Marskidata logo
Marskidata logo
Ota yhteyttä
Blogi

RAUTA ON IKUISTA

Rauta, tuo väheksytty IT-arjen supersankari, jota ilman nykypäivän maailma ei pyörisi. Kuinka monesti sitä onkaan yritetty painaa alas, syrjiä ja jättää ulkopuolelle. Jo muinaisina aikoina, PC-maailman aamunsarastuksen kynnyksellä pidettiin itsestäänselvyytenä, että kaukana konesaleissa asuvat jumalalliset järjestelmät veisivät käyttäjien pöydällä olevista tietokoneista älyn ja tekisivät niistä tyhmiä päätteitä. Sama pirullisen kiero ajatus tietokoneiden taannuttamisesta päätteen tasolle […]
Lue lisää

Rauta, tuo väheksytty IT-arjen supersankari, jota ilman nykypäivän maailma ei pyörisi. Kuinka monesti sitä onkaan yritetty painaa alas, syrjiä ja jättää ulkopuolelle. Jo muinaisina aikoina, PC-maailman aamunsarastuksen kynnyksellä pidettiin itsestäänselvyytenä, että kaukana konesaleissa asuvat jumalalliset järjestelmät veisivät käyttäjien pöydällä olevista tietokoneista älyn ja tekisivät niistä tyhmiä päätteitä. Sama pirullisen kiero ajatus tietokoneiden taannuttamisesta päätteen tasolle on ääriajattelijoiden ja syndikaattien toimesta nostettu esille monesti sen jälkeenkin, vedoten pilviin ja muihin luonnonilmiöihin. Kaiken tämän seurauksena on jopa termi ”päätelaite” jäänyt elämään keskuuteemme.

Turhaan. Rauta nousee aina uudestaan, kuin Fenix-lintu tuhkasta.

Ikuisen hyvän ja pahan välisen taistelun kontekstissa Rauta seisoo järkähtämättä pienen ihmisen puolella. Se antaa meille vapauden tehdä töitämme niin kuin haluamme ja niillä välineillä, joilla haluamme. Se mahdollistaa tuottavuutemme ja luovuutemme valjastamisen oikeisiin asioihin ja kohti oikeita päämääriä. Kun saamme työskennellä haluamallamme tavalla, olemme kaikin puolin tehokkaampia. Mutta yksin emme siihen pysty, vaan tarvitsemme vahvan kumppanin rinnallemme etulinjaan. Tarvitsemme Rautaa. Oikeudenmukaisuuden, rehtiyden ja veljeyden puolesta, tummanpuhuvaa keskuskoneiden ja jumalallisten järjestelmien sävyttämää tulevaisuutta vastaan. Hätäisimmät ja vilkkaimmalla mielikuvituksella siunatut saattavat tuosta mielenmaisemasta löytää hyytäviä yhtymäkohtia Terminatorin Skynetiin. Meidän tulee kuitenkin ymmärtää, että Kone ja Rauta ovat eri asioita.

Rauta, se nöyrä palvelijasi

Mietipä läppäriä tai työasemaa pöydälläsi. Se tekee työtään pyyteettömästi ja nöyrästi, mahdollistaen sinulle pilvipalveluiden, generatiivisten tekoälyjen ja muiden universumin upeimpien asioiden hyödyntämisen. Tämä uskollinen Rauta sinällään ei aseta vaatimuksia, ei pyydä tai ahnehdi lisää, mutta siltä itseltään vaaditaan jatkuvasti enemmän. Ja kuitenkin meidän tulee ymmärtää, että kaikki nykypäivän huimat hömpötykset tarvitsevat Rautaa, mutta Rauta pärjää vallan mainiosti ilman niitä. Silti se palvelee sinua mukisematta, ei kyseenalaista tekemiäsi ratkaisuja, ja toteuttaa pyyntösi ja käskysi mikrosekunnin tuhannesosan tarkkuudella, vaikka pitäisikin niitä turhanpäiväisinä. Miten keneltäkään voisi vaatia enempää?

Merkitysten oivaltaminen

Kun saavutamme, sisällämme sen seesteisen tilan, jossa ymmärrämme, että työkalu on yhtä tärkeä kuin lopputulos tai matka on yhtä arvokas kuin päämäärä, olemme olevaisuuden merkityksen äärellä. Tuossa väreilevässä ymmärryksen huumassa meille aukeaa tietoisuus:

” Rauta on kasvanut osaksi meitä ja toimii luovuutemme jatkeena.”

