Marskidata logo
Marskidata logo
Ota yhteyttä
Blogi

Verkkoon laitteella kuin laitteella, ilman sähläystä?

Työn tekemisestä eri sijainneista, kuten etänä kotoa on tullut uusi normaali lähes kaikille. Työ voi olla myös liikkuvaa ja vaatii, että järjestelmät ja työympäristöt seuraavat työntekijää sinne missä ikinä niitä tehdäänkään. Tällaisia voivat olla esimerkiksi rakennustyömaat tai metsätalouden erilaiset tehtävät, siellä metsässä, kaukana toimistoilta. Onko työn tekeminen aina niin saumatonta ja turvallista erilaisten yhteyksien kautta? […]
Lue lisää

Työn tekemisestä eri sijainneista, kuten etänä kotoa on tullut uusi normaali lähes kaikille. Työ voi olla myös liikkuvaa ja vaatii, että järjestelmät ja työympäristöt seuraavat työntekijää sinne missä ikinä niitä tehdäänkään. Tällaisia voivat olla esimerkiksi rakennustyömaat tai metsätalouden erilaiset tehtävät, siellä metsässä, kaukana toimistoilta.

Onko työn tekeminen aina niin saumatonta ja turvallista erilaisten yhteyksien kautta? Entä jos yrityksen verkkoon saadaankin yhdistettyä uusi toimipiste tai IoT-seurantalaitteet parilla klikkauksella? Työntekijä onkin automaattisesti yrityksen verkossa, ja työnantajayrityksen ei tarvitse huolehtia missä kaikkialla ja kenen verkoissa yrityksen tiedot liikkuvat.

Nykyään työn tekeminen ja liiketoiminta on hyvin riippuvaista internetin toiminnasta, ja käytännössä mahdotonta, jos internetiä ei ole käytössä tai se katkeaa. Ja työt täytyy suorittaa vähintäänkin tehokkaasti, ilman ylimääräisiä prosesseja järjestelmiin ja verkkoon liittyessä.

Tietoturva ja tehokkuus ovatkin avainroolissa nykyajan työskentelyssä. Niiden tavoittelu ei ole kuitenkaan vaikeaa, vaan vaihtoehtona on Telian Liikkuva Yritysverkko.

Marskidata_Liikkuva_yritysverkko5

Telia Liikkuva yritysverkko – Jokaisen yrityksen verkon tavoitetila?

Telia Liikkuva Yritysverkko on nykyaikainen verkottamisratkaisu, joka täyttää vaativatkin tarpeet. Yritysverkko perustuu Telian mobiiliverkkoteknologiaan ja automaatioon. Se soveltuu liikkuville käyttäjille ja sen avulla voidaan myös yhdistää toimistoja samaan suljettuun sisäverkkoon automaattisesti. Tällöin erillisiä tunnistautumisia ei vaadita ja tunnistaminen tapahtuu automaation avulla.

Yrityksesi verkko on siis saatavilla kaikkialta, kaikilla nettiyhteyksillä, tietoturvallisesti ja helposti, olitpa toimistolla, tien päällä tai etänä. Palvelu skaalautuu tarpeen mukaan, ja mielikuvitus on rajana, mitä kaikkea se mahdollistaa yrityksen verkkojen liitettävyydeltä. Oli kyseessä sitten älypuhelimet, tabletit ja läppärit tai jo olemassa olevat yritysverkot, kiinteät liittymät, pilvialustat tai konesalit. Käyttökohteet ovatkin usein työntekijöiden etäyhteyksien lisäksi myös IoT-laitteiden parissa. Niitä löytyy esimerkiksi etähallittavista laitteista kuten valvontalaitteista sekä logistiikan parista.

