Marskidata logo
Marskidata logo
Ota yhteyttä
Blogi

Marskidatan vinkit toimivaan etätyöhön

Etätyö on nyt tarpeellisempaa kuin koskaan! Mutta se on myös helpompaa kuin koskaan, joten nyt kannattaa ottaa uusia työtapoja ketterästi käyttöön. Monet meistä tekevät etätöissä jopa enemmän töitä kuin työpaikalla, sillä usein työpaikalla päätön haahuilu annetaan itselle paremmin anteeksi kuin se päätön haahuilu kotona. Etätöissä kannattaa kiinnittää erityistä huomiota omien tavoitteiden asettamiseen ja taukojen pitämiseen. […]
Lue lisää

Etätyö on nyt tarpeellisempaa kuin koskaan! Mutta se on myös helpompaa kuin koskaan, joten nyt kannattaa ottaa uusia työtapoja ketterästi käyttöön.

Monet meistä tekevät etätöissä jopa enemmän töitä kuin työpaikalla, sillä usein työpaikalla päätön haahuilu annetaan itselle paremmin anteeksi kuin se päätön haahuilu kotona.

Etätöissä kannattaa kiinnittää erityistä huomiota omien tavoitteiden asettamiseen ja taukojen pitämiseen. Päivän tauot on hyvä kalenteroida itselleen ja myös pitää niistä kiinni. Käy vaikka lyhyellä kävelyllä kesken päivän ja huomaat, että pienen happihyppelyn jälkeen aivot toimivat taas näppärämmin.

Tee itsellesi myös päivärutiini asettamalla kullekin päivälle selkeät tavoitteet. Voit halutessasi vaikka ilmoittaa päivän tavoitteesi kollegallesi ja näin voitte tsempata toisianne onnistumaan. Vastamelukuulokkeet auttavat olennaisesti blokkaamaan muut ympäristön äänet ja pystyt keskittymään etäpalaverissakin paremmin. Työpäivän jälkeen kannattaa tehdä jotain muuta kuin istua sisällä kotona, sillä tällöin tavallaan siirryt töistä vapaa-ajalle. Yksi hyvä vinkki tähän on ottaa käyttöön vaikka töihinlähtökävely ja töistälähtökävely.

 

Marskidatan viisi vinkkiä onnistuneeseen etätyöhön:

  1. Huolehdi, että sinulla on toimiva etätyöpiste. Tärkeitä välineitä ovat kunnollisen kokoinen näyttö, erillinen näppäimistö, ergonominen hiiri ja vastamelukuulokkeet.
  2. Päivittäistä työtä helpottaa huomattavasti ratkaisu, joka mahdollistaa tehokkaan viestinnän, kuten toimistosovellukset, pikaviestit, videopuhelut, tiedostojen jakaminen ja yhteismuokkaus. Näihin loistava väline on Microsoft Teams.
  3. Luo itsellesi rutiini työpäivän lopettamiseen, jotta et huomaa olevasi tietokoneen ääressä vielä iltamyöhälläkin.
  4. Huolehdi, että yrityksessänne on toimivat tietoliikenneyhteydet ja jokainen pääsee myös organisaationne tietoihin käsiksi, esim. VPN-yhteyden kautta.
  5. Varmista, että yrityksessänne etätyö on tietoturvallista. Esimerkiksi M365 Business auttaa suojaamaan jaettuja asiakirjoja, hallitsemaan yritystietoja mobiililaitteilla ja vahvistamaan turvallista laitteiden käyttöä.
Emmi Eronen

Emmi

Development Manager, Team Leader

050 514 0083

emmi.eronen@marskidata.fi

Kiinnostuitko kattavista IT-ratkaisuistamme? Ota yhteyttä, olemme täällä sinua varten!

1.
Ota meihin yhteyttä lomakkeella, soittamalla tai sähköpostilla.
2.
Käydään yhdessä läpi IT-tuen ja laiteratkaisuiden tarpeesi. Kartoitamme nykytilanteesi esimerkiksi ohjelmistojen, päätelaitteiden, tietoturvan tai työn tehostamisen näkökulmasta.
3.
Annamme sinulle sopivan ratkaisuehdotuksen.  Toimitamme tarvitsemasi laitteet ripeästi, ja palvelumme käynnistyy nopeasti sopimuksen jälkeen.
4.
Me palvelemme myös silloin, kun kaikki toimii hyvin – olemme vain yhden yhteydenoton päässä.

Yhteydenottolomake

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Marskidata logo

Marskidata Oy

SaapumisohjeetLaskutustiedot
SaapumisohjeetLaskutustiedot

SaapumisohjeetLaskutustiedot
envelopephone-handsetchevron-downarrow-down