Marskidata logo
Marskidata logo
Ota yhteyttä
Blogi

Marskidata – yksi Suomen parhaista työpaikoista

Lista Suomen Parhaista Työpaikoista kokoluokittain julkaistaan vuosittain. Lista perustuu henkilöstötutkimuksella mitattuun työntekijäkokemukseen jokaisessa listan organisaatiossa. Lisäksi keskisuurille (mitä kokoluokkaa Marskidata edustaa) ja suurille organisaatioille tehdään kulttuurin kvalitatiivinen auditointi. Lista perustuu vahvasti työntekijäkokemuksesta kerättyyn dataan, joten työntekijöiden kokemus kyseisessä työpaikassa työskentelystä korostuu. Listasijoitusta ei voi ostaa. Tutkimuksen tehtävänä on auttaa organisaatioita kehittymään paremmiksi työpaikoiksi, sillä hyvinvoiva […]
Lue lisää

Lista Suomen Parhaista Työpaikoista kokoluokittain julkaistaan vuosittain. Lista perustuu henkilöstötutkimuksella mitattuun työntekijäkokemukseen jokaisessa listan organisaatiossa. Lisäksi keskisuurille (mitä kokoluokkaa Marskidata edustaa) ja suurille organisaatioille tehdään kulttuurin kvalitatiivinen auditointi. Lista perustuu vahvasti työntekijäkokemuksesta kerättyyn dataan, joten työntekijöiden kokemus kyseisessä työpaikassa työskentelystä korostuu. Listasijoitusta ei voi ostaa.

Tutkimuksen tehtävänä on auttaa organisaatioita kehittymään paremmiksi työpaikoiksi, sillä hyvinvoiva kulttuuri auttaa yrityksiä myös menestymään paremmin. Hyvässä työpaikassa työntekijät ovat sitoutuneempia ja tekevät työnsä paremmin, innovaatioita keksitään enemmän ja yrityksen tuottavuus kasvaa jopa kolme kertaa enemmän kuin muiden.

Me Marskidatalla olemme osallistuneet kyseiseen tutkimukseen kuusi kertaa. Marskilaisten sitoutumisesta kyseiseen tutkimukseen kertoo se, että vastausprosenttimme on jokaisella tutkimuskerralla ollut täydet 100 %.

Tutkimuksessa laatua mitataan kolmella eri tavalla:

 • Työntekijöiden ja johdon väliset suhteet
 • Työntekijöiden suhde työhönsä ja työpaikkaansa
 • Työntekijöiden keskinäiset suhteet

Miten kaikki tämä näkyy sitten jokapäiväisessä arjessamme Marskidatalla?