Marskidata_Liikkuva_yritysverkko6

Telia Liikkuva Yritysverkon ominaisuuksiin kuuluu:

 • Yrityksen sisäverkkoon pääsy millä tahansa laitteella, paikasta riippumatta.
 • Ei erillistä tunnistautumista, ei ylimääräisiä viiveitä
 • Tietoturvallinen: suljetun sisäverkon ja verkkopalomuurin ansiosta
 • Mahdollista käyttäjäkohtaisesti määritellä, miten nettiä ja sen sovelluksia voi käyttää
 • Verkonvalvonta 24/7
 • Hallinta, raportointi ja käyttötuki Yritysportaalissa
 • Mahdollista käyttäjäkohtaisesti määritellä, miten nettiä ja sen sovelluksia voi käyttää

Telia Liikkuva Yritysverkon lisäominaisuudet:

 • Liikkuvien käyttäjien ja toimipisteiden yhdistäminen: DataNetin ja Liikkuva Yritysverkko -palvelun liittäminen yhdeksi yritysverkoksi
 • Mahdollisuus priorisoituun dataan eli sisäverkon sovellusten nopeampi ja viiveettömämpi käyttö
 • Toimipaikkaliittymä: samaan liittymään voidaan määritellä useampia kiinteitä osoitteita, joihin voidaan liittää esimerkiksi verkkotulostimia
 • Pääsyoikeusryhmien lisäys
 • Erilaiset IP-osoitteistot ja APN:t

”Telia Liikkuva Yritysverkko on tuonut henkilöstöllemme vapautta tekemiseen. Marskidatan toimittaman Telia Yritysverkon ansiosta pääsemme käsiksi maasto-olosuhteissa palvelinympäristöömme tietoturvallisesti ja joustavasti. Olemme saaneet tehostettua työntekoa verkkoratkaisun ansiosta. Asiantuntijaorganisaationa pystymme palvelemaan asiakkaita lähellä jopa heidän kotonaan. Yritysverkon liittymien ylläpito on portaalin kautta helppoa. Marskidatan toimittamat palvelut ovat olleet joustavia ja nopeita, yrityksemme tarpeet huomioiden.”

- Mika Lappalainen, Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Karjala

Marskidata_Liikkuva_yritysverkko4

Kuusi syytä valita Yritysverkko Marskidatan kautta:

 • Toimii millä tahansa laitteella, myös ulkomailla
 • Internetistä erillinen yritysverkko on tietoturvallinen
 • Laadukas yhteys toimii myös viivekriittisille sovelluksille
 • Helposti hallittava ja skaalautuu tarpeen mukaan
 • Palvelu on kustannustehokas automaation ansiosta, ei erillisiä lisenssejä
 • Samalla palvelulla voi hoitaa liikkuvien käyttäjien, toimistojen ja laitteiden verkottamisen

Yrityksen verkko sopeutuu siis nykyaikaiseen työntekemiseen, eikä työntekijöiden tarvitse mukautua verkon ehdoilla työnteolle. Varmista liiketoimintasi jatkuvuus internet- ja lähiverkkoratkaisulla, joka ei ole kompromissi käytettävyyden ja tietoturvan suhteen.

Teillä on varmaan juuri uusittu sisäverkko, homma toimii kuin rasvattu ja kehitystä ei tarvita. Mutta jos nyt kuitenkin tuntuu siltä, että pientä viilausta tai yrityksen verkon käytön voi tehdä helpommaksi, olemme käytettävissänne!

Henri Pulkkinen_Marskidata

Henri Pulkkinen

Account Manager

044 320 6101

henri.pulkkinen@marskidata.fi

Kiinnostuitko kattavista IT-ratkaisuistamme? Ota yhteyttä, olemme täällä sinua varten!

1.
Ota meihin yhteyttä lomakkeella, soittamalla tai sähköpostilla.
2.
Käydään yhdessä läpi IT-tuen ja laiteratkaisuiden tarpeesi. Kartoitamme nykytilanteesi esimerkiksi ohjelmistojen, päätelaitteiden, tietoturvan tai työn tehostamisen näkökulmasta.
3.
Annamme sinulle sopivan ratkaisuehdotuksen.  Toimitamme tarvitsemasi laitteet ripeästi, ja palvelumme käynnistyy nopeasti sopimuksen jälkeen.
4.
Me palvelemme myös silloin, kun kaikki toimii hyvin – olemme vain yhden yhteydenoton päässä.

Yhteydenottolomake

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Marskidata logo

Marskidata Oy

SaapumisohjeetLaskutustiedot
SaapumisohjeetLaskutustiedot

SaapumisohjeetLaskutustiedot
envelopephone-handsetchevron-downarrow-down