Marskidata logo
Marskidata logo
Ota yhteyttä
Blogi

Mikä Microsoft Viva?

Microsoft julkisti helmikuussa 2021 uuden työntekijäkokemusalustan, Microsoft Vivan. Mikä tämä uutuus oikein on? Microsoft Viva yhdistää oppimisen, osallistamisen, hyvinvoinnin ja tiedon löytämisen työkalut osaksi työskentelyä. Vivan palvelut ja toiminnot integroituvat näppärästi osaksi Microsoft 365:n ja Teamsin yhteistyö- ja tuottavuustyökaluja. Microsoft Viva – alusta, joka tehostaa kulttuuria ja viestintää Viva yhdistää samalle alustalle neljä työntekijäkokemuksen osa-aluetta: […]
Lue lisää

Microsoft julkisti helmikuussa 2021 uuden työntekijäkokemusalustan, Microsoft Vivan. Mikä tämä uutuus oikein on?

Microsoft Viva yhdistää oppimisen, osallistamisen, hyvinvoinnin ja tiedon löytämisen työkalut osaksi työskentelyä. Vivan palvelut ja toiminnot integroituvat näppärästi osaksi Microsoft 365:n ja Teamsin yhteistyö- ja tuottavuustyökaluja.

Microsoft Viva – alusta, joka tehostaa kulttuuria ja viestintää

Viva yhdistää samalle alustalle neljä työntekijäkokemuksen osa-aluetta: oppimisen, osallistamisen, hyvinvoinnin ja tiedon. Tämä tapahtuu hyödyntämällä Microsoft 365- ja Teams-ympäristöä.

Microsoft Viva ei ole sovellus, eikä palvelu, vaan enemmänkin alusta, johon yhdistetään etätyötä tukevia ominaisuuksia. Vivan idea on hyvin lähellä yrityksen intranetin etusivua. Intranetin tavoin Viva toimii yrityksen tiedonjakokanavana henkilöstölle. Tämän lisäksi Viva toimii työyhteisöä yhdistävänä välineenä sekä koulutusalustana.

Viimeisen vuoden aikana Microsoft Teams on tullut tutuksi lähes kaikille tietotyön tekijöille. Onhan Microsoft Teams ainoa ratkaisu, joka onnistuu yhdistämään kokousten, keskustelujen, puhelujen, sisältöyhteistyön ja liiketoimintaprosessien työnkulut samaan suojattuun käyttökokemukseen.

Microsoft Viva sisältää seuraavat neljä osa-aluetta:

  • Viva Connections
  • Viva Topics
  • Viva Insights
  • Viva Learning

Microsoft_Viva_Marskidata2

Viva Connections tehostamaan kulttuuria ja viestintää

Viva Connections on sovellus, joka on lisättävissä Microsoft Teamsiin. Connections tarjoaa pääsyn personoituun digitaaliseen työympäristöön, jossa organisaation sisäisen viestinnän materiaalit, kuten toimintapolitiikat, ohjeistukset ja edut, ovat kätevästi henkilöstön saatavilla. Microsoftin Viva Connections on seuraava askel, jolla Microsoft pyrkii integroimaan viestintää ja yhteisöjä. Se voidaan nähdä organisaation digitaalisena porttina moderniin työntekijäkokemukseen. Viva Connections tarjoaa mm. saumattoman integraation organisaatiosi Yammer-yhteisöihin.

"60 % työntekijöistä kokee, että he tuntevat vähemmän yhteyttä tiimiinsä nyt etätyöhön siirtymisen jälkeen."

Lähde: Microsoft

Viva Connections -sovelluksen julkinen ennakkoversio on tulossa saataville Teamsin työpöytäversioon pian ja mobiilisovelluksena myöhemmin vuoden 2021 aikana. Microsoft Viva Connectionsin avulla edistät kulttuuria, jossa työntekijät pääsevät kukoistamaan.

Microsoft Viva_Marskidata3

Viva Topics järjestämään osaamista ja asiantuntemusta

Viva Topics on työkalu tiedon ja asiantuntijoiden löytämiseen yrityksen sisällä. Se järjestää sisällön ja osaamisen automaattisesti koko organisaatiossa ja sen ansiosta henkilöstön on helppo löytää tietoa ja hyödyntää sitä. Viva Topics tarjoaa automaattisesti haettuun aiheeseen liittyviä dokumentteja, keskusteluita, ihmisiä ja videoita. Tässä Topics käyttää tekoälyä sekä hyödyntää Microsoft 365:n, Teamsin ja kolmannen osapuolen palveluntarjoajien dataa. Topics huolehtii myös siitä, että sovellusten ja tiimien sisältö suojataan automaattisesti sisäisillä tietoturva- ja vaatimustenmukaisuusominaisuuksilla.

Viva Topics on tavallaan organisaatiosi oma Wikipedia. Kun työntekijä näkee termin, joka on yrityksen ”omaa kieltä”, hän voi yksinkertaisesti napauttaa sen korttia, ja näkyviin tulee aihesivu, jossa on koottuna aiheeseen liittyviä asiakirjoja, videoita ja niihin liittyviä ihmisiä. Työntekijät voivat tarkastella profiilikorttejaan esitelläkseen taitojaan ja oppiakseen, mitä muut osaavat. Yammer-integraation avulla työntekijät voivat myös esittää kysymyksiä organisaationsa asiantuntijoille.

