Marskidata logo
Marskidata logo
Ota yhteyttä
Blogi

Miten tulostan vastuullisesti?

Monimerkkinen tulostusympäristö hankaloittaa laiteympäristön hallintaa ja toimintaa. Ei tarvitse mennä ajassa taaksepäin kuin reilu vuosikymmen, kun monimerkkiympäristö oli yrityksissä tyypillinen ratkaisu. Jokaiseen käyttötarkoitukseen oli monesti eri merkkinen ja mallinen laite: Tästä laitteiden sekamelskasta on tultu isoja askelia eteenpäin , ja nämä kaikki edellä mainitut toiminnot, ja paljon muuta, ovat arkipäivää suhteellisen pienikokoisissakin tulostuslaitteissa. Iso muutos […]
Lue lisää

Monimerkkinen tulostusympäristö hankaloittaa laiteympäristön hallintaa ja toimintaa. Ei tarvitse mennä ajassa taaksepäin kuin reilu vuosikymmen, kun monimerkkiympäristö oli yrityksissä tyypillinen ratkaisu. Jokaiseen käyttötarkoitukseen oli monesti eri merkkinen ja mallinen laite:

  • Skannaamiseen oli erillinen skanneri
  • Tulostamiseen lukuisia erimerkkisiä, mallisia ja kokoisia tulostimia.
  • Kopiointiinkin oli dedigoitu laite
  • Ja löytyipä sieltä vielä yksi erillinen fax-laite, joita ennen laitteiden ominaisuuksien monipuolistumista ja pilvialustojen yleistymistä oli aika monessa organisaatiossa käytössä.

Tästä laitteiden sekamelskasta on tultu isoja askelia eteenpäin , ja nämä kaikki edellä mainitut toiminnot, ja paljon muuta, ovat arkipäivää suhteellisen pienikokoisissakin tulostuslaitteissa.

Iso muutos vastuullisempaan suuntaan on tapahtunut jo siinä, että joka käyttötarkoitukseen ei ole omaa laitetta, vaan perustoiminnot saadaan hoidettua parhaimmillaan jopa yhdellä laitteella. Luonnollisesti vähempi määrä laitteita, tarkoittaa pienempää energiankulutusta. Toki edelleen on paikkansa esim. tehokkaille asiakirjaskannereille, suurkuvatulostimille ja muille erikoislaitteille, joilla työ saadaan tehtyä tavanomaista tarkemmin, nopeammin tai suurempana.

Värikasettien hankinta

Nykyisinkään nämä monimerkkiympäristöt eivät ole kuolleet sukupuuttoon, vaan ovat vielä yleisiä. Perustilanne on monesti niin, että on yksi isompi monitoimilaite, jolla tehdään A3- kokoiset tulosteet, ja sitten on ajan saatossa hankittuja, eri merkkisiä ja mallisia, tulostimia käytössä. Tyypillinen tilanne on myös se, että eri merkkiset ja malliset laitteet käyttävät erilaisia värikasetteja. Kun tulostin ilmoittaa värin olevan vähissä tai pahimmillaan jopa loppu, alkaa ihmettely: mistä saadaan uusi värikasetti?

Uuden kasetin hankkiminen on ehkä vastuutettu työntekijälle, tai pahimmassa tapauksessa toimitusjohtaja alkaa etsiä internetin webbikaupoista mistä saisi halvimmalla uuden kasetin. Kasetti varmasti löytyy saman päivän aikana ja tilauskin saadaan tehtyä. Uusi kasetti tulee postissa 1–3 päivän kuluessa. Tänä odotusaikana on väriaine saattanut jo loppua, eikä muutamaan päivään pystytä tulostamaan ollenkaan. Se mitä moni ei näin toimiessaan mieti, on mitä maksaa tuon värikasetin etsiminen ja tilaaminen? Eihän kenenkään työaika ole ilmaista. Tämä, kun toistuu useita kertoja vuoden aikana, aiheuttaa organisaatiolle piilokuluja ja hukkaa. Tuonkin ajan voisi käyttää tehokkaaseen työntekoon.

