Mikkeliläinen globaali tietotekniikkayritys Savcor Oy ulkoisti palvelimien hallinnan ja valvonnan Marskidatalle. Lisäksi Savcor otti käyttöön Marskidatan turvatulostuksen parantamaan yrityksen tietoturvaa.

– Meillä on hyvin ohut oma IT-organisaatio ja yrityksemme strategiana on, että ulkoistamme mahdollisimman paljon palveluja. Näin voimme itse keskittyä omaan ydintekemiseemme, kertoo IT Manager Timo Korkka Savcor Oy:stä.

– Kun lähdimme uudistamaan palvelinalustaa, Marskidatan ammattilaiset tunnistivat hyvin tarpeemme ja osasivat tarjota meille riittävän vikasietoisen järjestelmän. ICT-järjestelmät ovat yrityksellemme elintärkeitä, kun olemme tietotekniikkatalo, jossa suunnitellaan, toteutetaan ja ylläpidetään asiakkaidemme tietojärjestelmiä. Lisäksi toimitamme asiakkaillemme tietoliikennepalveluja ja toiminnanohjausjärjestelmiä palveluna. Meillä tekeminen lakkaa, jos tekniikka ei toimi, toteaa Timo.

Samassa yhteydessä Savcor ulkoisti konesalinsa palvelimien ylläpidon ja valvonnan Marskidatalle. Ulkoistuspäätökseen vaikutti myös se, että nykyisin käytössä olevat järjestelmät vaativat erikoisosaamista, jota Marskidata pystyi tarjoamaan kumppaniverkostonsa kautta.

Arkaluontoiset paperit eivät jää tulostimille

Savcorilla on juuri otettu käyttöön Marskidatan tulostuksen kokonaispalvelut ja uniFLOW-turvatulostus. Turvatulostuksen avulla käyttäjät voivat lähettää luottamukselliset asiakirjat haluamaansa verkkotulostimeen ja tulostaa ne vasta silloin, kun käy noutamassa tulosteen. – Tavoitteenamme on parantaa yrityksemme tietoturvaa niin, etteivät arkaluontoiset paperit jää lojumaan tulostimille, toteaa Timo.

Paikallinen toimija on fyysisesti läsnä

Luotettavuus on meille tärkeää ICT-kumppanin valinnassa. Itse arvostan paikallista toimijaa, joka on fyysisesti läsnä silloin, kun tarvitaan käsiä ja jalkoja. Marski Datan rooli perustuu pitkälti siihen, että saamme heiltä paikallista palvelua, ja heidän toimintamallinsa on ketterä. Meille on tärkeää myös joustavuus ja nopea vasteaika ongelmien ratkaisussa. Näitä kaikkea koemme saaneemme Marskidatalta.

– Yhteistyö on sujunut oikein mallikkaasti ja olemme tyytyväisiä Marskidatan palveluun. Voin suositella Marskidataa muille yrityksille vastaavanlaisiin ympäristöihin, joissa halutaan ulkoistaa ICT-toimintoja ja itse keskittyä omaan ydintekemiseen, kiteyttää Timo.

Savcor Oy on globaali asiantuntijayritys, joka on erikoistunut saha- ja metsäteollisuuden tietojärjestelmiin, teollisten prosessien prosessidiagnostiikkaan ja korroosion estojärjestelmiin paperi- ja selluteollisuudessa. Myös rakenteiden kunnonvalvontajärjestelmät ovat osa asiantuntijuuttamme. Räätälöimme palvelumme aina asiakkaiden toiveiden mukaan. Savcor Oy:n pääkonttori on Mikkelissä. Tytäryhtiöt ovat Brasiliassa, Kanadassa ja Saksassa. Yrityksen liikevaihto oli noin 11,5 miljoonaa vuonna 2015. Työntekijöitä yrityksellä on noin 120.