Marskidata logo
Marskidata logo
Ota yhteyttä
asiakastarina

Taksi Itä-Suomi – yli 400 etähallittavaa älypuhelinta Kela-kyytien välityslaitteeksi

– Hallintaohjelman konfigurointiin saimme apua Marskidatan lisäksi myös Samsungilta, ja se oli mielestäni erittäin hyvää palvelua. Vaikka Kela-kyytien välityslaitteina toimivat puhelimet kiertävät maakuntia autoilijoiden mukana, pystymme hallitsemaan järjestelmää itse, Taksi Itä-Suomen operatiivinen johtaja Jarmo Kirjavainen kertoo. Kela-kyytien välityksen selkärankana Samsung-älypuhelimet Joensuun Taksi Oy (Taksi Itä-Suomi) valittiin loppukesällä 2021 Kela-kyytien kilpailutuksessa palveluntuottajaksi Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan alueelle. […]
Lue asiakastarina

Hallintaohjelman konfigurointiin saimme apua Marskidatan lisäksi myös Samsungilta, ja se oli mielestäni erittäin hyvää palvelua. Vaikka Kela-kyytien välityslaitteina toimivat puhelimet kiertävät maakuntia autoilijoiden mukana, pystymme hallitsemaan järjestelmää itse, Taksi Itä-Suomen operatiivinen johtaja Jarmo Kirjavainen kertoo.

Kela-kyytien välityksen selkärankana Samsung-älypuhelimet

Joensuun Taksi Oy (Taksi Itä-Suomi) valittiin loppukesällä 2021 Kela-kyytien kilpailutuksessa palveluntuottajaksi Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan alueelle. Jokaisen Kela-kyytien palveluntuottajan vastuulla on kokonaispalvelu, joka kattaa niin taksimatkojen tilauksen, yhdistelyn ja välityksen, kuljetuspalvelujen järjestämisen ja valvonnan kuin maksuliikenteen ja raportoinninkin.

Taksi Itä-Suomi tarvitsi siis yli 400 erillistä, uutta välityslaitetta ja Kela-kyyteihin liittyvän järjestelmän kahden maakunnan alueelle.

– Kysyimme muutamalta toimijalta tarjousta, mutta Marskidataa lukuun ottamatta kaikki sanoivat, etteivät pysty toimittamaan tarvitsemaamme määrää laitteita meidän vaatimassamme aikataulussa globaalin komponenttipulan vuoksi. Samaan aikaan Suomessa moni muukin halusi saman tyyppisiä ratkaisuja, mutta onneksemme olimme nopeasti liikkeellä ja jo aiemmasta yhteistyöstä tuttu Marskidata tarttui haasteeseen, kertoo Kirjavainen.

Yli 400 älyllisesti käyttöönotettavaa ja etähallittavaa välityslaitetta käyttövalmiuteen vain kolmessa kuukaudessa

– Jo kilpailutuksen aikana meillä itsellämme oli visio, millainen kyytien välitykseen hankittavan ratkaisun pitää olla. Tarvitsimme riittävän tehokkaan mobiililaitteen, jota on pystyttävä hallitsemaan myös etänä. Laitteen käyttöönoton piti olla mahdollisimman helppoa autoilijalle, mutta sen lisäksi me tarvitsimme myös mahdollisuuden esimerkiksi etäapuun, viestintään sekä palautustoimintoon, kertaa Kirjavainen.

Suunnitteluvaiheessa keskityttiin Samsungin älylaitteessa vaadittavien sovellusten ja älyllisen käyttöönoton määrittelyyn sekä etähallintaan, sillä jokaisen laitteen manuaalinen asennus olisi ollut raskas prosessi. 

– Etähallinnan toteuttamiseen valikoitui Samsungin Knox, jonka ansiosta jokaisen autoilijan oli helppo ottaa välityslaite käyttöönsä omatoimisesti, vaikka kotisohvalla. Kun käyttäjä käynnisti puhelimen ensimmäistä kertaa, laite haki verkosta itse siihen ohjatut asetukset.