Tietotyöläinen on yhtä Raudan kanssa ja kovin kaukaisilta tuntuvat ne ajat, kun mikään ei onnistunut ja teki mieli paiskata tietokone ikkunasta ulos.

Symbioosissa raudan kanssa

Viisas on se IT-päättäjä, joka ymmärtää tietotyöläisen ja Raudan symbioosin, sekä sen merkityksen työn tuottavuudelle. Hän haluaa hioa hankintaprosessit sujuviksi ja kustannustehokkaiksi, optimoida ylläpidon ja laitehallinnan nykyaikaiset ratkaisut, sekä ennen kaikkea huolehtia siitä, että käyttäjät voivat keskittyä töidensä tekemiseen tehokkaimmalla mahdollisella tavalla. Hän on oivaltanut, että tietotyöläisen tyytyväisenä pitäminen on hänelle tärkeämpää ja palkitsevampaa kuin esihenkilöiden suosioon pyrkiminen. Viisas IT-päättäjä tietää, että tämä kaikki kannattaa tehdä yhteistyössä osaavan laite- ja palvelutoimittajan kanssa, ja kun kaikki on laitettu kuntoon, hän voi keskittyä taputtamaan itseään olkapäälle. Kyllä hän tietää osaavan toimittajan huolehtivan siitä, että hänen yrityksellään on aina oikeat laitteet vakioituna, parhaat mahdolliset päämieshinnoittelut voimassa ja laitteiden puskuroinnit kunnossa. Hän voi luottaa siihen, että asialleen omistautunut toimittaja pitää hänet jatkuvasti ajan tasalla kaikista yhteistyöhön liittyvistä asioista.

Rakkaudesta rautaan

Salaa mielessään viisas IT-päättäjä jopa hieman ihailee myyjää, joka lupaa vähemmän ja tekee enemmän, vastaa tiedusteluihin valon nopeudella, sekä ottaa asioista vastuun omalla naamataulullaan. Hän on matkansa varrella törmännyt monenlaisiin myyntimiehiin, joista toiset ovat paukutelleet henkseleitä, toiset taas luvanneet kaiken ja enemmän. Jotkut ovat omaksuneet hilpeän seuramiehen tai omituisen höpöttäjän roolin, unohtaen asiakkaan asioiden hoitamisen. Viisas IT-päättäjä on oppinut, että parhaan palvelun ja asiakaskokemuksen hän saa niiltä toimittajilta, jotka kerta kaikkiaan pitävät tietokoneista ja muista laitteista yli kaiken.

Jotkut heistä jopa saattavat rakastaa Rautaa.
Niin, miksipä Sinä ja yrityksesi, ette ostaisi Rautaanne myyjältä, joka rakastaa sitä?

PS. Jos haluat tietää lisää palveluistamme, sukella sivulle IT-laitteet ja ohjelmistot, sekä tutustu blogeihimme: Päätelaitteiden hallinnan automatisaatio nextille levelille ja Miten palvelulaitteet helpottavat yrittäjän arkea. Niin ja älä epäröi ottaa yhteyttä Rautaa rakastaviin myyjiimme myynti@marskidata.fi.

Timo Ojanen

Key Account Manager

040 665 8443

timo.ojanen@marskidata.fi

Kiinnostuitko kattavista IT-ratkaisuistamme? Ota yhteyttä, olemme täällä sinua varten!

1.
Ota meihin yhteyttä lomakkeella, soittamalla tai sähköpostilla.
2.
Käydään yhdessä läpi IT-tuen ja laiteratkaisuiden tarpeesi. Kartoitamme nykytilanteesi esimerkiksi ohjelmistojen, päätelaitteiden, tietoturvan tai työn tehostamisen näkökulmasta.
3.
Annamme sinulle sopivan ratkaisuehdotuksen.  Toimitamme tarvitsemasi laitteet ripeästi, ja palvelumme käynnistyy nopeasti sopimuksen jälkeen.
4.
Me palvelemme myös silloin, kun kaikki toimii hyvin – olemme vain yhden yhteydenoton päässä.

Yhteydenottolomake

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Marskidata logo

Marskidata Oy

SaapumisohjeetLaskutustiedot
SaapumisohjeetLaskutustiedot

SaapumisohjeetLaskutustiedot
envelopephone-handsetchevron-downarrow-down