Marskidata logo
Marskidata logo
Ota yhteyttä
Uutiset

Kriittinen haavoittuvuus OpenSSH-ohjelmistossa - Asenna korvaava päivitys

Kyberturvallisuuskeskus on tiedottanut OpenSSH-ohjelmistosta löytyneen kriittisen haavoittuvuuden, mikä mahdollistaa järjestelmän täyden haltuunoton etänä ilman tunnistautumista. Haltuunotto on tähän mennessä todennettu glibc-pohjaisilla Linux-järjestelmillä sekä FreeBSD-järjestelmillä. Kyberturvallisuuskeskuksella ei ole tiedossa haavan aktiivista hyväksikäyttöä. Haavoittuvuuden kohde on Linux-järjestelmillä: OpenSSH:n versiot alkaen 8.5p1, ennen versiota 9.8p1 ja OpenSSH:n versiot ennen 4.4p1. Hyökkäys on tähän mennessä todennettu glibc-kirjastoa käyttävillä järjestelmillä. […]
Lue lisää

Kyberturvallisuuskeskus on tiedottanut OpenSSH-ohjelmistosta löytyneen kriittisen haavoittuvuuden, mikä mahdollistaa järjestelmän täyden haltuunoton etänä ilman tunnistautumista. Haltuunotto on tähän mennessä todennettu glibc-pohjaisilla Linux-järjestelmillä sekä FreeBSD-järjestelmillä. Kyberturvallisuuskeskuksella ei ole tiedossa haavan aktiivista hyväksikäyttöä.

Haavoittuvuuden kohde on Linux-järjestelmillä:

OpenSSH:n versiot alkaen 8.5p1, ennen versiota 9.8p1 ja OpenSSH:n versiot ennen 4.4p1. Hyökkäys on tähän mennessä todennettu glibc-kirjastoa käyttävillä järjestelmillä. musl libc-kirjastoa käyttävät järjestelmät eivät ole haavoittuvia. Haavoittuvuus koskee myös FreeBSD-pohjaisia järjestelmiä. OpenBSD-pohjaiset järjestelmät sen sijaan eivät ole haavoittuvia.

Ohjelmiston toimittaja on julkaissut korjaavan päivityksen, joka on syytä asentaa mahdollisimman pian. Ongelma on korjattu OpenSSH:n versiossa 9.8p1.

Varmistathan seuraavat asiat:

  • Selvitä yrityksesi julkisesti saavutettavissa (Julki IP tai NAT) olevat Linux tai Windows pohjaiset palvelimet.
  • Selvitä Linux palvelimen käyttöjärjestelmä. Tällä hetkellä OpenBSD pohjaiset järjestelmät eivät ole haavoittuvia.
  • Asenna tunnistettuihin haavoittuviin palvelimiin korjattu versio OpenSSH paketista. Korjatun OpenSSH paketin versio on 9.8p1.
  • Jos et voi asentaa päivitystä, rajaa SSH portti vain luotettuihin IP:n tai käytä esim Azure Bastion palvelua turvalliseen etäyhteyteen.

Lue lisää aiheesta: Kriittinen haavoittuvuus OpenSSH-ohjelmistossa | Kyberturvallisuuskeskus

Marko

IT Manager

029 170 1727

servicedesk@marskidata.fi

Voimmeko auttaa?
Ota yhteyttä, olemme täällä sinua varten!

1.
Ota meihin yhteyttä lomakkeella, soittamalla tai sähköpostilla.
2.
Ratkaistaan tilanne yhdessä.

Yhteydenotot - Uutiset / Haavoittuvuusviestintä

  • Kopioi tähän uutisen otsikko, niin asiantuntijamme pääsevät auttamaan sinua nopeammin.
Marskidata logo

Marskidata Oy

SaapumisohjeetLaskutustiedot
SaapumisohjeetLaskutustiedot

SaapumisohjeetLaskutustiedot
envelopephone-handsetchevron-downarrow-down