Marskidata logo
Marskidata logo
Ota yhteyttä
Blogi

Kesä ja kesätyöntekijät tulossa, mistä tietokoneet?

Vaikka elämme tällä hetkellä keskitalvea ja saamme nauttia kuulaista pakkaskeleistä, on kuitenkin monissa yrityksissä ajankohtaista miettiä kesää ja kesätyöntekijöitä. Useat yritykset ovat ilmoittaneet palkkaavansa näin toisena koronavuotena lähes saman määrän kesätyöntekijöitä kuin aikaisempinakin kesinä. Mitä tämä tarkoittaa työvälineiden suhteen? Monet asiakkaamme ovat viimeisen vuoden aikana vaihtaneet suurimman osan työasemistaan kannettaviksi tietokoneiksi, jotta yrityksen työntekijät voivat […]
Lue lisää

Vaikka elämme tällä hetkellä keskitalvea ja saamme nauttia kuulaista pakkaskeleistä, on kuitenkin monissa yrityksissä ajankohtaista miettiä kesää ja kesätyöntekijöitä. Useat yritykset ovat ilmoittaneet palkkaavansa näin toisena koronavuotena lähes saman määrän kesätyöntekijöitä kuin aikaisempinakin kesinä.

Mitä tämä tarkoittaa työvälineiden suhteen? Monet asiakkaamme ovat viimeisen vuoden aikana vaihtaneet suurimman osan työasemistaan kannettaviksi tietokoneiksi, jotta yrityksen työntekijät voivat tehdä joustavammin töitä etänä, mistä vain. Kesätyöntekijöiden osalta tämä tarkoittaa monissa yrityksissä tarvetta hankkia myös heille käyttöön toimivat työvälineet.

Samalla on otettava huomioon se, millaiset näytöt ja ennen kaikkea millaiset telakat toimistoilla on. Monet valmistajat ovat viimeisen vuoden tai parin aikana muuttaneet telakoidensa liitäntätapaa. Aikaisemmin käytössä oli valmistajakohtaiset telakat, mutta nyt ne ovat korvautuneet USB-C-liitäntäisillä telakoilla. Hyvää tässä on, että yhteensopivuus eri valmistajien välillä on parantunut, emmekä enää välttämättä tarvitse erillisisä merkkikohtaisia telakoita.

Miten uudet tietokoneet sitten saadaan kesätyöntekijöille käyttöön?

Monet yritykset ovat aiemmin jemmailleet vanhoja tietokoneita itsellään ja sitten käyttäneet näitä, ehkäpä jo elinkaaren loppupäässä olevia laitteita, varakoneina ja tarjonneet niitä sitten muun muassa kesätyöntekijöiden käyttöön. Monet asiakkaamme ovat kuitenkin siirtyneet käyttämään erilaisia työasemapalveluita. Tämä tarkoittaa sitä, että asiakkaillamme on käytössään aina ajantasainen laitekanta, mutta myös sitä, ettei yrityksen nurkissa pyöri enää samalla tapaa ”vanhoja” laitteita. Työasemapalvelun hyödyt ovat kuitenkin kiistattomat vanhojen laitteiden käyttämiseen verrattuna, sillä työntekijöiden ei tarvitse tuskailla hidastuneen tietotekniikan kanssa, vaan he voivat keskittyä omaan tuottavuuteensa. Antaen tietotekniikan olla luovuuden mahdollistaja, eikä hidastaja.

Kesätyöntekijät ovat varmasti kiitollisia työnantajille mahdollisuudesta päästä kesäksi töihin, työharjoitteluun ja ehkäpä saada ensi kosketus siihen omaan tulevaisuuden alaan. Voisiko tämä kosketus olla samalla myös hieman parempi käyntikortti työnantajalle? Nuoret ovat tänä päivänä aallon harjalla nykyaikaisen teknologian kanssa ja monet ovat siitä jopa hyvinkin kiinnostuneita. Millaisen kokemuksen he saavat, jos työvälineenä odottaa se viisisenttiä paksu läppäri 2010-luvun alkupuolelta, jonka akun kesto on viiden minuutin luokkaa? Onko näiden vanhojen työvälineiden käyttöönottoon ja tekohengittämiseen tarvittava aika tehokasta? Voisiko yrityksen IT-hemmo käyttää tämän ajan tehokkaammin? Tai voisiko kumppanilta ostopalveluna suoritettava käyttöönotto olla muulla tavoin tuottavampaa kuin vanhojen laitteiden kanssa puuhastelu?

