Marskidata logo
Marskidata logo
Ota yhteyttä
Blogi

5 syytä, miksi pienyritysten kannattaa ulkoistaa IT-palvelut

Ulkoistettuja IT-palveluita käyttäessä yrityksen työntekijämäärän ei tarvitse olla mikään mittari. Pienyritykset hyötyvät ulkoistetuista palveluista yhtä lailla kuin pörssiyhtiöt. ”Emme varmaan tarvitse IT-asioissa apua koska meillä on vain muutama tietokone.” Tämän lauseen IT-palveluiden asiantuntija kuulee valitettavan usein kartoittaessaan pienen yrityksen IT-tarpeita. Ajatus siitä, ettei IT-palveluiden ulkoistamisesta voi olla hyötyä yrityksen pienen koon takia, on vähintäänkin erikoinen. […]
Lue lisää

Ulkoistettuja IT-palveluita käyttäessä yrityksen työntekijämäärän ei tarvitse olla mikään mittari. Pienyritykset hyötyvät ulkoistetuista palveluista yhtä lailla kuin pörssiyhtiöt.

”Emme varmaan tarvitse IT-asioissa apua koska meillä on vain muutama tietokone.” Tämän lauseen IT-palveluiden asiantuntija kuulee valitettavan usein kartoittaessaan pienen yrityksen IT-tarpeita. Ajatus siitä, ettei IT-palveluiden ulkoistamisesta voi olla hyötyä yrityksen pienen koon takia, on vähintäänkin erikoinen. Viemmehän me autommekin huoltoon, vaikka niitä olisi pihassa vain kaksi. IT-infrastruktuurin koetaan olevan se pakollinen paha, mihin pyritään kiinnittämään mahdollisimman vähän huomiota ja monesti sitä hoidetaan oman työn ohella, kunhan vaan ehditään.

IT-palvelut kehittyvät valtavaa vauhtia päivästä ja vuodesta toiseen ja välillä ammattilaisillakin on kiire pysyä mukana kehityksessä. Onkin siis ymmärrettävää, ettei varsinaisina töinään muuta tekevän henkilön aika voi riittää kehityksen junassa pysymiseen. Silloin on järkevää antaa ammattilaisen olla apuna, jolloin tietää saavansa ajan tasalla olevaa apua. Me Marskidatalla kouluttaudumme ja ylläpidämme ammattitaitoamme aktiivisesti, jotta voimme auttaa asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla. Mikäli yrityksessä hoidetaan IT-asioita oman työn ohella, on jopa oletettavaa, ettei ajantasaisin tieto ole käytettävissä, jolloin tehdyt ratkaisut eivät välttämättä palvele yrityksen tarpeita riittävän tehokkaasti. Pienissä yrityksissä työntekijöillä työtehtävät saattavat sekoittua ja oman roolin rajat häivyttyä, jolloin työn tehokkuus laskee. IT-infrastruktuurin ongelmat lyövät kiilaa työtehokkuuteen, ja tauot työssä voivat venyä pitkiksikin, jos ongelmia ei saada nopeasti korjattua.

Tietojen kalastelu ja tietoturvamurrot ovat nykypäivänä yleistyneet, eivätkä suinkaan ole vain isojen pörssiyhtiöiden murhe. Samaan aikaan kun isot yritykset ovat tehneet kotiläksynsä ja niiden vahingoittaminen on aina vain haasteellisempaa, pienet yritykset eivät ole kehittyneet samalla vauhdilla, mikä on avannut ovia huijareille. Tietoturvamurrosta aiheutuvat kustannukset voivat olla pienelle yritykselle jopa toiminnan lamauttavia, jolloin pelissä on pahimmillaan usean ihmisen työpaikka. Tehokas ennakointi asiantuntijan avustuksella antaa turvaa ja mielenrauhaa, ja käyttöön otetaan juuri ne ratkaisut, jotka asiakkaan tarpeita hyödyttävät ja turvaavat toimintaa.

Mitä tästä kaikesta nyt sitten pitäisi saada irti? No, IT-palvelut koskettavat ihan jokaista yritystä koosta riippumatta. Pienemmät yritykset vaan antavat valitettavan paljon tasoitusta isoille yrityksille, joissa IT-palveluihin on hankittu ulkopuolista apua. Ulkoistus voi olla yhdestä ohjelmistosta täyden palvelun ylläpitosopimukseen, mutta lähtökohtana on tehdä IT-infrasta voimavara, ei pakollinen paha.

5 syytä miksi pienyrityksen kannattaa ulkoistaa IT-palvelut:

  1. Kustannustehokkuus – IT-asioihin käytetty aika voidaan laskea aina euroissa, jos joku tekee sitä yrityksen sisällä, oman työn ohella. Ammattilainen hoitaa ongelman yleensä nopeammin, jolloin siihen ei tarvitse muiden käyttää aikansa ja tällöin ongelmista johtuvat katkokset työssä ovat lyhyempiä. Ei kannata käyttää tietokoneen hankintaan useaa tuntia, jos yksi sähköposti myyjälle riittää ja hän tekee työn puolestasi.
  2. Keskittyminen siihen olennaiseen –  Kun antaa IT-ammattilaisen pitää palvelut ajan tasalla, aikaa säästyy siihen olennaiseen eli omaan liiketoimintaan.
  3. Aika on rahaa – IT-palvelut ovat valtavan laaja kokonaisuus, jossa uutta tietoa tulee joka päivä. Ei välttämättä ole järkevääkään yrittää ylläpitää tarvittavaa tietotaitoa oman työn ohella, vaan antaa asiantuntijan hoitaa tarvittavasta ammattitaidoista huolehtiminen.
  4. Uusin tieto aina käytettävissä – Hyvä IT-kumppani välittää aidosti ja pyrkii auttamaan asiakkaitaan kohti tehokkaampaa toimintaa. IT tukee varsinaisia liiketoimia ja parhaassa tapauksessa luo kilpailuetua.
  5. Turvallisuus – Kun antaa IT-infran ammattilaisen hoidettavaksi, voi olla huoletta tietoturvan, varmuuskopioiden tai tietokoneen toimivuuden osalta. Silloin energiaa jää omaan liiketoimintaan paljon enemmän.

Ota yhteyttä meihin, niin käydään läpi juuri teidän liiketoimintanne kannalta tärkeät asiat ja tehdään IT:stä voimavara, ei riippakivi!

Eelis Välisaari

Eelis Välisaari

Account Manager

040 757 6034

eelis.valisaari@marskidata.fi

Kiinnostuitko kattavista IT-ratkaisuistamme? Ota yhteyttä, olemme täällä sinua varten!

1.
Ota meihin yhteyttä lomakkeella, soittamalla tai sähköpostilla.
2.
Käydään yhdessä läpi IT-tuen ja laiteratkaisuiden tarpeesi. Kartoitamme nykytilanteesi esimerkiksi ohjelmistojen, päätelaitteiden, tietoturvan tai työn tehostamisen näkökulmasta.
3.
Annamme sinulle sopivan ratkaisuehdotuksen.  Toimitamme tarvitsemasi laitteet ripeästi, ja palvelumme käynnistyy nopeasti sopimuksen jälkeen.
4.
Me palvelemme myös silloin, kun kaikki toimii hyvin – olemme vain yhden yhteydenoton päässä.

Yhteydenottolomake

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Marskidata logo

Marskidata Oy

SaapumisohjeetLaskutustiedot
SaapumisohjeetLaskutustiedot

SaapumisohjeetLaskutustiedot
envelopephone-handsetchevron-downarrow-down