Marskidata logo
Marskidata logo
Ota yhteyttä
Uutiset

Havaittu haavoittuvuuksia OpenSSL 3.0 -versioissa

OpenSSL-kirjaston versiota 3.0 käytetään tietojen salaamiseen ja salattuun välittämiseen. Tarkemmin OpenSSL on avoin, internetin dataa salaava kirjasto. OpenSSL on käytössä esimerkiksi palvelimissa, verkkolaitteissa, sulautetuissa järjestelmissä ja konttitoteutuksissa.   Tämän haavoittuvuuden piirissä ovat kaikki sovellukset, jotka verifioivat X.509-sertifikaatteja tuntemattomista lähteistä. Tämä tarkoittaa esimerkiksi palvelimien TLS-varmennusta, eli periaatteessa mahdollistaa käyttäjän liittymisen palvelimille väärennetyllä salausavaimella.   Nyt havaitut haavoittuvuudet eivät […]
Lue lisää

OpenSSL-kirjaston versiota 3.0 käytetään tietojen salaamiseen ja salattuun välittämiseen. Tarkemmin OpenSSL on avoin, internetin dataa salaava kirjasto. OpenSSL on käytössä esimerkiksi palvelimissa, verkkolaitteissa, sulautetuissa järjestelmissä ja konttitoteutuksissa.  

Tämän haavoittuvuuden piirissä ovat kaikki sovellukset, jotka verifioivat X.509-sertifikaatteja tuntemattomista lähteistä. Tämä tarkoittaa esimerkiksi palvelimien TLS-varmennusta, eli periaatteessa mahdollistaa käyttäjän liittymisen palvelimille väärennetyllä salausavaimella.  

Nyt havaitut haavoittuvuudet eivät koske vanhempia versioita, kuin 3.0.0-3.0.6. Uusin versio 3.0.7 on syytä päivittää mahdollisimman pian. Mikäli OpenSSL-kirjasto on tullut käyttöjärjestelmän mukana, pitää päivitystä kysyä sen toimittajalta. Toistaiseksi ei ole tiedossa, että ko. haavoittuvuuksia olisi hyödynnetty. 

Jos organisaationne tarvitsee apua tai vinkkejä päivitykseen, olkaa rohkeasti yhteydessä Marskidatan asiantuntijoihin oheisella lomakkeella ja katsotaan yhdessä homma kuntoon. 

Marko

IT Manager

029 170 1727

servicedesk@marskidata.fi

Voimmeko auttaa?
Ota yhteyttä, olemme täällä sinua varten!

1.
Ota meihin yhteyttä lomakkeella, soittamalla tai sähköpostilla.
2.
Ratkaistaan tilanne yhdessä.

Yhteydenotot - Uutiset / Haavoittuvuusviestintä

  • Kopioi tähän uutisen otsikko, niin asiantuntijamme pääsevät auttamaan sinua nopeammin.
Marskidata logo

Marskidata Oy

SaapumisohjeetLaskutustiedot
SaapumisohjeetLaskutustiedot

SaapumisohjeetLaskutustiedot
envelopephone-handsetchevron-downarrow-down