Marskidata logo
Marskidata logo
Ota yhteyttä
Blogi

MD valvontapalvelu – helpottaa laitteiden ylläpitoa ja hallintaa

Missähän ”Pekan” vanha kone on? Onkohan koneessa takuu voimassa? Montakohan konetta meillä on? Ovatko koneiden päivitykset ajan tasalla? Monessako koneessa on Office asennettuna? Jos tämä kuulostaa tutulta, ehkä teidänkin organisaation laitteet kaipaavat valvontaa. Tässä sinua auttaa Marskidatan MD Valvontapalvelu, jolla saadaan kaikki yrityksen työasemat, palvelimet sekä verkkolaitteet valvontaan ja hallintaan. Toiminnan jatkuvuus sekä elinkaaren hallinta […]
Lue lisää

Missähän ”Pekan” vanha kone on? Onkohan koneessa takuu voimassa? Montakohan konetta meillä on? Ovatko koneiden päivitykset ajan tasalla? Monessako koneessa on Office asennettuna?

Jos tämä kuulostaa tutulta, ehkä teidänkin organisaation laitteet kaipaavat valvontaa. Tässä sinua auttaa Marskidatan MD Valvontapalvelu, jolla saadaan kaikki yrityksen työasemat, palvelimet sekä verkkolaitteet valvontaan ja hallintaan.

Toiminnan jatkuvuus sekä elinkaaren hallinta

Koneiden takuiden voimassaolon seuranta voi olla hankalaa jo muutamienkin laitteiden kanssa. Käsin täytetyt laitelistaukset ja niiden ylläpito vievät tuhottoman paljon aikaa, eivätkä ne pysy aina ajan tasalla. Puhumattakaan isompien laitemäärien kanssa toimimisesta. Tätä pakkaa sotkevat vielä koneiden vaihtuvuus talon sisällä tai laitteiden rikkoontumiset.

Marskidatan valvontapalvelulla saat aina ajantasaisen tiedon koneidesi takuista sekä tilasta, joten voit ennakoida ja tilata uudet laitteet jo ennen kuin vanhoista loppuu takuut. Poistuneet laitteet poistetaan valvonnasta, silloin kun laite vaihtuu, eivätkä ne jää enää turhaan pyörimään hallintaan.

Myös laitteiden päivityksien ajantasaisuuden seuranta on tärkeää, että tiedetään, missä tasossa koneiden päivitykset ovat, jotta ne pysyvät suojassa tietoturvauhkilta.

Proaktiivinen valvonta ja hälytykset

Varsinkin palvelimien kanssa on tärkeää, että tiettyjä asioita seurataan ja valvotaan. Valvontaan tulee automaattisesti esimerkiksi suorittimen, muistin, levyn ja tiettyjen palveluiden tilojen seuranta riippuen palvelimen roolista. Näistä saadaan tehtyä automaattiset hälytykset halutuille vastaanottajille. Meillä Marskidatalla myös seurataan työaikana aktiivisesti hälytyksiä reaaliajassa monitoreilta, joihin meidän tuki reagoi asiakaan kanssa sovitulla tavalla.

MD Valvontapalvelu voi myös tehdä automatisoituja toimintoja parantaakseen vasteaikaa ja jatkuvuutta. Esimerkiksi jos joku kriittinen palvelu pysähtyy tai lakkaa vastaamasta, se voidaan uudelleen käynnistää automaattisesti. Palvelujen valvontaa voidaan myös muokata tarpeittesi mukaan.

Marskidata_MD_Valvontapalvelu2

Ylläpito MD Valvontapalvelulla

Hallittaviin laitteisiin saadaan tehtyä ajoitetusti Windowsin sekä kolmansien osapuolten ohjelmistopäivitykset, joka vähentää tehokkaasti käsin tehtävää työtä ja varmistaa, että kaikki laitteet pysyvät aina ajan tasalla.

