Marskidata logo
Marskidata logo
Ota yhteyttä
Blogi

Microsoft Power BI hyödyt ja mahdollisuudet

Modernissa ja nopeatempoisessa maailmassa, tehokas työnohjaus ja -jäsentely vaatii kykyä kerätä pohjatietoa, tulkita sitä ja tehdä päätöksiä niiden pohjalta. Yrityksissä on suuri tarve luovia valtavien datamäärien läpi niin, että käteen jää jotain konkreettista. Microsoftin Power BI on työkalu, joka kehitettiin vastaamaan tähän tarpeeseen. Tässä artikkelissa keskitytään muutamaan avainasemassa olevaan hyötyyn, joita Power BI tuo yritykselle […]
Lue lisää

Modernissa ja nopeatempoisessa maailmassa, tehokas työnohjaus ja -jäsentely vaatii kykyä kerätä pohjatietoa, tulkita sitä ja tehdä päätöksiä niiden pohjalta. Yrityksissä on suuri tarve luovia valtavien datamäärien läpi niin, että käteen jää jotain konkreettista. Microsoftin Power BI on työkalu, joka kehitettiin vastaamaan tähän tarpeeseen. Tässä artikkelissa keskitytään muutamaan avainasemassa olevaan hyötyyn, joita Power BI tuo yritykselle ja sen johdolle.

Katso myös: Menesty toimivan sisäisen markkinoinnin avulla - Näin teet sen Microsoftin työkaluilla - Marskidata

Mikä on Microsoft Power BI?

Power BI on kokoelma Microsoftin kehittämiä palveluita ja sovelluksia, jotka tuovat yhteen eri paikoissa asuvan tiedon, yhdeksi visuaaliseksi kokonaisuudeksi. Tuotettu arvo ja monimuotoisuus perustuu sen eri osiin ja kuinka niitä voidaan hyödyntää keskenään. Nämä voidaan upottaa sovelluksiin tai verkkosivuille tarpeen mukaan. Power BI toimii myös monien muiden Microsoftin tuotteiden kanssa, kuten Microsoft Azure, Microsoft 365, Dynamics 365 ja Power Platform.

Kuva: Microsoft

Mitä hyötyjä siitä on?

1. Jatkuvasti ajantasainen data

Microsoft Power BI mahdollistaa yrityksen johdolle reaaliaikaisen pääsyn kaikkeen liiketoimintaan liittyvään dataan. Tämä voidaan varmistaa kyvyllä liittää useita eri tietovarantoja sekä -lähteitä, kuten Excel -asiakirjoja, paikallisia- sekä pilvitietokantoja, ja verkkopohjaisia lähteitä. Jatkuvasti päivittyvät raportit ja “dashboardit”, eli raporttikokoelmat, joihin on kerätty yrityksen KPI -mittareita ja muita yrityksen merkittäviä lukuja, helpottavat ja nopeuttavat päätöksentekoa.

2. Käyttäjäystävällinen visualisointi

Kaikki meistä eivät ole analyytikkoja tai datatieteen maistereita. Microsoftin Power BI on rakennettu tämän ymmärryksen pohjalta. Power BI -alusta tarjoaa intuitiivisen ja käyttäjäystävällisen käyttöliittymän, jonka kautta johtajat voivat tuottaa helposti ymmärrettäviä ja luettavia raportteja, jotka ovat kaiken lisäksi silmää miellyttäviä. Power BI -sovellukseen haetun datan voi yksinkertaisesti raahaamalla asetella mieleisekseen.  Datasta saa muodostettua käden käänteessä kaavioita, taulukoita ja kuvia, joilla on helppo kiteyttää ja viestiä siitä löytyvistä oivalluksista.

Kuva: Microsoft

3. Mobiilius

Johtamisroolin luonne tarkoittaa usein matkustamista. Tapahtumat, asiakastapaamiset sekä yrityksen asioiden hoitaminen saattaa viedä henkilön eri kaupunkeihin, ellei jopa maihin. On siis hyvä jos sovellus ei kahlitse sinua työpisteellesi. Microsoft Power BI:n vahvuuksia on sen tavoitettavuus. Tämä saavutetaan mobiilisovelluksella, joka mahdollistaa esimerkiksi raporttien seuraamisen puhelimesta tai tabletilta. Voit tehdä datajohdannaisia päätöksiä riippumatta fyysisestä sijainnistasi.