 • Marskidatassa halutaan korostaa ihmisläheisyyttä ja kannustaa työntekijöitä tuomaan rohkeasti esiin omaa persoonaansa myös työyhteisön jäsenenä. Yritys haluaa myös profiloitua henkilökuntansa kautta ja tämä näkyy rennossa ja avoimessa markkinoinnissa.
 • Marskidatassa pidetään hyvää huolta henkilökunnan viihtymisestä ja myös työstä palautumisesta. Tästä esimerkkinä viikoittaiset hedelmäkorit C-vitamiinin saannin varmistamiseksi sekä esimerkiksi Mikkelin toimistolla kellarikerrokseen tehty FitMarski-kuntosali ja kuukausittain järjestetty fysioterapeutin ohjaama jumppatunti.
 • Johto kuuntelee henkilökuntaa ja huomioi henkilökunnan ideat, mielipiteet ja näkemykset päätöksenteossa. Henkilökuntaa kannustetaan tuomaan omia ideoita esille oma-aloitteisesti ja halutessaan myös anonyymisti kuukausittaisella Pulssi-kyselyllä. Kuukausipalaverissa käymme vastaukset läpi ja arvomme koko porukan kesken mm. ravintolalahjakortteja.
 • Henkilökunnan asiantuntevuutta hyödynnetään ja eri alojen spesialisteja otetaan mukaan kuhunkin tilanteeseen sopivalla tavalla kuuntelemalla heidän ajatuksiaan ja osallistamalla kehitysprosesseihin. Kehityskeskustelut, eli meillä toisin sanoen Draivikeskustelut järjestetään vuosittain ja tarpeen mukaan, jolloin asioita tuodaan esiin puolin ja toisin.
 • Viestintäkulttuurimme on suora, joten keskusteleminen johdon ja oman esihenkilön kanssa on aina mahdollista.
 • Marskidata panostaa yhä enemmän osaamisen johtamiseen strategisten tavoitteiden kautta. Koulutuksiin suhtaudutaan erittäin positiivisesti ja johto tukee henkilökunnan kehittymistä kannustamalla kouluttautumiseen. ICT-ala kehittyy hurjaa vauhtia, joten jatkuva kouluttautuminen on välttämätöntä. Työtä tukevat koulutukset nähdään erinomaisena tapana ylläpitää ja kehittää työntekijöiden tietotaitoa ja suoritetut koulutukset merkitään koulutustaulukkoon. Opiskelua yleensäkin, kuten tutkinnon suorittamista työn ohessa, tuetaan joustavilla työajoilla sekä palkitsemalla tutkinnon valmistuttua tai sertifikaatin suoritettua.
 • Mainitsemisen arvoista on myös joustavuus työnantajan ja työntekijän välillä, puolin ja toisin. Esimerkiksi minuutintarkkojen työaikojen noudattamisen sijasta tärkeämpää on, että hommat tulevat tehdyksi. Kun on itsekin valmis joustamaan tarvittaessa ja joskus tekemään, vaikka pidempää päivää, myös omia menoja on helpompi suunnitella tietäessään, että työnantajan puolesta näissä tullaan vastaan. Näistä asioista olemme yhtä mieltä oman tiimimme sisällä ja uskomme, että ne osaltaan vaikuttavat työilmapiiriin ja yleisesti hyvään työskentelyfiilikseen.
 • Luottamus: Tämä näkyy erityisesti tiimikohtaisessa työskentelyssä, jossa jokaiselle on selvää työnjako ja omat työtehtävät, joiden voidaan luottaa hoituvan tarkoituksenmukaisessa ajassa ja niin kuin on sovittu. Työskentely keskenämme on sujuvaa, asioista on helppo keskustella ja apua saa aina tarvittaessa.

Tämä lista voisi jatkua loputtomiin, sillä hyviä asioitahan meillä riittää. Näistä asioista meidän Jussin ja Lauran blogeissa ”Marskidata työnantajana” ja ”Toimivilla työvälineillä sujuvaa työntekoa”.

Entä sitten omalla kohdallani? Sitä voin henkilökohtaisella tasolla mitata sillä, miten yli kymmenen vuoden jälkeenkin tuntuu mukavalta palata viikonlopun jälkeen töihin ja aloittaa uusi työviikko huipputyyppien kanssa. Ei siis ihme, että Marskidata on valittu kuusi kertaa yhdeksi Suomen parhaista työpaikoista.

Marjo Rietz 2

Marjo Rietz

Accounting Assistant

044 320 6027

marjo.rietz@marskidata.fi

Kiinnostuitko kattavista IT-ratkaisuistamme? Ota yhteyttä, olemme täällä sinua varten!

1.
Ota meihin yhteyttä lomakkeella, soittamalla tai sähköpostilla.
2.
Käydään yhdessä läpi IT-tuen ja laiteratkaisuiden tarpeesi. Kartoitamme nykytilanteesi esimerkiksi ohjelmistojen, päätelaitteiden, tietoturvan tai työn tehostamisen näkökulmasta.
3.
Annamme sinulle sopivan ratkaisuehdotuksen.  Toimitamme tarvitsemasi laitteet ripeästi, ja palvelumme käynnistyy nopeasti sopimuksen jälkeen.
4.
Me palvelemme myös silloin, kun kaikki toimii hyvin – olemme vain yhden yhteydenoton päässä.

Yhteydenottolomake

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Marskidata logo

Marskidata Oy

SaapumisohjeetLaskutustiedot
SaapumisohjeetLaskutustiedot

SaapumisohjeetLaskutustiedot
envelopephone-handsetchevron-downarrow-down