– Hallintaohjelman konfigurointiin saimme apua Marskidatan lisäksi myös Samsungilta, ja mielestäni se oli erittäin hyvää palvelua, Kirjavainen kertoo.

Taksi Itä-Suomi referenssi Marskidata

Onnistuneen projektin taustalla tiivis yhteydenpito ja hyvä aikataulutus

– Päätös palveluntuottajavalinnasta tuli Kelalta syyskuun puolivälissä ja palvelun tuli käynnistyä 1.1.2022. Koska projektin aikajänne oli todella lyhyt, meidän piti pystyä reagoimaan nopeasti ja tekemään päätöksiä tehokkaasti, muistelee Kirjavainen.

– Silloin kun projekti lähti vauhdilla liikkeelle, minun piti myös olla tien päällä paljon. Tällöin 30–40 sekunnin nopeat puhelut Marskidatan yhteyshenkilön kanssa veivät asioita hyvin eteenpäin. Helpotti omaa tekemistäni, kun ei tarvinnut aina ehtiä kirjoittaa sähköpostia tai istua Teamsissa.

Välityslaitteiden ja niihin liittyvien tarvikkeiden lisäksi Marskidata toimitti myös Telian palvelunumerot Taksi Itä-Suomen Kelakyytipalveluun.  

– Kaikki laitteet olivat meillä valmiina hyvissä ajoin joulukuussa, jotta ehdimme harjoitella ja varmistaa kaiken toimivuuden. Nyt huhtikuussa 2022 ne ovat olleet käytössä noin neljä kuukautta, ja tähän mennessä kokemus on ollut hyvä, Kirjavainen toteaa.

Mutkaton yhteistyö pohjaa yhteiseen historiaan

– Voin suositella ihan vahvasti Marskidataa. Kun on oma yhteyshenkilö niin helpottaahan se kaikkea, kun ei tarvitse joka kerta aloittaa alusta. Tuttu yhteyshenkilö osaa myös tarjota uusia ajatuksia ja apua, ja se on myös äärimmäisen hyvä ja tarpeellinen taito. Itselleni myös henkilökemiat ovat todella tärkeät, ja lisäksi toimintatapojen tulee puolin ja toisin osua yhteen.

Kirjavaisen näkökulmasta Marskidata näyttäytyy sopivan kokoisena organisaationa, sillä se on ketterä eivätkä toiminnot hidastu liikaa talon sisällä.

Kiinnostuitko kattavista IT-ratkaisuistamme? Ota yhteyttä, olemme täällä sinua varten!

1.
Ota meihin yhteyttä lomakkeella, soittamalla tai sähköpostilla.
2.
Käydään yhdessä läpi IT-tuen ja laiteratkaisuiden tarpeesi. Kartoitamme nykytilanteesi esimerkiksi ohjelmistojen, päätelaitteiden, tietoturvan tai työn tehostamisen näkökulmasta.
3.
Annamme sinulle sopivan ratkaisuehdotuksen.  Toimitamme tarvitsemasi laitteet ripeästi, ja palvelumme käynnistyy nopeasti sopimuksen jälkeen.
4.
Me palvelemme myös silloin, kun kaikki toimii hyvin – olemme vain yhden yhteydenoton päässä.

Yhteydenottolomake

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Olemme täydellinen palveluntarjoaja yrityksesi kaikkiin IT-ratkaisuihin

IT-kumppani

Tarjoamme kaikki ne IT-ratkaisut, mitä yrityksesi tarvitsee tehokkaaseen, älykkääseen ja paikkariippumattomaan työskentelyyn.
Lue lisää

Tulostusratkaisut

Tulostuspalvelu kiinteällä kuukausihinnalla, avaimet käteen -ylläpidolla ja parhailla Canon-laitteilla.
Lue lisää

Moderni työ

Ota kanssamme haltuun modernin työn kokonaisuus, kuten pilvisovellukset, digityökalut ja koko työtavan ketterä muutos.
Lue lisää
Marskidata logo

Marskidata Oy

SaapumisohjeetLaskutustiedot
SaapumisohjeetLaskutustiedot

SaapumisohjeetLaskutustiedot
chevron-downarrow-downarrow-right