Etätuki hoituu myös kätevästi valvontapalvelun kautta työasemille ja palvelimille, joten loppukäyttäjien ei tarvitse ladata erikseen etäyhteysohjelmistoja koneisiin. Etäyhteys vaatii loppukäyttäjän hyväksynnän, mutta ei muuta. Palvelun kautta voidaan myös suoraan tehdä esimerkiksi komentokehotteella asioita ilman etäyhteyttä, joka mahdollistaa sen, että loppukäyttäjää ei tarvitse turhaan häiritä.

Palvelun kautta voidaan myös jaella koneisiin esimerkiksi nettiselaimia massoina tai vaikka poistaa tietty sovellus koneista, joten tällä saadaan huomattavia säästöjä aikaan sekä nopeutetaan ylläpitoa.

Sinulle on mahdollista luoda henkilökohtainen tunnus, jolla pääset näkemään oman yrityksesi laitteiston tilan ja tekemään etähallintaa tai muuta hallintaa.

Varmuuskopiointi MD Valvontapalvelulla

Laitteista saadaan otettua myös varmuuskopiot sekä työasemista että palvelimista. Varmuuskopiointia hallinnoidaan tätä kautta, joten et tarvitse erillistä sovellusta siihen. Saat myös näkymän varmuuskopioinnin tilaan halutessasi!

Marskidata_MD_Valvontapalvelu3

Yleiskatsaus MD Valvontapalvelulla

Laitteesta saadaan näkyviin paljon tietoa yhdellä silmäyksellä katsottavaksi, joka helpottaa ylläpidollisissa tehtävissä. Kaikki laitteen tekniset ominaisuudet sekä sarjanumerot löytyvät laitekortin alta. Tästä käy ilmi esimerkiksi se, kuinka kauan kone on ollut päällä tai kuka on laitteen loppukäyttäjä.

Koneista voi olla hankala saada kattavaa kuvaa siitä, mitä ohjelmia ne pitävät sisällään tai mikä Windows-versio mistäkin koneesta löytyy. Valvontapalvelulla saadaan rakennettua helposti erilaisia listauksia laitteista laitetyypeittäin tai vaikka siitä, mikä Windows-versio koneeseen on asennettu. Tällaisia listauksia voidaan tehdä rajattomasti aina tarpeen mukaan.

Miksi hankkia MD valvontapalvelu?

  1. Saat kokonaisvaltaisen näkymän yrityksesi laitekantaan.
  2. Helpottaa laitteiden ylläpidossa ja hallitsemisessa, mikä vähentää ylläpitoon menevää työaikaa.
  3. Pidä ympäristösi jatkuvuudesta huolta proaktiivisella valvonnalla, joka puuttuu ongelmiin ajoissa!
  4. Saat Marskidatan ammattilaisten tuen laitteistosi hallintaan ja kehittämiseen!

Otathan rohkeasti yhteyttä, mikäli haluat, että yrityksesi laitteisto on helposti hallittavissa ja sinulla on pääsy hallintaan, sekä tiedät, että laitteistosi pysyy ajantasaisena ja toimintakuntoisena! Olemme täällä sinua varten!

Joonas Pehkonen

Kiinnostuitko kattavista IT-ratkaisuistamme? Ota yhteyttä, olemme täällä sinua varten!

1.
Ota meihin yhteyttä lomakkeella, soittamalla tai sähköpostilla.
2.
Käydään yhdessä läpi IT-tuen ja laiteratkaisuiden tarpeesi. Kartoitamme nykytilanteesi esimerkiksi ohjelmistojen, päätelaitteiden, tietoturvan tai työn tehostamisen näkökulmasta.
3.
Annamme sinulle sopivan ratkaisuehdotuksen.  Toimitamme tarvitsemasi laitteet ripeästi, ja palvelumme käynnistyy nopeasti sopimuksen jälkeen.
4.
Me palvelemme myös silloin, kun kaikki toimii hyvin – olemme vain yhden yhteydenoton päässä.

Yhteydenottolomake

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Marskidata logo

Marskidata Oy

SaapumisohjeetLaskutustiedot
SaapumisohjeetLaskutustiedot

SaapumisohjeetLaskutustiedot
envelopephone-handsetchevron-downarrow-down