvinkeittoon. Avaat verhot ja huomaat että yön aikana on satanut puoli metriä lunta, eikä aura-auto ole vielä ehtinyt pihatiellesi. Päätät jäädä kotikonttorille ja avaat tietokoneen. Saat uudet työvuorolistat tehtyä ja nämä pitäisi toimittaa firmalle iltapäivällä, paperimuodossa tällä kertaa. Rakas pöytätulostin hyrähtää käyntiin ja muutaman sivun jälkeen tulostin herjaa paperitukosta. Avaat kaikki tulostimen luukut eikä paperia löydy mistään. Suljet luukut ja laite toimii taas normaalisti. Mitä tapahtui?

Meillä Marskidatalla tätä kutsutaan ”haamutukokseksi”. Näin käy, kun tulostin ei saa poimittua paperikasetista paperia. Haamutukos on ensimmäinen merkki tulostimen poimintakumien heikkenemisestä. Mitä tällaiset poimintakumit oikein ovat? Poimintakumit ovat kumiset rullat, jotka sijaitsevat tulostimen paperikasetin läheisyydessä. Rullien tehtävänä on poimia paperi kasetista ja toimittaa se eteenpäin laitteen sisällä.

Mistä paperitukokset johtuvat?

Paperitukoksen syntyyn on monia syitä. Useimmiten tukos kutenkin johtuu siitä, ettei tulostin saa poimittua paperia paperikasetista. Tällöin tulostimen poimintakumit ovat huonossa kunnossa, eikä kitka ole riittävä paperin kuljettamiseen eteenpäin. Sutivat rullat aiheuttavat siis tukoksen.  Huonokuntoisia rullia voidaan elvyttää putsaamalla ne kostealla liinalla. Jos rullat ovat taas kuluneet sileäksi ajan myötä, on ne syytä vaihtaa uusiin.

Seuraavaksi suurin tekijä tukoksiin on ilmankosteus. Kostea paperi pyrkii menemään kippuralle lämpimän tulostimen sisällä. Käpristynyt paperin reuna jää helposti jumiin tulostimen sisuskaluihin ja aiheuttaa tukoksen.

Miksi pöytätulostin tukkii helpommin paperia kuin suuri monitoimilaite?

Tämä johtuu tulostimien valtavasta kokoerosta. Pienessä printterissä ei ole kauheasti tilaa, ja poimintakumit ovat yleensä melko vaatimattoman kokoiset. Pienet rullat kestävät vähemmän likaa ja kulumista kuin suuremman monitoimilaitteen.  

Tulostinta hankkiessa kannattaakin kiinnittää huomiota laitteen kokoon. Jos tiedät, että laitteella tulee olemaan paljon käyttöä, kannattaa tähän käyttöön valita suurempi laitemalli.

Miten voin vaikuttaa tulostimen toimintaan?

  1. Valitse tulostimeen laadukasta paperia, jonka paino on vähintään 80 grammaa. Paksumpi paperi kestää paremmin kosteutta, ja laadukas pinta kuormittaa vähemmän poimintakumeja.
  2. Tarkista, että olet määrittänyt paperiasetuksista paperin oikean paksuuden. Tällä on vaikutusta koko laitteen toimintaan. Paksumpi paperi vaatii enemmän lämpöä ja puristusvoimaa, jotta kuvanlaatu pysyy hyvänä.
  3. Älä säilytä papereita kosteassa tilassa, kuten ulkona tai kellarissa. Paperin olisi hyvä olla sisällä huoneenlämmössä, jossa ilmankosteus on tasainen.
  4. Huolehdi tulostimen ympäristön siisteydestä. Pölyä ja likaa kulkeutuu tulostimen sisään ajan kanssa ja jossain välissä ne tukkivat sensoreita sekä aiheuttavat muita ongelmia. Siisti ympäristö pidentää laitteen käyttöikää.
  5. Pidä tulostimesi päivitettynä. Tulostimen käyttöjärjestelmä on tärkeää pitää päivitettynä, sillä tekniikka kehittyy koko ajan. Uusimmat päivitykset takaavat paremman tietoturvan ja saumattoman toiminnan tietokoneen kanssa.
  6. Suorita tulostimen valikosta laitteen ylläpitotoimet. Täällä on mahdollista puhdistaa laitteen kiinnitysyksikkö sekä siirtohihna. Näiden puhdistus voi parantaa jo heikentynyttä kuvanlaatua.
  7. Tutustu laitteen käyttöoppaaseen. Käyttöoppaassa on tärkeää tietoa laitteen toiminnasta ja lisää vinkkejä laitteen hallintaan ja ylläpitoon. Jos laitteen manuaali on mennyt jo roskiin tai kadonnut, löydät lähes kaikki käyttöoppaat Canonin sivustolta.

Näillä pienillä toimilla laitteen kanssa pääsee jo pitkälle. Jossain välissä tulostimen osien käyttöikä tulee kuitenkin vastaan ja jotain täytyy uusia. Jos tulostimessasi ilmenee ongelmia, joita et osaa itse ratkaista, otathan rohkeasti meihin marskilaisiin yhteyttä. Meillä ServiceDesk-tiimi osaa auttaa pienemmissä ongelmissa jo heti puhelimen päässä.

Isommat ongelmat välitämme huollolle, jossa rautaiset ammattilaiset ratkaisevat ongelman kuin ongelman. Meidän huollossamme käytetään vain Canonin laadukkaita alkuperäisosia. Me löydämme jokaisen revenneen paperipalan tulostimesi sisuksista sekä vaihdamme kuluneet osat uusiin.

Jos laitteessasi on Marskidatan huoltosopimus voit olla huoletta. Otat vain yhteyttä laitteen päältä löytyvään numeroon ja me hoidamme loput.

Teemu Valkendorff 2

Teemu Valkendorff

System Specialist

044 320 6124

teemu.valkendorff@marskidata.fi

Kiinnostuitko kattavista IT-ratkaisuistamme? Ota yhteyttä, olemme täällä sinua varten!

1.
Ota meihin yhteyttä lomakkeella, soittamalla tai sähköpostilla.
2.
Käydään yhdessä läpi IT-tuen ja laiteratkaisuiden tarpeesi. Kartoitamme nykytilanteesi esimerkiksi ohjelmistojen, päätelaitteiden, tietoturvan tai työn tehostamisen näkökulmasta.
3.
Annamme sinulle sopivan ratkaisuehdotuksen.  Toimitamme tarvitsemasi laitteet ripeästi, ja palvelumme käynnistyy nopeasti sopimuksen jälkeen.
4.
Me palvelemme myös silloin, kun kaikki toimii hyvin – olemme vain yhden yhteydenoton päässä.

Yhteydenottolomake

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Marskidata logo

Marskidata Oy

SaapumisohjeetLaskutustiedot
SaapumisohjeetLaskutustiedot

SaapumisohjeetLaskutustiedot
envelopephone-handsetchevron-downarrow-down