4. Yhteistyö ja jakaminen

Tehokkaan johtajuuden osiin kuuluu yhteistyö ja kommunikaatio tiimin sisällä ja tiimien välillä. Mahdollistamalla ja tekemällä helpoksi raporttien ja dashboardien jakamisen, Microsoft Power BI tukee näitä johtamistyön tukipilareita. Olet sitten tiimipalaverissa tai koko yrityksen kuukausipalaverissa, voit tarkastella raportteja saumattomasti, niiden alkuperästä huolimatta. Power BI myös tukee integraatiota muiden Microsoftin tuotteiden kanssa, kuten Microsoft Teams ja Sharepoint.

5. Skaalautuvuus ja muokattavuus

Olipa yritys suuri tai pieni, Microsoft Power BI muotoutuu tarpeisiisi ilman ongelmia. Voit lisätä uusia datalähteitä sitä mukaan kun niitä tulee tarjolle, vaihtaa seurattavia KPI-mittareita muuttuvan toimialan perässä ja kehittää raportointirakennetta ja -tyyliä yrityksen muuttuvien tarpeiden mukaiseksi. Power BI on siis arvokas työkalu, riippumatta yrityksen koosta, joka voi kulkea yrityksen rinnalla kaikissa vaiheissa.

Tiivistetysti

Power BI:n jatkuva ajantasainen data, käyttäjäystävällinen visualisointi, mobiilius, yhteistyöominaisuudet sekä skaalautuvuus varustavat johtajat oikeilla työkaluilla päätöksentekoon. Nykyajan kilpailullisessa ympäristössä, johtajien tulee hyödyntää kaikkia mahdollisia resursseja saadakseen kilpailuetua, mutta täytyy kuitenkin muistaa, että Power BI on pelkkä työkalu. Päätöksiä on hyvä tehdä datan pohjalta, mutta datan ei kuitenkaan lopulta pidä ohjata ihmisiä, vaan ihmisten, varsinkin johtajien, tuleekin valjastaa data hyötykäyttöön.

Meillä Marskidatalla Power BI:tä käytetään muun muassa ServiceDesk-tiimissä seuraamaan asiakastyytyväisyyttä ja muita sisäisiä KPI-mittareita. Voimme seurata dataa ja sen muutoksia päivä-, viikko, kuukausi- ja vuositasolla, sekä tarttua poikkeamiin heti kun ne ilmenevät. Voimme myös kehittää toimintaamme datan luomien tavoitteiden muodossa, mikä mahdollistaa sen, että voimme tarjota asiakkaillemme palveluitamme luottavaisin mielin.

Kun tarvitset apua Microsoftin Power BI:n käyttöön ottamisessa teidän työpaikallenne, ole yhteydessä meihin. Autamme mielellämme yritystänne pääsemään täyteen potentiaaliinsa.

Lue seuraavaksi:
Servicedeskin viisi vinkkiä tietoturvaan - Marskidata
SPOC – Ei scifiä vaan nykyaikaa - Marskidata

Niko Haikarainen

Niko Haikarainen

System Specialist, Team Leader

044 320 6096

niko.haikarainen@marskidata.fi

Kiinnostuitko kattavista IT-ratkaisuistamme? Ota yhteyttä, olemme täällä sinua varten!

1.
Ota meihin yhteyttä lomakkeella, soittamalla tai sähköpostilla.
2.
Käydään yhdessä läpi IT-tuen ja laiteratkaisuiden tarpeesi. Kartoitamme nykytilanteesi esimerkiksi ohjelmistojen, päätelaitteiden, tietoturvan tai työn tehostamisen näkökulmasta.
3.
Annamme sinulle sopivan ratkaisuehdotuksen.  Toimitamme tarvitsemasi laitteet ripeästi, ja palvelumme käynnistyy nopeasti sopimuksen jälkeen.
4.
Me palvelemme myös silloin, kun kaikki toimii hyvin – olemme vain yhden yhteydenoton päässä.

Yhteydenottolomake

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Marskidata logo

Marskidata Oy

SaapumisohjeetLaskutustiedot
SaapumisohjeetLaskutustiedot

SaapumisohjeetLaskutustiedot
envelopephone-handsetchevron-downarrow-down