Marskidata logo
Marskidata logo
Ota yhteyttä
Blogi

Minimoi tartuntariskit työpaikalla – Infektioturvallinen työympäristö vähentää sairauspoissaolojen määrää

Yrittäjä tai hr-ihminen, oletko huolissasi organisaatiosi sairauspoissaolojen määrästä? Ovatko työntekijäsi väsyneet jatkuvan etätyön tekemiseen ja haluaisivat jo tulla takaisin työpaikalle? Ovatko kaiken lisäksi vielä asiakkaasikin kadonneet? Tässä blogissa kerron, mitä hyötyjä on siitä, että kiinnittää huomiota infektioturvalliseen työympäristöön. Ympäristön huolellisessa suojaamisessa voidaan nähdä kolme tärkeää pointtia: Saavutetaan kustannussäästöjä sairauspoissaolojen minimoinnilla, parannetaan työhyvinvointia turvallisella työskentely-ympäristöllä sekä […]
Lue lisää

Yrittäjä tai hr-ihminen, oletko huolissasi organisaatiosi sairauspoissaolojen määrästä? Ovatko työntekijäsi väsyneet jatkuvan etätyön tekemiseen ja haluaisivat jo tulla takaisin työpaikalle? Ovatko kaiken lisäksi vielä asiakkaasikin kadonneet? Tässä blogissa kerron, mitä hyötyjä on siitä, että kiinnittää huomiota infektioturvalliseen työympäristöön.

Ympäristön huolellisessa suojaamisessa voidaan nähdä kolme tärkeää pointtia: Saavutetaan kustannussäästöjä sairauspoissaolojen minimoinnilla, parannetaan työhyvinvointia turvallisella työskentely-ympäristöllä sekä luodaan vastuullista toimintakulttuuria tarjoamalla asiakkaille infektiovapaa asiointiympäristö.

Työntekijän sairastuminen aiheuttaa joka kerta yritykselle ylimääräisiä kustannuksia. Joissain tapauksissa työtehtäviä joudutaan järjestelemään uudelleen tai joissakin tilanteissa tulee jopa on harkita sijaisen palkkaamista. Sairauspoissaolosta aiheutuvaa kustannusta edullisemmaksi tulee varautua etukäteen asianmukaisesti käytetttävissä olevien laitteiden suojaamisella. Infektioriskiä voidaan merkittävästi pienentää pienellä vaivalla. Henkilöstömäärältään suuremmissa organisaatioissa virukset ja bakteerit leviävät herkemmin, mutta toisaalta pienemmissä yrityksissä sairauspoissaolot voivat aiheuttaa enemmän haittaa liiketoiminnalle työntekijävajeen vuoksi.

Antimikrobinen suojakalvo moneen käyttöön

Työpaikoilla olevat monitoimilaitteet ovat sellaisia, joita moni ihminen koskettelee päivittäin ja ne ovat siksi oiva kasvualusta viruksille ja bakteereille. Marskidata tarjoaa monitoimilaitteisiin antimikrobiset suojakalvot, joiden avulla yritys voi suojata työntekijöitään ja vähentää sairauspoissaolojen määrää. Suojakalvot on tarkoitettu kaikille kosketuspinnoille. Näin ollen laitetta ei siis suojata pelkästään kosketusnäytön osalta vaan myös paperikasettien, syöttölaitteen ja luukkujen kahvat suojataan. Kalvo on läpinäkyvä, joten laitteen ulkonäkö säilyy entisellään. Suojakalvolla kannattaa tietenkin suojata myös muita työpaikan laitteita, jotka ovat useamman ihmisen käytössä. Suojakalvot soveltuvat käytettäviksi esimerkiksi ovenkahvoihin, kaiteisiin ja kädensijoihin, kosketusnäyttöihin ja maksupäätteisiin, hissien kosketuspintoihin sekä saniteettitiloihin.

Me Marskidatan System Specialistit teemme kalvojen asennukset palveluna, koska haluamme varmistaa, että kalvot kiinnitetään varmasti oikein. Palvelumme sisältää tarvittavat kalvot sekä puhdistus- ja asennustyön. Samalla varmistamme monitoimilaitteen toiminnan tekemällä siihen tarvittavat puhdistus- ja tarkastustoimenpiteet. Kiinnityspintojen on oltava todella puhtaat ja siksi käytämmekin puhdistukseen siihen tarkoitettuja erikoispuhdistusaineita, jotka eivät vahingoita itse laitetta.