"Ihmiset käyttävät seitsemän viikkoa vuodessa etsimällä tietoa tai luomalla sitä uudelleen."

Lähde: Microsoft

Tällä hetkellä Viva Topics on saatavilla lisäosana organisaatioiden Microsoft 365 -paketteihin. Valitsemalla Microsoft Viva Topicsin, mahdollistat nopeamman oppimisen ja nopeammat innovaatiot tekemällä tiedosta entistä helpommin löydettävää.

Microsoft_Viva_Marskidata4

Viva Insights tasapainottamaan tuottavuutta ja hyvinvointia

Viva Insights tarjoaa puolestaan personoituja suosituksia, jotka auttavat työntekijöitä pitämään säännöllisesti taukoja, keskittymään työhön ja oppimiseen sekä vahvistamaan vuorovaikutusta työkavereiden kanssa. Nämä yksilöidyt suositukset eivät ole muiden kuin käyttäjän itsensä nähtävissä. Viva Insightsin avulla asetetaan hyvinvointi etusijalle ja lisätään tuottavuutta toiminnallisilla suosituksilla, joita voivat olla esimerkiksi ajan varaaminen säännöllisiä taukoja, keskittynyttä työskentelyä tai oppimista varten.

Manager Insightsin tavoitteena puolestaan on tarjota esihenkilöille työkaluja, joiden avulla he voivat auttaa tiimejään löytämään tasapainon tuottavuuden ja hyvinvoinnin välillä. Organizational Insights auttaa johtajia vastaamaan monimutkaisiin haasteisiin ja vastamaan muutokseen huomioimalla organisaation laajuiset trendit ja toimintamallit.

Viva Insights muun muassa tarjoaa ennalta määritetyn muistutuksen siitä, että on aika päättää työpäiväsi ja vilkaista samalla sitä, mitä on luvassa huomenna. Samalla voit myös reflektoida sitä, miten tämä työpäivä meni. Päivityksiä on tulossa lisää tämän vuoden puolella, ja jatkossa on mahdollista jopa rentoutua ohjatulla meditaatiolla.

Yhteistyö on tärkeää, mutta usein työntekijät tarvitsevat myös aikaa keskittymiselle. Viva Insights huolehtii myös keskeytymättömästä, hiljaisesta työajasta. Kätevää!

Viva Insights on nyt saatavilla ennakkoversiona Microsoft 365 -käyttäjille. Insightsin avulla tasapainotat tuottavuutta ja hyvinvointia organisaatiossanne.

Mikä_Microsoft_Viva_Marskidata5

Viva Learning mahdollistamaan koulutusta ja kasvua

Viva Learning auttaa hyödyntämään ammatillisen kehittymisen tilaisuuksia ja koulutuksia entistä paremmin osana työpäivää. Viva Learning kokoaa yhteen paikkaan yrityksen omat oppimateriaalit, LinkedIn Learningin ja Microsoft Learnin resurssit sekä mahdolliset materiaalit kolmannen osapuolen palveluntarjoajilta. Käyttäjät voivat selata, seurata ja jakaa Microsoft Learningin laajaa sisältövalikoimaa aina kattavista kokonaisuuksista yksittäisiin sisältöihin.

"94 % työntekijöistä on sitä mieltä, että he pysyisivät pidempään organisaatiossa, jos organisaatio sijoittaisi heidän oppimiseensa ja kehittymiseensä."

Lähde: LinkedIn Learning Report.

Tällä hetkellä Viva Learning -sovellus on saatavilla ennakkoversiona valikoiduille käyttäjille. Microsoft Viva Learningin avulla kannustat kasvukulttuuriin, joka auttaa työntekijöitä saavuttamaan täyden potentiaalinsa.

Haluatko Microsoft Vivan mahdollistamaan modernia työtä juuri teidän organisaatiossanne? Ole rohkeasti yhteydessä marskilaisiin ja me huolehdimme, että teilläkin ollaan modernin työn aallon harjalla.

Emmi Eronen

Emmi

Development Manager, Team Leader

050 514 0083

emmi.eronen@marskidata.fi

Kiinnostuitko kattavista IT-ratkaisuistamme? Ota yhteyttä, olemme täällä sinua varten!

1.
Ota meihin yhteyttä lomakkeella, soittamalla tai sähköpostilla.
2.
Käydään yhdessä läpi IT-tuen ja laiteratkaisuiden tarpeesi. Kartoitamme nykytilanteesi esimerkiksi ohjelmistojen, päätelaitteiden, tietoturvan tai työn tehostamisen näkökulmasta.
3.
Annamme sinulle sopivan ratkaisuehdotuksen.  Toimitamme tarvitsemasi laitteet ripeästi, ja palvelumme käynnistyy nopeasti sopimuksen jälkeen.
4.
Me palvelemme myös silloin, kun kaikki toimii hyvin – olemme vain yhden yhteydenoton päässä.

Yhteydenottolomake

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Marskidata logo

Marskidata Oy

SaapumisohjeetLaskutustiedot
SaapumisohjeetLaskutustiedot

SaapumisohjeetLaskutustiedot
envelopephone-handsetchevron-downarrow-down