Marskidata logo
Marskidata logo
Ota yhteyttä
Blogi

Naiset IT-alalla

Totuushan se on, että IT-alalla naiset ovat huomattavasti pienemmässä määrin edustettuna miehiin verrattuna (ei nimittäin tarvitse alan tapahtumissa paljoa naisten vessoihin jonotella). Se ei suinkaan tarkoita sitä, etteikö IT-alalla olisi tilaa naisille ihan kaikenlaisiin tehtäviin. On tosiaankin todella vanhentunut ajatustapa, että me naiset emme soveltuisi IT-alalle täysin tasavertaisesti ja tästä esimerkkinä toimii erinomaisesti meidän Marskidatan […]
Lue lisää

Totuushan se on, että IT-alalla naiset ovat huomattavasti pienemmässä määrin edustettuna miehiin verrattuna (ei nimittäin tarvitse alan tapahtumissa paljoa naisten vessoihin jonotella). Se ei suinkaan tarkoita sitä, etteikö IT-alalla olisi tilaa naisille ihan kaikenlaisiin tehtäviin. On tosiaankin todella vanhentunut ajatustapa, että me naiset emme soveltuisi IT-alalle täysin tasavertaisesti ja tästä esimerkkinä toimii erinomaisesti meidän Marskidatan mimmit!

Mitä mimmit duunaa meillä Marskidatalla?

Meillä naiset työskentelevät laajalla skaalalla niin hallinnollisissa, myynnillisissä ja teknisissä tehtävissä, kuin myös kehitysprojekteissa, markkinoinnissa ja perehdyttämishommissa. Tätä listaahan voisi jatkaa vaikka kuinka pitkälle. Meidän katon alla toimii todella monta osaavaa ja ennakkoluulotonta mimmiä. Käydäänpä seuraavaksi läpi hieman tarkemmin, että minkälaisia alansa osaavia naisia meiltä löytyykään!

Emmin tehtäviin kuuluu muun muassa kehitystiimin Team Leaderina toimiminen, meidän sisäiset kehitysprojektit, rekrytoinnit ja perehdyttäminen, sekä viestintä ja markkinointi.


”Päivät ovat hyvin monipuolisia, työtehtävät vaatii kokonaisuuksien hallintaa. Alalle mahtuisi paljon lisää naisia, edelleen yllättää, miten vähän naisia alalle hakeutuu!”

Laura S. on meidän kirjanpidon rautainen ammattilainen. Hän toimii taloushallinnon Team Leaderina ja Lauralla on hallussa myös palkkahallinnon ja HR-puolen hommat.

Elisa puolestaan toimii modernin työn tiimissä kouluttajana ja konsultointitehtävissä.


”Työssäni koulutan eri kokoisten yritysten johtoa ja henkilökuntaa käyttämään tehokkaasti M365-työkaluja, jotta asiakasyrityksemme löytävät omaa työtään parhaiten sujuvoittavat työkalut ja näin voivat keskittyä ydinliiketoimintaansa.”

Heli kuuluu modernin työn tiimiin ja hänen tehtäviinsä kuuluu pääasiassa asiakasorganisaatioiden sisäisten viestintäympäristöjen kehittäminen ja rakentaminen.

Marjo pitää huolen Mikkelin toimistolla siitä, että kukaan paikan päällä käyvä asiakas ei jää palvelematta. Marjo on osa myös taloushallinnon tiimiä ja hoitaa taustatöitä myynnin tukena.

Laura P. touhuaa meillä tuoreena kasvona markkinoinnin puolella. Lauran tehtäviin kuuluu mm. webinaarien järjestämistä, asiakastapahtumien suunnittelua ja toteuttamista, sekä meidän markkinointikanavien pitäminen ajan hermolla, tässä alati uudistuvassa somen maailmassa.

Laura_Marskidata

Tiia toimii projektijohdon tehtävissä modernin työn tiimissä, erityisesti Tiialta löytyy osaamista Microsoft SharePointin kiemuroista.

Emma johtaa meidän modernin työn tiimiä ja toimii palvelu- ja viestintämuotoilun asiantuntijana.


”Päivät kuluu kollegojen, asiakkuuspäälliköiden ja asiakkaiden kanssa erilaisissa sisäisen viestinnän ja tiedonhallinnan kehittämiseen liittyvissä projekteissa ja tiimin toiminnan kehittämisessä. Tärkein tehtäväni on olla luottopakki omalle tiimille.”

Itse allekirjoittanut toimii taloushallinnon tiimissä Joensuun päässä. Päivät kuluu vahvasti myynnin taustatukena toimiessa, sekä laskutushommien parissa. Lisäksi MD Store, eli meidän yritysasiakkaiden verkkokauppa, on syntynyt minun käsieni kautta ja sen ylläpidolliset toimet kuuluvat myöskin päivittäisiin työtehtäviini.

Asenne ratkaisee aina

Tässäpä jo monenmoista esimerkkiä siitä, mitä kaikkea me naiset pystytään osaamisellamme IT-alalle tuomaan. Kaikkiin tehtäviin ei vaadita sitä teknisen alan korkeakoulututkintoa, sillä meiltäkin löytyy historialtaan ja koulutustaustaltaan monenlaista tyyppiä. Voisinkin sanoa, että asenne ratkaisee!

Itseänikin on yllättänyt se, että miten monipuolisesti IT-alalta löytyy erilaisia työtehtäviä ja hyvänä esimerkkinä siihen toimii tuo meidän verkkokauppa, MD Store. Itse päädyin sen pariin muutamien mutkien kautta, eikä vastaavasta hommasta ollut minulla aiemmin kokemusta. Ja niin vain, siitäkin huolimatta, meille valmistui toimiva verkkokauppa, joka palvelee tänä päivänä jo useampaa kymmentä meidän asiakastamme, helpottamassa heidän arkeaan.

Fakta on se, että vasta itse naisena IT-alalla työskennellessä, on omatkin silmät avautuneet tälle mahdollisuuksien määrälle, mikä alalla kytee ja omaakin osaamista on päässyt/pääsee laajentamaan ihan oman tahtotilan mukaan jatkuvasti, mahdollisuudet ovat käytännössä rajattomat! Näin kansainvälisenä naistenpäivänä voinkin käsi sydämellä todeta, että IT-ala on myös meidän naisten paikka, ihan siinä missä miestenkin.

Toivottavasti jatkossa siis nähdään enenevissä määrin niitä jonoja naistenkin vessoihin alan tapahtumissa!

Minna Puustinen

Kiinnostuitko kattavista IT-ratkaisuistamme? Ota yhteyttä, olemme täällä sinua varten!

1.
Ota meihin yhteyttä lomakkeella, soittamalla tai sähköpostilla.
2.
Käydään yhdessä läpi IT-tuen ja laiteratkaisuiden tarpeesi. Kartoitamme nykytilanteesi esimerkiksi ohjelmistojen, päätelaitteiden, tietoturvan tai työn tehostamisen näkökulmasta.
3.
Annamme sinulle sopivan ratkaisuehdotuksen.  Toimitamme tarvitsemasi laitteet ripeästi, ja palvelumme käynnistyy nopeasti sopimuksen jälkeen.
4.
Me palvelemme myös silloin, kun kaikki toimii hyvin – olemme vain yhden yhteydenoton päässä.

Yhteydenottolomake

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Marskidata logo

Marskidata Oy

SaapumisohjeetLaskutustiedot
SaapumisohjeetLaskutustiedot

SaapumisohjeetLaskutustiedot
envelopephone-handsetchevron-downarrow-down