Tietokoneet kesätyöntekijöille_Marskidata

Miltä kuulostaisi, jos voisit hankkia kesätyöntekijöille ajantasaiset tietokoneet lyhytaikaisella vuokrauksella?

Me Marskidatalla olemme huomanneet, että nämä edellä kerrotut esimerkit ovat usein arkipäivää ja mietimme siis, miten voisimme olla tässä apuna. Olemme tuottaneet asiakkaillemme työasemapalveluita jo reilun kymmenen vuoden ajan, mutta usein näissä on ollut rajoituksena laitteiden osalta sitoutuminen kahden, kolmen tai jopa neljän vuoden sopimuksiin. Tämä aikaisempi malli ei ole välttämättä palvellut järkevästi asiakkaidemme lyhytaikaisia tarpeita. Niinpä toimme asiakkaillemme mahdollisuuden hankkia ajanmukaiset työvälineet myös lyhytaikaiseen käyttöön. Meidän asiantuntijamme suorittavat laitteiden esiasennuksen, käyttöönoton, paikalleen asennuksen, sekä tietysti käyttöön opastuksen kesätyöntekijöille.

Pelkät laitteet eivät välttämättä riitä, sillä viimeisen vuoden aikana moderni työ on tuonut mukanaan uudet toimintatavat ja uudet viestintäkanavat. Eipä hätää, meiltä Marskidatalta saat tähän kaikkeen myös kattavat koulutuspalvelut, joiden avulla kesätyöntekijännekin osaavat hyödyntää ehkäpä juuri käyttöönotettua modernia tapaa viestiä.

No kesätyöntekijöiden on syksyn tultua aika palata opintojensa pariin. Mitäs niille työvälineille sitten tapahtuu? Tähän meillä on ratkaisuna laitteiden asianmukainen tyhjentäminen (johon käytämme Blanccon-ohjelmistoa) sekä koneiden uudelleen asentaminen. Sitten tietokoneet matkaavat uusille käyttäjille tai ehkäpä opiskelijalle työvälineeksi ja tueksi opintojen ajaksi!

Mikäli kiinnostuit, niin ota yhteyttä meidän Account Managereihin ja laitetaan teidänkin kesätyöntekijöille työvälineet kuntoon!

Petri Eronen_Marskidata

Petri Eronen

Entrepreneur, Group CEO

044 320 6024

petri.eronen@marskidata.fi

Kiinnostuitko kattavista IT-ratkaisuistamme? Ota yhteyttä, olemme täällä sinua varten!

1.
Ota meihin yhteyttä lomakkeella, soittamalla tai sähköpostilla.
2.
Käydään yhdessä läpi IT-tuen ja laiteratkaisuiden tarpeesi. Kartoitamme nykytilanteesi esimerkiksi ohjelmistojen, päätelaitteiden, tietoturvan tai työn tehostamisen näkökulmasta.
3.
Annamme sinulle sopivan ratkaisuehdotuksen.  Toimitamme tarvitsemasi laitteet ripeästi, ja palvelumme käynnistyy nopeasti sopimuksen jälkeen.
4.
Me palvelemme myös silloin, kun kaikki toimii hyvin – olemme vain yhden yhteydenoton päässä.

Yhteydenottolomake

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Marskidata logo

Marskidata Oy

SaapumisohjeetLaskutustiedot
SaapumisohjeetLaskutustiedot

SaapumisohjeetLaskutustiedot
envelopephone-handsetchevron-downarrow-down