Vastuullinen keskittäminen

Hyvä vaihtoehto on ulkoistaa tulostimien värienkasettien hankinta ja toimitus meille Marskidatalle. Esim. MD Printteri pakettiin kuuluu kk-maksulla itse laite, värikasetit ja toimitus, huoltotyöt ja varaosat, sekä sovittu määrä sivuja. Keskitetty tulostusratkaisu lisää myös työnteon tehokkuutta, kun laite tilaa itse automaattisesti väriaineet ja huollot tarpeen mukaan. Näin työntekijöiden aika voidaan käyttää tuottavampaan työhön, ja toimimattoman tulostimen aiheuttamia työn keskeytyksiä ei tapahdu juuri koskaan. Keskittäminen yhteen merkkiin ja toimittajaan on myös vastuullisempaa ja säästää rahaa. Jokaiseen tulostimeen ei tarvitse pitää varavärejä, joihin sitoutuu rahaa ja jotka vievät tilaa: jossain kaapissahan ne kasetitkin pitää säilyttää. Tarpeeseen tilattu värikasetti ei aiheuta ylimääräisiä logistiikkakuluja tai turhia päästöjä.

Jos edellä kerrottu kuulosti tutulta, ota yhteys meihin.

Näin optimoimme tulostusympäristönne:

  1. Kartoitamme nykytilanteen, jonka pohjalta laadimme ehdotuksen laitekannan optimoimiseksi. Kartoituksen pohjalta voimme laatia tulostusstrategian, joka ohjaa toimintaa vastuullisempaan suuntaan esim. laittamalla kaksipuoleinen tulostus oletusasetukseksi.
  2. Tehostamme toimintaa vaihtamalla vanhat laitteet tehokkaampiin, sähköä säästäviin tai uusiovalmistettuihin laitteisiin. Myös työnkulkujen uudelleen suunnittelulla ja digitoinnilla saadaan hiilijalanjälkeä pienennettyä.
  3. Hyvitä tulostuksen hiilijalanjälki. Yksi helppo tapa pienentää hiilijalanjälkeä on siirtyä käyttämään Canon Black Label Zero paperia. Canon Black Label Zero paperi on hiilineutraali, koska paperin valmistamisen aiheuttamat päästöt on neutraloitu. Black Label Zero on myös premium luokan paperi, joka aiheuttaa vähemmän pölyä toimistoon ja tiheämmän rakenteen ansiosta kaksipuoleisten tulosteiden tekstit eivät heijastele paperin läpi.

Saat meidät kiinni sähköpostilla tai soittamalla. Voit halutessasi myös jättää yhteydenottosi alla olevan lomakkeen kautta, jonka jälkeen palaamme sinulle mahdollisimman pian.

Henri_Kurvinen_Marskidata

Henri Kurvinen

Contract Manager

044 320 6029

henri.kurvinen@marskidata.fi

Kiinnostuitko kattavista IT-ratkaisuistamme? Ota yhteyttä, olemme täällä sinua varten!

1.
Ota meihin yhteyttä lomakkeella, soittamalla tai sähköpostilla.
2.
Käydään yhdessä läpi IT-tuen ja laiteratkaisuiden tarpeesi. Kartoitamme nykytilanteesi esimerkiksi ohjelmistojen, päätelaitteiden, tietoturvan tai työn tehostamisen näkökulmasta.
3.
Annamme sinulle sopivan ratkaisuehdotuksen.  Toimitamme tarvitsemasi laitteet ripeästi, ja palvelumme käynnistyy nopeasti sopimuksen jälkeen.
4.
Me palvelemme myös silloin, kun kaikki toimii hyvin – olemme vain yhden yhteydenoton päässä.

Yhteydenottolomake

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Marskidata logo

Marskidata Oy

SaapumisohjeetLaskutustiedot
SaapumisohjeetLaskutustiedot

SaapumisohjeetLaskutustiedot
envelopephone-handsetchevron-downarrow-down