Hexis Purezone- antimikrobisen kalvon ja asennuksen hinta:

 • 1–5 laitetta: 179 €/Canon monitoimilaite
 • 6–15 laitetta: 169 €/Canon monitoimilaite
 • 16–50 laitetta: 159 €/Canon monitoimilaite

Mikäli yrityksessänne halutaan hyödyntää suojakalvoa muihin pintoihin tai tarvitsette tarjouksen suuremmasta laitemäärästä, ota yhteyttä Marskidatan yhteyshenkilöösi.

Hexis Purezone -kalvo

Tarjoamamme tuote on Canonin Giessenin tehtaalla ISO 22196 standardin mukaisesti laatutestattu Hexis Purezone -kalvo, joka estää bakteerien kehittymisen 99,99%. Kalvon hopeaionisoitu pinnoite ehkäisee tauteja tehokkaasti viiden vuoden ajan ja kalvot kestävät lähes kaikkia puhdistusaineita. Tutkimusten mukaan hopeaionit estävät mikrobikasvuston muodostumista ja yhdistettynä huolelliseen puhdistukseen, saat täydellisen suojan tauteja vastaan. Hezis Purezone- kalvo on testattu ISO 21702 -standardin mukaisesti myös koronavirusta vastaan.

Antimikrobisen suojakalvon ominaisuudet

 • Ehkäisee erilaisten mikrobien leviämisen kosketuksen kautta.
 • Pitkäaikainen satsaus henkilöstön terveyteen.
 • Vähentää sairauspoissaoloja.
 • Estää 99,99 % bakteerien kehittymisen.
 • Hexis Purezone -kalvo.
 • Antimikrobinen vaikutus syntyy ionisoidusta hopeasta.
 • Testattu ISO 22196 -standardin mukaisesti.
 • Aktiivinen viisi vuotta.
 • Ei sisällä nanopartikkeleita.
 • Ekologinen ja läpinäkyvä.
 • Soveltuu Canonin monitoimilaitteiden käyttöpaneeliin ja muille laitteen kosketuspinnoille, kuten vetimiin ja kahvoihin.

Oheisesta taulukosta näet, kuinka Purezone-kalvo pärjäsi kontaktitestissa koronavirukselle (ISO 21702):

TuoteKontaktin kesto (min)Logaritminen vähentyminenTehokkuus viruksia vastaan %
Purezone-kalvo151,394,99
Purezone-kalvo602,999,87

Asianmukaisella laitteiden suojaamisella voidaan nähdä siis monia hyötyjä. Työntekijät saattavat suosia etätyötä toimistolle saapumisen sijaan, jos he kokevat epävarmuutta työympäristön turvallisuudesta. Sairauspoissaolot haittaavat liiketoimintaa ja vallitseva pandemiatilanne on saanut asiakkaatkin varpailleen. Infektioturvallista ympäristöä arvostetaan nyt aiempaa enemmän. Ihmiset ovat tietoisia piilevistä riskeistä. Suojaa siis sinäkin työpaikkasi laitteet nyt, ennen kuin on liian myöhäistä. Jos näet työntekijöidesi ja asiakkaidesi suojaamisen tärkeäksi, ota yhteyttä keneen tahansa marskilaiseen. Yhteystietomme löytyvät täältä.

Draivi päällä joka säällä.
Turvallista ja infektiovapaata syksyn alkua kaikille uusille ja nykyisille Marskidatan asiakkaille toivottaen

Appelberg Jani_Marskidata

Jani

System Specialist

029 170 1727

servicedesk@marskidata.fi

Kiinnostuitko kattavista IT-ratkaisuistamme? Ota yhteyttä, olemme täällä sinua varten!

1.
Ota meihin yhteyttä lomakkeella, soittamalla tai sähköpostilla.
2.
Käydään yhdessä läpi IT-tuen ja laiteratkaisuiden tarpeesi. Kartoitamme nykytilanteesi esimerkiksi ohjelmistojen, päätelaitteiden, tietoturvan tai työn tehostamisen näkökulmasta.
3.
Annamme sinulle sopivan ratkaisuehdotuksen.  Toimitamme tarvitsemasi laitteet ripeästi, ja palvelumme käynnistyy nopeasti sopimuksen jälkeen.
4.
Me palvelemme myös silloin, kun kaikki toimii hyvin – olemme vain yhden yhteydenoton päässä.

Yhteydenottolomake

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Marskidata logo

Marskidata Oy

SaapumisohjeetLaskutustiedot
SaapumisohjeetLaskutustiedot

SaapumisohjeetLaskutustiedot
envelopephone-handsetchevron-downarrow-down